Pre oblasť

    Nábytok do obývačky

    Článok si prečítalo viac ako 1216+ používateľov
    Obývacia izba sa spolu s jedálňou a kuchyňou považuje za ústredný, jedinečný obytný priestor každého príbytku, ktorý je s rozšírením moderných architektonických návrhov rodinných domov vo väčšine prípadov priamo prepojený s jedálenským kútom a kuchyňou, bez zbytočných priečok. Preto je potrebné, aby sa nábytok obývacej izby čo najviac zhodoval s nábytkom v jedálni a kuchyni. Čítajte ďalej a dozviete sa, čo tvorí základný nábytok do obývacej izby.
    Odborný článok 1216
    nabytok do obyvacky
    Máme 1009 realizátorov v oblasti Obývačky:

    Základný nábytok do obývacej izby

    Základný nábytok do obývacej izby tvoria tieto kusy nábytku: TV stolík, konferenčný stolík,  komody, vitríny, knižnice a rôzne nástenné police. Nepostrádateľným prvkom každej obývacej izby je určite sedačka (sedacia súprava, pohovka). Sedačka je vlastne kľúčovým prvkom, ktorý má v konečnom dôsledku najväčší vplyv na celkový vzhľad obývacej izby. Preto by mal byť jej výber starostlivo zvážený. Nábytok si môžete kúpiť v predajniach s nábytkom, v ktorých je ponuka v súčasnosti naozaj bohatá a rôznorodá. Ak však máte nejaké špeciálne priania a požiadavky, a nenašli ste v predajni kus, aký ste si predstavovali, máte ďalšiu možnosť - akýkoľvek nábytok na mieru vám môže vyrobiť stolár.  

    Televízny stolík

    Televízny stolík je tiež nenahraditeľným prvkom nábytku v obývacej izbe. Naň sa pomestia aj iné multimediálne zariadenia. V súlade s rozvojom technológií sa televízia stala jedným z ústredných prvkov v každej domácnosti. Práve z tohto dôvodu je nevyhnutné, aby bol televízny stolík štýlovo dokonalý, aby upútal čo najväčšiu pozornosť. Televízny stolík sa zvyčajne skladá z hornej police určenej pre televízny prijímač a spodných políc alebo zásuviek určených pre ďalšie zariadenia a drobné doplnky (dekorácie). 

    Konferenčný stolík

    Konferenčný stolík je malý, ale šikovný. Je nenahraditeľnou súčasťou moderného interiéru. Zvyčajne je umiestnený v blízkosti pohovky či sedačky. Starostlivo vybraný dodá punc obývacej izbe a stáva sa jej centrom. Existujú rôzne typy, tvary a farby konferenčných stolíkov. Drevený, kovový, sklenený, alebo aj kombinovaný konferenčný stolík, je len na vás, ktorý stolík si zvolíte, ktorý bude pre vašu obývačku ten najideálnejší. Môže mať praktickú dolnú poličku na odkladanie vecí (úložný priestor).

    Komody so zásuvkami

    Komody sú šikovné kusy nábytku v obývacej izbe, pôvodne určené na uskladnenie a odkladanie rôznych vecí, pre ktoré v iných miestnostiach nemáme miesto. V každom prípade sa z hľadiska vzhľadu a dizajnu usilujeme o to, aby komody ladili so zvyšnými kusmi nábytku do obývacej izby.

    Vitríny

    Vitrína dodá kúzlo každému príbytku. Moderný alebo štýlový kus nábytku v obývacej izbe, ktorý charakterizujú (sklenené) police a sklenené dvere. Slúži ako akýsi výstavný kus nábytku, v ktorom sú umiestnené rôzne cenné výrobky, zbierkové predmety. Zvyčajne sa do vitríny ukladajú zbierky vín, poháre, suveníry a podobne. Vitríny so zabudovaným osvetlením zanechávajú zvláštny dojem.

    Knižnice, police

    Rôzne knižnice a police sú ako také voliteľnou súčasťou nábytku do obývacej izby. Prítomnosť tohto kusu nábytku v obývacej izbe samozrejme závisí od každého jednotlivca a jeho želaní, a v neposlednom rade od dostupného priestoru v obývacej izbe. Ak ste veľkým fanúšikom kníh, určite sa vám bude hodiť knižnica do obývacej izby.

    Nástenné police

    Rovnako ako knižnice, aj nástenné police sú voliteľným kusom nábytku do obývacej izby. Ak vám v obývacej izbe chýba miesto na umiestnenie komody alebo vitríny, nástenné police budú v obývačke nábytkom, ktorý vyrieši tento druh dilemy. Negatívnou stránkou nástenných políc je určite hromadenie prachu a jeho následné čistenie.

    Odborný článok 1216
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Obývačky?

    Máme 1009 realizátorov v oblasti Obývačky:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1009 realizátorov v oblasti Obývačky
    8.6
    1

    Dávid Polák ELEKTROMONT


    9.4
    0

    V-H-Č STOLÁRSTVO s.r.o.


    10
    2

    DVERE EBEN, s.r.o


    9.5
    0

    STOLÁRSTVO - Marek Bojda


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené