Pre oblasť

    Vchodové dvere – drevené, hliníkové alebo plastové?

    Článok si prečítalo viac ako 1579+ používateľov
    Vchodové dvere majú niekoľko funkcií a podobne ako okná sú bariérou medzi exteriérom a interiérom – preto by mali byť dobre izolované – sú to prvé dvere, ktorým pri vstupe do svojho domu alebo bytu stlačíte kľučku. V prvom rade by mali poskytovať ochranu a bezpečnosť, mali by byť dobre osvetlené a vyvážené vzhľadom k veľkosti domu. Vchodové dvere majú aj symbolický význam, sú bránou nielen do vášho príbytku, ale aj do osobného života, preto musia byť vhodné aj z estetického hľadiska.
    Odborný článok 1579
    dvere vchodove
    Máme 470 realizátorov v oblasti Vchodové dvere:

    1. Izolácia dverí

    Rovnako ako pri oknách, aj pri dverách je dôležitá dobrá izolácia. Preto sú vchodové dvere, bez ohľadu na to, z akého materiálu sú vyrobené, zvyčajne dodatočne izolované. Ak majú dvere aj sklenenú časť, tá by mala byť vyrobená z trojvrstvového skla. Kvalitnejšia a hrubšia izolácia dverí, najmä vchodových, je dôležitá rovnako pre úsporu na kúrení a chladení ako aj pre príjemnejší pobyt. Dvere musia byť špeciálne izolované, ak chcete, aby bola celá domácnosť energeticky efektívna.

    2. Vchodové dvere so sklom

    Sklo môže byť v samotných dverách alebo umiestnené vedľa dverí alebo nad nimi, ako druh svetlíka. Sklo vo dverách je estetickým prvkom, ale aj praktickým, pretože do chodby alebo vstupnej haly preniká viac denného svetla a tepla. Existujú ľudia, ktorí uprednostňujú kompaktné a plné dvere, aby tieto vyzerali masívnejšie a pevnejšie, ale napriek tomu by sa nevzdali prirodzeného osvetlenia interiéru; v takom prípade je možné okno namontovať nad dverami alebo vedľa nich. Okrem toho, že zabezpečí prísun prirodzeného svetla, samotný vchod sa bude zdať väčší a mohutnejší. Vchodové dvere môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, ale drevo je určite najkonvenčnejšou voľbou; za ním nasleduje plast (PVC) a hliník alebo ich kombinácie. Ako už bolo uvedené, na dvere je možné pridať sklo.

    3. Vchodové dvere - cena 

    Ceny vchodových dverí sa líšia podľa druhu materiálu, rozmerov vchodových dverí, podielu zasklenia, výzdoby, bezpečnostných prvkov a výrobcu. Na trhu k najlacnejším dverám patria plastové vchodové dvere

    4. Plastové vchodové dvere

    Zdá sa, že zákazníci najviac inklinujú k plastovým dverám, pretože údržba je jednoduchá a sú cenovo dostupné. Dvere z plastu sú tiež pevné a stabilné, ak sú dodatočne vystužené, zvyčajne kovovou podkonštrukciou. Sú zvukovo aj tepelne izolované, pretože obsahujú vzduchové komory medzi podkonštrukciou a plastovým obložením profilov dverí. Dodatočnú izoláciu zaisťuje tesnenie na spodnej časti dverného krídla.

    PVC dvere sa nepovažujú za špeciálny estetický prvok, ale môžu byť aj pekné. Spravidla si môžeme vybrať zo širokej škály farieb a tvarov.

    4.1. Plastové vchodové dvere – cena

    Ceny plastových vchodových dverí sa veľmi líšia, v závislosti od zložitosti práce a dodávateľov, ale ich ceny sa zvyčajne pohybujú od 250 do 750 EUR.

    5. Hliníkové vchodové dvere

    Hliníkové dvere sú tiež ľahké na používanie, sú obzvlášť odolné a nevyžadujú veľkú údržbu. Sú najpevnejšie a najstabilnejšie, pretože sú vyrobené z kovu, takže poskytujú vysokú úroveň bezpečnosti, keď ide o vstup nežiadaných osôb. Hliníkové dvere sú zvyčajne menej izolačné ako plastové alebo drevené dvere, ale rovnako ako plastové dvere, sú vybavené vzduchovými komorami umiestnenými v profile a majú tepelný prechod. Hliníkové dvere sú tiež utesnené. Zvyčajne sa používajú na vyrovnanie estetického dojmu a štýlu fasády budovy. Existujú v priemyselnom štýle, zvýraznené sú všetky kovové časti, a sú aj také, ktoré sú špeciálne natreté podľa želania zákazníka.

    5.1. Hliníkové vchodové dvere – cena

    Ceny hliníkových vchodových dverí sa veľmi líšia v závislosti od zložitosti práce a dodávateľov, ale ich ceny sa zvyčajne pohybujú medzi 800 a 2 000 EUR.  

    6. Drevené vchodové dvere

    Drevené dvere sú obľúbenou voľbou zákazníkov. Drevo je prírodný materiál, ktorý prispieva k vytváraniu pocitu pohodlia a domáckej atmosféry. Drevené vchodové dvere sú krásnym architektonickým prvkom, ktorý každého láka do teplého príbytku.

    Pevnosť a stabilita drevených dverí závisí od druhu dreva. Drevené dvere môžu byť plné, ale často sú vyrobené z preglejky s hliníkovými vložkami a penovým jadrom. Takéto dvere sú lacnejšie ako plné, zabraňujú zmršťovaniu a rozťahovaniu dreva a zaisťujú dlhšiu životnosť. Drevené vchodové dvere sú tiež tepelne a zvukovo izolačné, pretože majú jadrá, ktoré zaisťujú dobrú tepelnú izoláciu dverí. Drevené dvere sú najkrajšie vo svojej prírodnej farbe, aj keď sa dajú natrieť ľubovoľnou farbou podľa želania zákazníka.

    6.1. Drevené vchodové dvere – cena

    Ceny drevených vchodových dverí sú veľmi rozdielne, v závislosti od zložitosti prác a dodávateľov, ale ich ceny sa spravidla pohybujú medzi 650 až 1500 EUR.

    Odborná rada zo spoločnosti Stolárstvo u Kunaja s.r.o.

    1. Prečo sú drevené vchodové dvere obľúbenou voľbou, aké sú ich výhody a prečo ich odporúčate?

    Obľúbenosť drevených dverí spočíva hlavne v ich výzore a variabilite. Takýmito dverami vieme zatvoriť v podstate akýkoľvek otvor a splniť všetky tepelnoizolačné, bezpečnostné a dizajnové požiadavky. Drevené dvere Vám dávajú slobodu pri špecifikácií Vami zadaných parametrov. Už to často nie sú len obyčajné jednokrídlové dvere so sklom alebo bez skla ako to bývalo kedysi. Dnes už doba a dizajn napredujú rýchlo a aj do tak základného elementu ako sú vchodové dvere sa využívajú smart riešenia. Vedeli ste že sa do Vášho domu dá vstúpiť aj bez kľúča? Je to vďaka biometrickému otváraniu na odtlačok prsta, alebo si dvere viete otvoriť cez smartphone. Ak túžite po dverách v rôznych atypických tvaroch a veľkostiach, dverách so svetlíkom alebo s presklením, bezpečnostných dverách alebo dverách s protipožiarnou odolnosťou, drevené dvere sú to ideálne riešenie.

    2. Aké drevo používate pri výrobe drevených vchodových dverí?

    Na výrobu sa dajú použiť prakticky všetky dostupné dreviny. Najviac používaný je smrek. Má výborné vlastnosti a je to také „naše slovenské“ drevo. V tesnom závese je dub. Tento je pevnejší, ťažší, má väčšiu variabilitu kresby dreva a výbornú farebnú stálosť. To znamená, že z dizajnového hľadiska je dub jedna z najvyhľadávanejších drevín. Ďalej sa dá použiť napríklad sibírsky smrekovec skôr známejší ako červený smrek. Ak sa o túto drevinu každoročne staráte a používate ochranné zložky, vydrží krásna, do červena sfarbená desiatky rokov. Zaujímavosťou je, že ak aj nebudete túto drevinu ošetrovať, drevo úplne stratí svoju červenú farbu, získa sivo-modrú patinu (čo je momentálne veľmi žiadané) a vďaka svojím jedinečným vlastnostiam nedovoľuje rozširovaniu plesní, húb a na slnku nepuká a nehnije. Z ďalších drevín sa dá použiť borovica, meranti, orech, atď.

    3. Aké typy dverí ponúka Vaša spoločnosť Stolárstvo u Kunaja s.r.o.?

    Keďže všetky produkty naša firma priamo vyrába, vieme vyrobiť akýkoľvek typ drevených dverí. Od klasických typických dverí, cez rôzne tvarovo a veľkostne atypické, z rôznych drevín alebo kombinácií drevín, až po moderné dvere so smart prvkami. Naši šikovní technici si s Vami odkonzultujú akúkoľvek predstavu o dverách a nájdu to správne riešenie ušité priamo pre Vás.

    Pán Patrik Zich, spoločnosť Stolárstvo u Kunaja s.r.o.

    Odborný článok 1579
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Vchodové dvere?

    Máme 470 realizátorov v oblasti Vchodové dvere:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 470 realizátorov v oblasti Vchodové dvere
    8.7
    0

    Stolárstvo u Kunaja s.r.o


    9.2
    0

    Primelex s. r. o.


    9
    0

    PLASTTIME s.r.o.


    8.7
    0

    Ján Pavčo s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené