Pre oblasť

    Sedačka na mieru

    Článok si prečítalo viac ako 1293+ používateľov
    Sedačka na mieru môžu byť presne to, čo ste vždy chceli mať, o čom ste vždy snívali, aké ste dovtedy videli iba vo filmoch alebo v časopisoch. Či už moderné alebo tradičné, minimalistické alebo barokové, budú vyrobené z kvalitných a moderných materiálov. Rozhodli sme sa tento text venovať sedačkám (sedacím súpravám).
    Odborný článok 1293
    sedacka na mieru
    Máme 239 realizátorov v oblasti Čalúnnictvo:

    1. Sedačka na mieru

    Môžete si kedykoľvek zájsť do najbližšej predajne nábytku a zaobstarať si sedačku do obývačky. Výber je rozmanitý, ale žiadna z týchto sedačiek, keď ide o tvar, materiál, farbu alebo detaily, nezodpovedá vašim želaniam, štýlu a priestoru. V takej situácii sedačky na mieru sú ideálnym riešením. Stačí vyhľadať skúseného čalúnnika, ktorý s vami preberie všetky potrebné podrobnosti. Chcete jednomiestnu, dvojmiestnu, trojmiestnu sedačku alebo ešte väčšiu? Berger pohovku? Chcete čalúnené, drevené alebo kovové nohy? Chcete kožu, textíliu, džínsovinu alebo niečo iné? Výsuvné kreslo, snímateľný poťah, ktorý je možné prať v práčke? Nech už si vyberiete čokoľvek, kvalita konštrukcie, materiály a vyhotovenie budú špičkové. Sedačka na mieru je o niečo nákladnejšia, ale je perfektne prispôsobená vašim želaniam, jej životnosť je porovnateľná iba so špičkovým nábytkom.

    2. Čalúnenie sedačky

    Často sa stáva, že máme v obývačke sedačku, ktorú kvôli jej kvalite, historickej či sentimentálnej hodnote nechceme vyhodiť. Obnova sedacieho nábytku je niekedy lepším rozhodnutím ako kúpa nového. Možno bude potrebné iba vymeniť opotrebovaný poťah, pružinu, výplň alebo spevniť štruktúru. To všetko je celkom možné!

    Čalúnenie sedačky je v skutočnosti obnova či reštaurovanie nábytku. Kreslá, taburety, pohovky, stoličky, lavice, vankúše a iné druhy čalúneného nábytku je možné ľahko prečalúniť, obnoviť. Čalúnením sa starý kus nábytku vráti do pôvodného stavu alebo dostane úplne nový lesk s nezmenenou použiteľnosťou a hodnotou.

    Čalúnenie sedačky je náročná a precízna práca, ale taký kus nábytku bude slúžiť ďalšie roky
    Čalúnenie sedačky je náročná a precízna práca, ale taký kus nábytku bude slúžiť ďalšie roky

    Odborná rada zo spoločnosti EDDYART, s.r.o.

    1. Ktoré všetko komponenty vymieňate okrem poťahovej látky?

    Okrem poťahovej látky vymieňame aj technické materiály a na želanie zákazníka aj staré molitány, keď sú v zlom stave.

    2. Kedy čalúniť a kedy kúpiť nový nábytok?

    Čalúniť treba vtedy, keď je už poškodená látka a keď je presedený molitan. Je to na zváženie. Všetko sa dá opraviť.

    3. Keďže je očalúnenie nábytku relatívne náročnou úlohou, koľko zhruba trvá dodanie jednej sedačky?

    Výroba novej sedacej súpravy trvá 5 až 6 týždňov. Prečalúnenie 2 týždne. Sedacie súpravy z lacných obchodných domov sa prečalúniť neoplatí, kvôli tomu, že na lacných sedačkách je použitý nekvalitný, lacný materiál. Náklady na opravu prevyšujú náklady na novú lacnú sedačku. Z tohto dôvodu sa radšej zameriavame na výrobu sedačky na mieru, kde sú už použité len kvalitné materiály a tým pádom, samozrejme, sedačka vydrží niekoľkonásobne dlhšiu dobu.

    Pani Stanislava Jánošková, spoločnosť EDDYART, s.r.o.

    3. Textílie pre nábytok na mieru

    Kľúčovým rozhodnutím pri čalúnení nábytku je výber materiálu, ktorý zohľadňuje niekoľko ďalších faktorov. Najočividnejšie sú farba látky a vzor. Majte na zreteli, že sedačka, je dominantným prvkom v miestnosti. Farba takého veľkého kusu nábytku môže zväčšiť alebo zmenšiť priestor, preto musí byť v súlade s nábytkom a dizajnom, štýlovo aj esteticky. S tým vám môže pomôcť architekt alebo interiérový dizajnér. Ďalšou dôležitou vlastnosťou je druh textílie, pretože sa líšia štruktúrou, textúrou, trvanlivosťou, odolnosťou voči škvrnám, možnosťami prania, čistenia a údržby a podobne. Napríklad na prvý pohľad sa zdá, že medzi pravou a umelou kožou nie je žiadny podstatný rozdiel, pokým sa umelá koža nezačne praskať a olupovať. Džínsovina sa vyznačuje pevnosťou, odolnosťou a trvanlivosťou a prirodzenosťou, keďže je vyrobená z bavlny, a možnosti prevedenia sú takmer neobmedzené. Jedným slovom, textílie majú rôznu hrúbku, plnosť a typy tkania, čo úmerne ovplyvňuje ich životnosť a dotykový pocit. V neposlednom rade treba mať na zreteli aj  kvalitatívne rozdiely medzi výrobcami.

    V každom prípade, ak si navrhnete svoju vlastnú sedačku do vášho príbytku a ak sa podieľate na jej tvorbe výberom aj tých najmenších detailov, bude váš pôžitok zo sedačky ešte väčší.

    Odborný článok 1293
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Čalúnnictvo?

    Máme 239 realizátorov v oblasti Čalúnnictvo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 239 realizátorov v oblasti Čalúnnictvo
    10
    1

    Čalúnnictvo Gabriela Matulová


    10
    8

    Dušan Torák - Hrahovište


    10
    32

    Čalúnnictvo Tomáška


    10
    8

    Ľubomír Bak - FURNETTO


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené