Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Zimná záhrada: zasklenie terasy alebo balkóna

    Článok si prečítalo viac ako 1806+ používateľov
    Okrem bezpečnosti a tepla príbytok by mal ponúkať aj pocit pohodlia. Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, dôležitým prvkom v tomto ohľade, na ktorý nesmieme zabúdať, je dostatočné množstvo denného svetla. Veľkosť okien súvisí s množstvom svetla, ktoré prenikne do vášho domu. Príbytok môže byť vybavený balkónmi a terasou, ktoré sa vo väčšine prípadov nemôžu používať v zime. Riešením je zasklenie terasy alebo balkóna, pomocou ktorého získame to najlepšie: svetlo a teplo. Preverili sme preto, ktoré povrchy je možné zaskliť.
    Odborný článok 1806
    zasklenie terasy
    Máme 368 realizátorov v oblasti Zimné záhrady:

    1. Zasklenie terasy

    Terasa, predĺžená obývacia izba, sa počas teplých dní premieňa na magické miesto. Takéto potešenie si môžeme dopriať aj počas zimy, ak terasu zasklíme. Vďaka zaskleniu sa terasa stane funkčnou a hodnotnou súčasťou domu, ktorá ponúka ochranu pred dažďom, chladom, hlukom, prachom a špinou.

    Skôr než sa rozhodneme pre takúto zmenu, musíme poznať určité skutočnosti, pretože každá zimná záhrada je jedinečná a prispôsobená vašim životným potrebám. Najdôležitejšie je zvoliť správne miesto, ktoré musí byť slnečné. V prípade, že v lete hrozí prehriatie, treba naplánovať aj dostatočné vetranie a žalúzie. V neposlednom rade veľa závisí aj od výberu zasklenia a konštrukcie, odporúča sa hliníková.

    pergola-s-pevnou-strechou-gardenroom-5.jpg
    Pergola s pevnou strechou Gardenroom, realizácia spoločnosti SUN SYSTEM SR, s.r.o.

    2. Zasklenie balkóna

    Ak žijete v byte, a nemáte k dispozícii terasu, pravdepodobne máte aspoň jeden balkón, ktorý je prepojením s vonkajškom. Pri dnešnom rýchlom a stresujúcom tempe života nie je zanedbateľné, keď aspoň na balkóne môžete zachytiť slnečné lúče bez ohľadu na ročné obdobie. Zasklením balkóna sa zväčší obytný priestor, zvýši jeho hodnota, zabráni prenikaniu horúceho alebo studeného vzduchu a znížia náklady na kúrenie. Je možné čiastočne alebo úplne zaskliť akýkoľvek balkón. Balkón uzavretý hliníkovou alebo plastovou konštrukciou vydrží cele desaťročia.

    Odborná rada zo spoločnosti SUN SYSTEM SR, s.r.o.

    1. Aké sú výhody zimných záhrad a prečo sa ľudia čoraz častejšie rozhodujú pre zimné záhrady?

    Hlavnou výhodou zimných záhrad je možnosť celoročného využívania terasy a rozšírenie obytného priestoru. Umožňuje pohodlné sedenie v prírode aj počas chladných dní. V súvislosti s pasívnymi domami môže fungovať ako kolektor tepla. Skvelé je, že relaxáciu na terase neobmedzuje počasie (vietor, dážď, sneh...) a vďaka možnosti uzavrieť steny je možné predĺžiť si leto. Zimná záhrada tiež pomáha znižovať tepelné straty. Okrem toho sa nemusíte obávať prachu ani hluku pod pergolou. V neposlednom rade vytvára priestor pre prezimovanie rastlín a pestovanie citlivejších kvetov.

    zimna-zahrada-s-posuvnymi-dverami-sunsystem.jpg
    Zimná záhrada s posuvnymi dverami - Sun System SR, s.r.o.

    2. Čo odporúčate a radíte klientom, ktorí sa rozhodnú pre zimné záhrady?

    Odporúčame im, aby zvážili, aká forma zasklenia je pre ich pergolu vhodná. Posuvné zasklenie sa ponúka pre zmenu z uzavretého priestoru na otvorený. Na druhej strane, pri pevnom zasklení sa musí brať do úvahy, že s niektorými stenami sa nedá manipulovať.

    Zákazníci môžu využiť aj pripojenie pergoly k veternému alebo dažďovému senzoru, ktorý automaticky ovláda napríklad tienenie alebo naklápanie lamiel.

    Infračervené vykurovanie je ideálne pre presklené pergoly. Jeho výhodou je spôsob distribúcie tepla.

    Dôležitý je aj výber správneho typu podlahy do zimnej záhrady. Vďaka možnosti otvárania stien bude musieť podlaha odolávať aj nepriaznivým poveternostným podmienkam. Preto by si mali klienti vyberať z odolných materiálov.

    zimna-zahrada-s-posuvnymi-dverami.jpg
    Zimná záhrada s posuvnými dverami - Sun System SR, s.r.o.

    3. Koľko stojí zimná záhrada a od čoho závisí jej cena?

    Je to veľmi individuálne. Závisí od veľkosti pergoly, typu zasklenia, ďalších prvkov a ďalších faktorov. Dá sa však povedať, že naše pergoly sa pohybujú od približne 10-tisíc EUR.

    Pani Lenka Habartová, spoločnosť SUN SYSTEM SR, s.r.o.

    3. Vetrolamy

    Vetrolam konštrukčne súvisí so zimnou záhradou, má však o niečo praktickejšiu funkciu. Slúži na vytvorenie akéhosi medzipriestoru medzi vonkajším prostredím a vykurovaným alebo chladeným priestorom. Pri vstupe do miestnosti sa vonkajší a vnútorný vzduch menej miešajú, čo znamená, že sa stráca menej energie. Vetrolamy sú obzvlášť účinné napr. pre budovy, ktoré verejnosť často navštevuje. K dispozícii sú vetrolamy vyrobené z plastu alebo z hliníka rôznych farieb a druhov skla. Pre obytné budovy sa používajú vetrolamy z hliníkových profilov a termopanelového skla. Dvere môžu byť klasické alebo automatické. Zasklením balkóna alebo terasy si užijete oveľa viac slnečných dní.

    Odborný článok 1806
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Zimné záhrady?

    Máme 368 realizátorov v oblasti Zimné záhrady:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 368 realizátorov v oblasti Zimné záhrady
    9.2
    3

    Karol Herák - Podolie


    10
    1

    Dominik Palenčár


    8.8
    0

    Hobbytec SK s.r.o.


    8.6
    24

    Ondrej Kačáni


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené