Pre oblasť

    Potrebujete interiérového dizajnéra?

    Článok si prečítalo viac ako 1452+ používateľov
    Každý jednotlivec sa aspoň raz v živote ocitne v role interiérového dizajnéra pri zariaďovaní svojho vysnívaného bytu resp. domu. Je dôležité, aby váš príbytok odrážal váš životný štýl, vaše zvyky a potreby, pretože iba tak sa v ňom budete cítiť pohodlne a spokojne. Málokto však dokáže zvoliť správne farby, materiály a interiérové doplnky, ktoré spolu ladia, takže konzultácia s návrhárom interiérov je vítaná.
    Odborný článok 1452
    potrebujete interieroveho dizajnera
    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    1. Konverzácia a spolupráca s interiérovým dizajnérom

    Väčšina interiérových dizajnérov ponúka možnosť konzultácií a návštevy doma, pretože tak môžu ľahšie posúdiť dilemy týkajúce sa usporiadania priestoru, vyjadriť názor a spolu s klientom preskúmať ďalšie možnosti. Interiéroví dizajnéri často ponúkajú možnosť vytvorenia komplexného plánu renovácie, ktorý nakoniec realizuje klient, čo je ideálne riešenie pre tých, ktorí majú silnú vôľu vložiť svoje úsilie a prácu do projektu renovácie. Nakoniec sa výhoda osobnej angažovanosti prejaví aj v znížení nákladov. Ďalšou možnosťou je, aby interiérový dizajnér vypracoval projekt renovácie a do práce zapojil svojich dodávateľov a zhotoviteľov, ktorí robia všetko sami, bez pomoci klienta. Tento typ renovácie je ideálnym riešením pre tých klientov, ktorých nebaví majstrovanie a zároveň by sa radi vyhli stresu a nervozite z renovácie budúceho priestoru.

    Rozhodnutie angažovať interiérového dizajnéra sa zdá na prvý pohľad ťažké, ale v skutočnosti to nie je tak. V prvom rade si musí každý klient položiť otázku či nevyhnutne potrebuje interiérového dizajnéra, na aký účel ho potrebuje a ktoré práce môže urobiť sám. Z hľadiska kvalitného priestorového plánovania je výber interiérového dizajnéra určite tým najlepším rozhodnutím, ktoré urobíte, samozrejme, ak to váš rozpočet umožňuje.

    Domov by mal byť odrazom vášho životného štýlu

    Pri renovácii interiéru je potrebné zohľadniť skutočnosť, že domov by mal byť odrazom vášho vkusu, osobného životného štýlu a zvykov. Samozrejme, každý jednotlivec si môže kúpiť nábytok, zvoliť farby stien a zariadiť príbytok. Otázkou však je, či sú farby, materiály a interiéry vhodnou voľbou pre konkrétny životný štýl a zvyky tohto jednotlivca.

    Tu vstupuje do príbehu interiérový dizajnér, ktorého prvou povinnosťou je porozprávať sa s klientom, spoznať jeho osobný štýl a návyky. Na základe toho bude jednoduchšie zvoliť materiály, farby a ďalšie interiérové ​​vybavenie, ktoré bude najlepšie vyhovovať životnému štýlu každého jednotlivca a samozrejme jeho rozpočtu. Expert na interiérový dizajn svojím názorom a návrhmi určite prispeje k ľahšej a rýchlejšej voľbe a konečnému rozhodnutiu.

    2. Výhody spolupráce s interiérovým dizajnérom

    Pred konečným rozhodnutím a výberom interiérového dizajnéra sa klient zvyčajne zameriava na cenu. Je dôležité si uvedomiť, že vedomosti a skúsenosti často stoja oveľa viac ako samotné náklady na službu. Zároveň si musíte uvedomiť, že váš budúci domov je najdrahšou akvizíciou.

    Návrhár interiérov môže znížiť počet návštev predajní nábytku, stres, čas a energiu, takže rozhodnutie angažovať ho je často opodstatnené „iba“ z týchto dôvodov. Preto vám odporúčame zvoliť si odborníka bez toho, aby ste sa pozerali iba na financie. To samozrejme neznamená, že najdrahší alebo momentálne najslávnejší v odbore je jediný, na ktorého sa môžete obrátiť. Radšej sa porozprávajte s viacerými z nich, určite nájdete kvalitného interiérového dizajnéra za prijateľnú cenu.

    Odborná rada zo spoločnosti INTERIO studio

    1. Prečo by sme mali zveriť dizajn interiéru do rúk odborníkovi?

    Je to ich povolanie, venujú sa tomu dlhodobo, vyštudovali tento odbor. Sú to profesionáli vo svojom odbore a práve preto majú skúsenosti a informácie, ktoré bežný človek nemá. Síce je pravda, že veľa ľudí má dobrý vkus a interiér by si vedeli pekne zladiť aj sami, ale práca dizajnéra obnáša omnoho viac. Sú to rôzne technické aspekty, vedia ako zariadiť interiér nielen s vkusom, ale predovšetkým funkčne.

    2. Ktoré sú základné pravidlá interiérového dizajnu?

    Veľmi dobrá otázka. Komplexná odpoveď na ňu by bola veľmi rozsiahla. Myslím si avšak, že sa nedá jednoznačne povedať, že sú striktné pravidlá, ktoré by interiérový dizajn definovali. Predsa len ide o kreatívne remeslo a kreativite sa medze nekladú. Samozrejme, základné pravidlo každého dobrého interiéru je, aby bol funkčný. Je teda potreba brať do úvahy zakladné ergonomické parametre, kombináciu farieb a materiálov v interéri, aby celok nepôsobil rušivo. To všetko je už kunšt dizajnéra nadobudnutý štúdiom a dlhodobou praxou. Vhodné je preto na zariadenie interiéru osloviť kvalifikovaného dizajnéra.

    3. Ktoré sú farebné trendy v roku 2021 v interiéri?

    Svet bol v roku 2020 ovplyvnený pandémiou. Práve preto sa v roku 2021 snažíme v interiéri vytvoriť prostredie, vďaka čomu sa nám aspoň trošku podarí zabudnúť na strasti minulého roku, obnoviť pokoj, harmóniu a relax. V trende sú jemné pastelové farby, prírodné tlmené farby. V kombinácii s prírodnými textiliami, ako ľan ci bavlna nemôžete trafiť v roku 2021 vedľa. Taktiež, každý rok čakáme, kým popredné firmy s farbami ohlásia trendy na ďalší rok. Napríklad firma PANTONE ohlásila, že v roku 2021 bude trendom nie 1, ale dokonca 2 farby. Šedá PANTONE 17-5104 Ultimate grey a žltá PANTONE 13-0647 Illuminating. Tieto farby sú hrejivé a optimistické. Aj spoločnosť Sherwin Williams sa zamerala na pocit bezpečia v domove a pre rok 2021 vybrala farbu Urbane Bronze – prírodný hnedosivý odtieň ktorý dodá interiéru teplo a pocit pohodlia. Spoločnosť Benjamin Moor zvolila paletu 12 tich farieb. Všetky tieto farby vyžarujú pokoj a pohodu. Hlavnou z týchto farieb sa stala Aegean Teal, ide o zeleno modrú farbu s nádychom šedej. Je to vyvážený a pokojný odtieň ktorý nabáda k zamysleniu sa a spomaleniu mysle.

    Pani Ing. Petra Košutová, spoločnosť INTERIO studio

    3. Vizualizácia a prezentácia budúceho priestoru

    Iba málokto si vie dobre predstaviť budúci priestor a má schopnosti preniesť svoje idey na papier, čo zvyčajne vedie k realizácii nápadu. Ak si jednotlivec sám vie poradiť aj s menšími stavebnými či remeselnými prácami, potom je spolupráca s interiérovým dizajnérom a jeho dodávateľmi zbytočná. V takom prípade môže investor ľahko nájsť radu alebo inšpiráciu na rôznych architektonických portáloch a v špecializovaných časopisoch.

    4. Cena angažovania interiérového dizajnéra

    Cena interiérového dizajnu závisí od veľkosti priestoru, rozsahu potrebných prác, počtu pripravených vizualizácií priestoru a počtu rôznych návrhov interiéru. Nábytok navrhnutý na mieru môže značne zvýšiť náklady, ale priestory budú plne využité a esteticky prepracované.

    Za základný interiérový dizajn zaplatíte 250 EUR a viac, ale takýto návrh je veľmi jednoduchý. Za kvalitný projekt interiérového dizajnu, s dobrými návrhmi, 3D vizualizáciou výsledného dizajnu interiéru a poradenstvom, zaplatíte 500 EUR a viac. Bez ohľadu na cenu, sa výber interiérového dizajnéra odporúča, najmä ak chceme spraviť kvalitnú renováciu interiéru, v ktorom sa budeme cítiť komfortne.

    Nevyberte si ponuku s najnižšou cenou. Objednajte si 3D vizualizáciu (render), aby ste mali lepšiu predstavu. Nech vám architekt, ktorý vypracoval plán vášho domu, pomôže aj pri realizácii interiérového dizajnu. Ale ak sa tomu nevenuje, kontaktujte našich skúsených interiérových dizajnérov a pošlite im dopyt.

    Odborný článok 1452
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    10
    0

    Interior Ceramic s.r.o.


    8.8
    0

    LKM Company s.r.o.


    10
    4

    Tiles s.r.o.


    8.8
    0

    Green Moon Co s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené