Pre oblasť

    Záhradný nábytok

    Článok si prečítalo viac ako 913+ používateľov
    S pribúdajúcimi slnečnými a teplejšími dňami trávime čoraz viac času vonku. Zo záhrady alebo terasy sa tak stane vonkajšia obývacia izba. Aby ste si vytvorili miesto na odpočinok a zábavu, budete okrem iného potrebovať pohodlný záhradný nábytok.
    Odborný článok 913
    zahradny nabytok
    Máme 304 realizátorov v oblasti Záhradný nábytok:

    Výber záhradného nábytku, materiály

    Vonkajší nábytok sa líši od nábytku, ktorý používame vo svojom príbytku, predovšetkým tým, že musí byť odolnejší. Mal by byť zladený s vonkajším vzhľadom objektu a záhradou, najmä s jej rastlinstvom. Záhradný nábytok sa vyrába z rôznych materiálov, treba si však vybrať taký, ktorý je odolný proti poveternostným vplyvom. Môže byť drevený, kovový, plastový...

    Drevený záhradný nábytok
    Drevený záhradný nábytok

    Najčastejšie sa v záhrade používa drevený nábytok, musí však byť primerane chránený pred poveternostnými vplyvmi. Drevený nábytok pôsobí domácky, útulne a ladí so záhradou. Odporúčame pri výbere uprednostniť domáce druhy dreva (napr. akácia, borovica, smrekovec) pred exotickým drevom, ktoré sa získava výrubom dažďových pralesov. Ak potrebujete nejaké špeciálne kusy nábytku, može vám ich vyrobiť stolár vo svojej dielni, tak ako vyrába aj iný nábytok na mieru, podľa potrieb a prianí zákazníka.

    Používatelia sa čoraz častejšie rozhodnú pre plastový nábytok, ktorý je zvyčajne na prvý pohľad menej atraktívny, ale cenovo dostupný. Aj keď relatívne dobre odoláva poveternostným podmienkam, predsa sa môže rýchlo opotrebovať v závislosti od materiálu, z ktorého je vyrobený.

    V neposlednom rade sa môžeme rozhodnúť aj pre kovový nábytok, ktorý je dobre odolný voči poveternostným podmienkam, ale iba s primeranou ochranou. Kovový nábytok môže pôsobiť trochu chladne a skôr zapadá do moderného zariadenia. Predsa však v správnej farbe a dizajne môže pôsobiť veľmi príjemne a domácky.

    Kovový záhradný nábytok
    Kovový záhradný nábytok

    Na čo si dať pozor

    Pri výbere záhradného nábytku musíme byť opatrní, aby nábytok nevyzeral príliš lacno, čo sa môže stať najmä pri plastovom nábytku. Myslite na to, že  ide o nábytok, ktorý nebudete kupovať každý rok.

    Nábytok by mal tiež vždy slúžiť svojmu účelu a mal by byť pohodlný pre používateľa, preto sa snažte vyhnúť špeciálnym moderným tvarom, ktoré sú nepraktické pri používaní. Radšej si zvoľte osvedčené tvary stoličiek, kresiel, stolov, garnitúr.

    Nech už si vyberiete akýkoľvek materiál, mal by byť vysoko kvalitný a dobre spracovaný, pretože inak budú stopy po častom používaní veľmi rýchlo viditeľné.

    Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Pošlite nám dopyt alebo položte otázku

    Odborný článok 913
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Záhradný nábytok?

    Máme 304 realizátorov v oblasti Záhradný nábytok:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 304 realizátorov v oblasti Záhradný nábytok
    9.9
    0

    Karel Raška - RAMONT


    8.6
    0

    Herman Maksymov


    8.8
    0

    Branislav Uhrič - Foto-profi


    9.4
    0

    Woodtop s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené