Pre oblasť

    Rolety – ochrana vášho domu

    Článok si prečítalo viac ako 814+ používateľov
    Rolety sú výborným tienidlom na okná, balkónové dvere alebo panoramatické okná. Môžu sa ľahko inštalovať na existujúce okná, ktoré nemajú tienidlá (ochranu). V závislosti od druhu montáže poznáme niekoľko druhov roliet.
    Odborný článok 814
    rolety
    Máme 493 realizátorov v oblasti Rolety:

    1. Čo sú rolety?

    Rolety sú druh tienidla, ktoré čiastočne alebo úplne zatemňujú miestnosti, a zároveň ponúkajú vynikajúcu tepelnú a zvukovú izoláciu. Pozitívnou vlastnosťou roliet je, že sú skvelou ochranou pred rôznymi vonkajšími vplyvmi, ako aj pred nežiaducimi pohľadmi. Často je v systéme roliet nainštalovaná ochrana proti vlámaniu. Rolety je možné vybaviť aj integrovanými sieťami proti hmyzu (komárom), ktoré poskytujú optimálnu ochranu pred rôznym nežiaducim hmyzom.

    Rolety sú zvyčajne vyrobené z plastu (PVC) alebo hliníka. Rozdiel je hlavne v tom, že hliník je drahší, ale aj odolnejší.

    2. Vonkajšie rolety

    Hlavnou vlastnosťou tohto druhu roliet, ktoré sú namontované priamo na okno, je to, že skrinka, v ktorej sú rolety navinuté, je úplne viditeľná. Vonkajšie rolety sú vhodné na inštaláciu pri renovácii starších budov, ale rovnako ľahko sa inštalujú aj pri nových objektoch. Pretože sú tieto rolety a ich mechanizmy v jednej skrinke, sú vhodné na inštaláciu na už dokončené objekty, pre ktoré rolety pôvodne neboli plánované. Takéto rolety sa inštalujú na okno zvonku bez akýchkoľvek ďalších zásahov do rámu okna. Inštalácia je rýchla, ľahká a čistá.  

    3. Zabudované, podomietkové rolety

    Roletový systém je inštalovaný tesne nad oknom, jeho inštalácia prebieha spolu s oknom do vopred pripraveného otvoru. Výhody tohto druhu roliet sú určite neviditeľné (podmietkové) skrinky, zabudované do steny  a skvelé tepelno-izolačné vlastnosti. Takéto systémy sú vhodnejšie pre moderné, minimalistické a redukované fasády. 

    4. Šikmé rolety

    Sú vhodné na zatienenie okien nepravidelného, ​​asymetrického tvaru (trojuholníkové, šesťhranné okná atď.). Poskytujú vynikajúcu ochranu pred poveternostnými vplyvmi a hlukom. Vďaka svojej nepriehľadnosti poskytujú vysokú stabilitu a vynikajúcu tepelnú ochranu.

    5. Rolety pre strešné okná

    Pri tienení strešných okien je potrebné pri výbere roliet postupovať zvlášť opatrne. Musíme zvoliť materiál, farbu a odtieň, ktorý nám poskytuje optimálnu klímu v priestore, zabezpečí vynikajúcu ochranu pred svetlom, teplom a hlukom a v neposlednom rade poskytuje tienenie. Strešné rolety, inštalované na strešných oknách, musia byť navrhnuté tak, aby po nich dážď alebo sneh sa ľahko kĺzal a nezadržiaval sa.  

    Podomietkové rolety
    Podomietkové rolety
    Odborný článok 814
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Rolety?

    Máme 493 realizátorov v oblasti Rolety:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 493 realizátorov v oblasti Rolety
    9.2
    0

    DKokna


    10
    3

    Milan Magula - MIMA


    10
    12

    Profi servis okien - Ivan Špaček


    9.3
    0

    FM PLUS, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené