Pre oblasť

    Sanácia komínov, oprava komínov

    Článok si prečítalo viac ako 1372+ používateľov
    Komíny je potrebné skontrolovať každý rok pred začiatkom vykurovacej sezóny. Všeobecne platí, že komín musí byť pravidelne udržiavaný, najmä ak spaľujeme pevné alebo tekuté palivá. Čistenie je, ako pravidelná údržba, potrebné najmenej raz ročne, pred začiatkom vykurovacej sezóny, v prípade potreby aj častejšie a pri kúrení plynom je povinné skontrolovať inštalácie, plynové spotrebiče a dymovody pred začiatkom vykurovacej sezóny.
    Odborný článok 1372
    sanacia komina
    Máme 270 realizátorov v oblasti Komíny:

    1. Sanácia komína

    Sanácia (obnova) komína je nevyhnutne potrebná, keď je komín poškodený a poškodenie je také veľké, že narúša bezpečnosť budovy a jej obyvateľov. Sanácia komína je nevyhnutná aj pri zmene druhu paliva, napr. pri prechode z vykurovacieho oleja na plyn alebo podobne. Pred pripojením na plyn je potrebné získať súhlas miestnej kominárskej spoločnosti,  že je komín vhodný.

    Keď je komín úplne zničený, musí byť čiastočne alebo úplne prestavaný. Ak je však komín poškodený iba čiastočne, je možné problém vyriešiť vložením nerezovej špirály. Oprava komína inštaláciou špirály z nehrdzavejúcej ocele je bežný postup, ktorý sa vykonáva, aj keď komín nespĺňa normy. V prípade potreby sa existujúci komín najskôr rozšíri na príslušné rozmery, a potom sa do komína vloží potrubie z nehrdzavejúcej ocele. Výhodou vloženej špirály z nehrdzavejúcej ocele je, že dokonale zabráni kondenzácii. Potrubie má na dne komína vloženú nádobu na prebytočnú vodu.

    2. Požiadavky na opravu alebo stavbu komína

    Je potrebné poznamenať, že najmenší možný priemer špirály z nehrdzavejúcej ocele je 11 cm a najmenší priemer špirály pre murivo je 13,5 cm. Je tiež dôležité, aby minimálna výška komína pre zariadenia na tuhé a kvapalné palivá musela byť 5 m, a ak sa používa plyn, 4 m.

    Pri stavbe alebo oprave komína musíme brať do úvahy niekoľko dôležitých skutočností. Musíme vedieť, že najmenší možný prierez špirály z nehrdzavejúcej ocele je 11 cm a najmenší priemer murovanej špirály je 13,5 cm. Je tiež dôležité, aby minimálna výška komína pre zriadenia na pevné a tekuté palivá bola minimálne 5 m a minimálna výška komína, ak sa používa plyn, najmenej 4 m.

    Odborný článok 1372
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Komíny?

    Máme 270 realizátorov v oblasti Komíny:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 270 realizátorov v oblasti Komíny
    10
    1

    Mgr.art. Michal Mesiar MM - KRBY


    10
    2

    Jozef Litvák - PROFI KOMÍNY


    10
    2

    HAKLNER s.r.o.


    9.3
    0

    ANTARA BAU, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené