Pre oblasť

    Sklenené sprchovacie kúty na mieru

    Článok si prečítalo viac ako 1490+ používateľov
    Sklenené sprchovacie kúty na mieru sú najnovším trendom. Sklenená stena sprchovej kabíny je jednoduché, elegantné a štýlové riešenie, ktoré môže mať nespočetné množstvo rôznych variantov. Kabíny môžu byť tvarované podľa želania, svetlo preniká dovnútra, otvárajú priestor a ich údržba je jednoduchá.
    Odborný článok 1490
    sklenena sprchova kabina
    Máme 173 realizátorov v oblasti Sklenárstvo:

    1. Výhody

    Klasické keramické vane vychádzajú z módy, pretože ich údržba je náročná a nezapadajú do moderných štylistických riešení interiéru, povedala nám jedna nemenovaná spoločnosť. Moderné tendencie prinášajú nové štandardy, preto sa teraz usilujeme o neviditeľný alebo úplne nenápadný prechod medzi podlahou, stenami a sprchovým kútom, a v tomto zmysle sa uprednostňuje použitie rovnakých materiálov. Takáto kúpeľňa vyzerá veľmi rafinovane. Sprcha je zavesená na strope alebo pripevnená k stene a voda steká do rovnako „neviditeľného“ odtoku. Samotná kabína je od zvyšku miestnosti oddelená úplne priehľadnou sklenenou stenou. Veľkosť moderných kabín už nie je diktovaná veľkosťou vane. Ľahko si môžete predstaviť akúkoľvek veľkosť a tvar – pre jednu alebo viac osôb, s jednou alebo viacerými sprchami, s masážnymi dýzami alebo akýmkoľvek iným doplnkom a sklenenou stenou alebo dverami. Jednou z výhod sklenenej sprchovej kabíny je jej výška – pretože tu nie je hlboká vaňa, môže byť kabína vyššia. To je obzvlášť dôležité pre stiesnené alebo nízke miestnosti, ako je podkrovie (manzarda).

    2. Sklenená stena – ako ju vyhotoviť?   

    Sklenené steny do sprchovej kabíny vyrobia vám na mieru – podľa vášho želania a veľkosti miestnosti. Musíte sa rozhodnúť, aké sklo by ste chceli: priehľadné, matné, pieskované, s ornamentami, gravírované alebo nejaké iné. Tieto sklá majú obvykle hrúbku 6, 8 alebo 10 mm. Vopred je potrebné zabezpečiť miesta pre sprchovú hlavicu, kľučky, police a prípadne LED osvetlenie. Potom majster vymeria rozmery, vyreže a inštaluje sklo. Osobitná pozornosť by sa mala venovať spojom skla a nosičov. Tieto miesta musia byť správne utesnené, aby voda nespôsobovala koróziu. Na utesnenie je možné použiť silikónové alebo magnetické lepidlo. Následne môže byť sklo chránené aj náterom, ktorý zabraňuje tvorbe vodného kameňa.

    3. Sklo pre sprchovaciu kabínu

    Na sklenené sprchovacie kabíny sa odporúča použiť tvrdené bezpečnostné sklo, ktoré je tepelne upravené, a preto je tvrdšie. Také sklo je odolnejšie voči nárazom a aj keď sa rozbije, nevzniknú úlomky skla, lebo ono zostáva v kuse. Obyčajné sklo je priehľadné, aj keď podľa spôsobu spracovania a účelu môže vyzerať ako len chcete. Hlavným problémom priehľadného skla je to, že na ňom usádzajú stopy po kvapkách vody. Špeciálne sklo, CristalGuard, je tiež priehľadné, ale nevytvára vrstvu vodného kameňa, a preto vždy vyzerá čisto. Nečistoty možno urobiť menej nápadnými umiestnením matného, ​​saténového skla; toto sklo navyše poskytuje väčšie súkromie. Opäť však treba venovať pozornosť problému protikoróznej ochrany kovania.

    Prebytok elegancie: všimnete si vôbec sprchu?
    Prebytok elegancie: všimnete si vôbec sprchu?

    Sklenená sprchová kabína určite uspokojí aj ten najnáročnejší vkus a bude vám pri správnej údržbe dlho a spoľahlivo slúžiť.

    Kvalitné sklenárstvo má technologicky vynikajúcu dielňu, v ktorej sa sklo spracováva rôznymi spôsobmi (rezanie, brúsenie, lepenie fólií atď.), kde určite budú vedieť vyrobiť váš jedinečný produkt. 

    Odborný článok 1490
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sklenárstvo?

    Máme 173 realizátorov v oblasti Sklenárstvo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 173 realizátorov v oblasti Sklenárstvo
    9.2
    0

    Nardo - Róbert Hiroš


    10
    3

    TASTE okná


    9.7
    0

    SKLOCENTRUM


    10
    1

    Sklenárstvo DUKOS


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené