Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Sklenárstvo – na čo všetko sa dá použiť sklo

    Článok si prečítalo viac ako 1589+ používateľov
    Sklo má v architektúre zvláštne postavenie, pretože jeho priehľadnosť obmedzuje, alebo naopak otvára priestor. Sklársky priemysel a sklenárstvo výrazne pokročili, dokonca aj majster sklenár dokáže urobiť oveľa viac, ako len vymeniť rozbité sklo. Zisťovali sme, na čo všetko sa v modernom dome môže použiť sklo.
    Odborný článok 1589
    sklenarstvo
    Máme 176 realizátorov v oblasti Sklenárstvo:

    1. Sklenené kuchynské obklady

    Kuchynské obklady sú určite veľmi exponované povrchy, ktoré sa často počas varenia špinia a mastia. Preto musia byť odolné voči nečistotám, agresívnym čistiacim prostriedkom a ľahko sa udržiavať. Klasickým riešením sú keramické dlaždice alebo nehrdzavejúca oceľ; avšak pre neobvyklý a moderný vzhľad kuchyne odporučili by sme vám sklenené kuchynské obklady. Tvrdené sklo pre kuchyne je odolné voči nárazom a teplu. Hladký povrch skla je mechanicky a chemicky odolný, je odolný voči nečistotám a ľahko sa čistí. Existuje veľa farebných odtieňov skla, z ktorých si môžete vybrať, a môžete si vyrobiť aj fototapetu s vašou  obľúbenou fotografiou.

    Sklenený kuchynský obklad
    Sklenené obklady do kuchyne sa hodia ku každému štýlu a ľahko sa udržiavajú

    2. Sklenené sprchové kabíny

    Ak chcete niečo viac ako sprchu alebo vaňu, zvážte elegantný sklenený sprchovací kút na mieru, ktorý pre vás sklenár dokáže vyhotoviť. Pri stiesnenom priestore si môžete vybrať medzi pevným sklom, sprchovou kabínou s kyvadlovými alebo posuvnými dverami. Sklo sa dá navyše spracovať rôznymi spôsobmi: môže byť gravírované, pieskované alebo leptané s akýkoľvek zvoleným motívom.  

    Sklenená sprchová kabína
    Moderná sklenená sprchová kabína – elegantná a jednoduchá

    3. Sklenené prístrešky

    Prístrešok nad vchodom alebo prístrešok pre auto sú populárnymi riešeniami, ale často robia priestor stiesnený a tmavý. Predstavte si priehľadný prístrešok vyrobený z tvrdeného skla alebo polykarbonátových panelov. Sklenený prístrešok sa ľahko, rýchlo a jednoducho pripevní k nosnej konštrukcii.

    Odborná rada zo spoločnosti Sklofix s.r.o.

    1. Aká je optimálna hrúbka skla pre zábradlie, sprchové kúty a kuchynské zásteny?

    Optimálna hrúbka skla pre zábradlie je 12,76 mm - 16,76 mm ide o kalené lepené sklo. Sklo pre sprchové kúty je hrúbke 8-10mm - kalené sklo. Kuchynské zásteny majú optimálnu hrúbku skla 4-6mm - kalené sklo.

    2. Aký je rozdiel medzi klasickým a bezpečnostným sklom?

    Bezpečnostné sklo je tvrdšie ako klasické sklo a pri rozbití v prípade lepeného sa udrží pokope a nikoho nezraní.

    3. Aké výhody majú sklenené sprchové kúty a prečo sú obľúbenou voľbou?

    Sklenené sprchové kúty sú obľúbené kvôli tomu, že sa robia na mieru a preto sa najviac prispôsobia potrebám zákazníka.

    Pán Lukáš Volics, spoločnosť Sklofix s.r.o.

    4. Sklenené dvere

    Dvere sú základným prvkom na prechod z miestnosti do miestnosti, ale rovnako tak poskytujú súkromie. V osobitných prípadoch však chceme ešte viac možností. Možno chceme zabrániť hluku alebo zvedavým pohľadom. V takýchto prípadoch sú ideálne sklenené dvere. Môžete sa rozhodnúť pre krídlové, kyvadlové alebo posuvné sklenené dvere. Najčastejšie sú dvere s priehľadným sklom, ale používajú sa aj vitráže, laminované, saténové, pieskované alebo gravírované sklo s motívom podľa vášho vkusu alebo sklenené dvere s fotografickým motívom. Ak nechcete, aby vás niekto vyrušoval, ale nechcete úplne zatemniť miestnosť, odporúčajú sa dvere z matného skla. 

    Matné sklenené dvere
    Mliečne sklo prepúšťa svetlo a nenarúša intimitu

    5. Sklenené zábradlie

    Zábradlie je ochranou proti pádom z výšky. Plné zábradlie blokuje výhľady a umožňuje väčšie súkromie, ale niekedy chceme do miestnosti dostať čo najviac svetla a tepla a zabezpečiť moderný vzhľad. V takom prípade sa rozhodnite pre sklenené balkónové zábradlie, sklenené zábradlie pre schody a k dispozícii je tiež aj pochôdzne tvrdené sklo. Sklenené zábradlie je pripevnené na kovových stĺpoch a ešte minimalistickejším riešením je samonosné sklo s bodovou montážou. Tvrdené sklo je k dispozícii v hrúbkach 6, 8 a 10 mm a existuje aj vrstvené bezpečnostné sklo. Ako každé sklo, aj sklo na zábradlie môže byť pieskované, gravírované alebo laminované, saténované alebo zdobené iným spôsobom podľa vašich predstáv.   

    Sklenené zábradlie
    Sklenené zábradlie neprekáža vo výhľade a do priestoru vnáša svetlo a teplo

    6. Zrkadlá

    Chcete vizuálne zväčšiť priestor? Môžete to ľahko urobiť opatrným usporiadaním zrkadiel. Sklenári vám vyrobia zrkadlo na mieru, ktoré sa perfektne hodí do priestoru. K dispozícii sú tiež moderné zrkadlá s fototapetou v pozadí alebo LED osvetlením.

    Keď ide o sklenárstvo, sklo môžeme použiť na zasklenie rôznych povrchov a prvkov, a zo skla vyrobiť všelijaké výrobky. Sklenár dokáže vyrobiť aj sklenené skrinky, zakrivené sklo, stolové sklo, policové sklo... Sklo dodá vášmu príbytku nádych modernosti a elegancie, preto neváhajte a poraďte sa s miestnym sklenárom.

    Odborný článok 1589
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sklenárstvo?

    Máme 176 realizátorov v oblasti Sklenárstvo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 176 realizátorov v oblasti Sklenárstvo
    10
    1

    SKLO-GLASS SLOVAKIA s.r.o.


    10
    0

    DoMo - GLASS s.r.o.


    8.6
    0

    Sklenárstvo Královič, s.r.o.


    10
    4

    Wood Renova s.r.o


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené