Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Rýchle opravy

    Článok si prečítalo viac ako 608+ používateľov
    Rýchle opravy patria do kategórie údržby, sú to práce v objekte alebo na ňom. Môžeme ich tiež nazvať domácimi opravami. Pre takéto práce je charakteristické, že sú menšieho objemu, a preto nevyžadujú príliš veľa času, ale určite vyžadujú vedomosti, skúsenosti a zručnosti. Napriek tomu, že samotný výraz „rýchla oprava“ znie ako niečo jednoduché, nie je to vždy tak. Majster, ktorý sa venuje takýmto prácam, musí určite poznať rôzne remeslá.
    Odborný článok 608
    rychle opravy
    Máme 446 realizátorov v oblasti Majster:

    Čo je rýchla oprava?

    Majster, ktorý sa špecializoval na domáce opravy a iné drobné práce na údržbe budovy, sa dá nazvať domácim majstrom. Aké druhy remesiel musí taký majster ovládať? Odpoveď na takúto otázku je dosť jednoduchá – zo všetkého po troche. Údržba bytov a budov si vyžaduje praktické znalosti takmer všetkých remesiel, ktoré boli potrebné na stavbu.

    Medzi práce, ktoré patria do kategórie rýchlych opráv, patrí vyčistenie upchatého odtoku, opravy splachovacích nádržiek, výmena ventilov, sifónov, toaletných dosiek, žiaroviek a zásuviek alebo ohrievačov, poistiek a vypínačov, rozbitých dlaždíc alebo zlomených kľučiek; opravy zámkov, okien a dverí, nábytkových dverí, žalúzií; vŕtanie otvorov do steny na rôzne účely, odpojenie a opätovné pripojenie domácich spotrebičov, čistenie pivníc, podkrovia, špajze, pomoc pri zostavovaní určitých častí nábytku, maľovanie stien, natieranie okien a dverí a podobne. Všetky tieto práce sú iba niektoré z rýchlych opráv, ktoré každý z nás niekedy potrebuje, aj keď možno nájsť veľa ďalších príkladov.

    Odborná rada zo spoločnosti Ivosystem

    1. Kto je hodinový manžel a aké má zručnosti?

    Názov hodinový manžel vystihuje presne tú otázku. Treba byť všeumjel čo sa týka drobností do hodiny. Treba si vedieť poradiť s čímkoľvek, čo treba spraviť v domácnosti. Na väčšie veci mám maliara, murára, obkladača a podlahára, to už starší pán tak pomenej. V zásade len trvanlivé podlahy, nie jednorazovky z poľských a iných obchodov. Poskytujem nasledovné služby: elektrika, plyn, voda, spotrebiče, revízie.

    2. Vykonávate služby hodinového manžela aj v sobotu alebo v nedeľu?

    To záleží aj od zákazníka. Mám svojich dôchodcov, tak tým vykonám služby kedykoľvek. Potom sú solídni ľudia, ktorí rešpektujú moje podmienky, tak rešpektujem aj ja. Sú aj vychcanci, tak tých odmietam. Zvýčajne sú to takí, čo prídu na 100-litrovom aute a ide sa dojednávať o cenách. Najhorší sú novodobí zbohatlíci a truhlíci, typu všetko viem, všade som bol a všetko poznám a nevie pribiť ani klinec...

    3. Aká je cena služieb hodinového manžela?

    Bežná cena služieb hodinového manžela je 20 € hodina plus doprava. Vačšie veci dohoda, tam sa to už kalkuluje podľa rozsahu robôt.

    Pán Ivan Vráb, spoločnosť Ivosystem

    Ak potrebujete pomoc s takýmito prácami, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Tí pripravia ponuku presne zodpovedajúcu vašim požiadavkám. Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 608
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Majster?

    Máme 446 realizátorov v oblasti Majster:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 446 realizátorov v oblasti Majster
    10
    7

    Pavol Kubíček


    10
    2

    ZÁHRADNÝ SEN, s. r. o.


    10
    11

    Ing. Radovan Bartko


    10
    1

    MR Staviame s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené