Pre oblasť

    Plastové ploty

    Článok si prečítalo viac ako 1143+ používateľov
    Plast (PVC) alebo inými slovami polyvinylchlorid sa považuje za termoplastický umelý materiál. Plastové prvky sa najčastejšie používajú na vonkajšie balkónové zábradlia alebo na zábradlia terás. Ale môžu sa použiť aj na oplotenie domu. Zriedka sa vyskytujú v interiéri. Synonymom pre plot z PVC je plastové drevo.
    Odborný článok 1143
    plastove ploty
    Máme 167 realizátorov v oblasti Plastové ploty:

    1. Vlastnosti plastového plotu

    Plastový plot (plot z PVC) je nenáročný na údržbu, pretože je odolný voči všetkým poveternostným podmienkam. Vizuálny vzhľad plastových plotov je porovnateľný s drevenými plotmi. Panelové ploty najčastejšie tvoria raster, ktorý umožňuje zakryť výhľad. Plastové ploty sú veľmi prispôsobiteľné a uspokoja potreby aj náročných zákazníkov, pretože obsahujú široké spektrum rôznych farieb a vzorov.

    2. Plastové ploty - montáž

    Montáž plastových plotov môžeme prirovnať k montáži drevených plotov. Rozhodne je vhodné zveriť montáž odborne spôsobilej osobe, ktorá túto prácu vykonáva každý deň. Montáž plastového plotu je veľmi jednoduchá, plastový plot sa môže namontovať na už existujúcu kovovú konštrukciu, na ktorej bol predtým namontovaný drevený plot. V takom prípade sa vymení len výplň plotu. Celý plot si však môžete objednať v jednom kuse, podľa vášho výberu, bez predchádzajúcej predprípravy. Samozrejme, pred samotnou montážou je potrebné vedieť, ako bude plot osadený, či bude pripevnený k bočným stenám balkóna alebo k jeho podlahe. Ktorý z týchto dvoch spôsobov montáže je lepší, závisí od situácie na tvári miesta, od kvality a spôsobu povrchovej úpravy (podlahy) balkóna.

    3. Výhody plastového plotu

    Už sme uviedli, že plastové oplotenie je nenáročné na údržbu. Nezmienili sme sa však o tom, že sa dá recyklovať a vzniká z neho nový plastový výrobok. Medzi pozitívne vlastnosti plastových plotov patrí, že nehrdzavie, nehnije a nenapadá ho drevokazný hmyz (napr. červotoč). V prevažnej väčšine prípadov sú plastové ploty trvalé (majú dlhú životnosť) a sú odolné proti UV žiareniu. Hoci je počiatočná investícia v porovnaní s dreveným plotom o trochu vyššia, neskôr už nie sú žiadne skryté náklady na údržbu. Dobrou vlastnosťou plastového plotu je  odolnosť voči slanej a sladkej vode. Plastové ploty sú vhodné na montáž pri bazénoch alebo na pobreží mora.

    4. Nevýhody plastového plotu

    Ak ste fanúšikom prírodných materiálov, plastový plot pre vás určite nie je ideálnym riešením. Stáva sa, že vplyvom poveternostných vplyvov stratí plot svoj pôvodný vzhľad, lesk, farba vybledne. Ľahká údržba prakticky znamená, že plot z PVC je potrebné občas dobre umyť. Tak sa z neho odstránia všetky druhy nečistôt, ktoré zanechali vtáky, hmyz, domáce zvieratá a v neposlednom rade aj ľudia. Nikdy nevykonávajte čistenie pomocou tlakového čističa. Ak to urobíte pomocou tlakového čističa, odstránite z plotu UV ochranu a umožnite tak rýchlejší rozklad samotného plastu.

    5. Plastové ploty - cena

    Ceny za bežný meter plastových plotov sú rôzne. Závisia od požadovaného vizuálneho vzhľadu plota. Priemerná cena skleneného plotu 100 cm vysokého je približne 70 EUR/bežný meter, vrátane dodávky a montáže, zatiaľ čo sú ceny plastových plotov o polovicu nižšie.

    Aby ste sa dozvedeli presnú cenu, môžete sa obrátiť na našich osvedčených dodávateľov plastových plotov a poslať im dopyt.

    Odborný článok 1143
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Plastové ploty?

    Máme 167 realizátorov v oblasti Plastové ploty:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 167 realizátorov v oblasti Plastové ploty
    8.7
    0

    Lukáš Salay


    9.1
    0

    Jaroslav Karvay


    8.8
    0

    MarTiler s. r. o.


    8.7
    0

    Ľubomír Baláž


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené