Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Inteligentné inštalácie pre inteligentné domy

    Článok si prečítalo viac ako 1269+ používateľov
    V stavebníctve sa čoraz viac uplatňujú najnovšie vynálezy a nové technológie. Inteligentné vybavenie – zariadenia a inštalácie, ovládané pomocou mobilu, tiež inteligentné ovládanie, uľahčujú veľa činností a robia domácnosť praktickejšou a pohodlnejšou. Inteligentné inštalácie spájajú osvetlenie, tienenie, kúrenie, chladenie, ochranné systémy a všeličo iné.
    Odborný článok 1269
    inteligentny dom
    Máme 659 realizátorov v oblasti Inteligentná elektroinštalácia:

    1. Inteligentné inštalácie

    Inteligentné inštalácie je možné inštalovať do nových budov alebo do už postavených objektov. Inteligentné systémy sú väčšinou bezdrôtové, takže je možné ich namontovať bez pridania káblov alebo vysekávania stien. Inteligentné inštalácie umožňujú diaľkové ovládanie svetiel, počítačov alebo mobilných telefónov, kontrolu spotreby elektrickej energie, zapínanie a vypínanie prístrojov pomocou senzorov v nastavených časoch alebo pri určitých teplotách, detekciu dymu, nastavenie alarmového systému a mnoho ďalších funkcií. Inteligentný dom môžete ovládať prostredníctvom mobilného telefónu, počítača, tabletu alebo prostredníctvom zabudovanej dotykovej obrazovky, ktorá je priamo spojená s inštaláciou.

    2. Alarmové systémy

    Okrem pohodlia dôležitá je aj bezpečnosť domu. Vďaka inteligentnému riadeniu môžete prepojiť požiarny alarm, zavlažovacie postrekovače, detektory dymu a oxidu uhoľnatého s bezdrôtovým poplašným systémom proti vlámaniu a poskytnúť tak svojej rodine jedinečný bezpečnostný systém. K inteligentnému systému môžete tiež pripojiť bezpečnostné (monitorovacie) kamery, ku ktorým máte prístup prostredníctvom počítača alebo mobilného telefónu.

    Prostredníctvom inteligentného systému môžete neustále monitorovať všetky alarmové zariadenia vo vašom príbytku
    Prostredníctvom inteligentného systému môžete neustále monitorovať všetky alarmové zariadenia vo vašom príbytku

    3. Inteligentná údržba záhrady

    Inštaláciou inteligentných systémov môžete riadiť vonkajšiu časť domu a dokonca udržiavať dvor. Môžete upraviť vonkajšie osvetlenie, otvoriť dvere dvora, ovládať kamery atď. Ak často nie ste doma alebo tieto práce jednoducho nemáte radi, robotická kosačka vám ušetrí veľa času a úsilia. Odborníci v tejto oblasti odporúčajú namontovať ohraničujúci drôt, pomocou ktorého bude kosačka sama kosiť trávnik. Všetky tieto inštalácie a zariadenia sú ovládané  mobilným telefónom.

    Zabudnite na kosenie trávy – s inteligentným ovládaním kosí robotická kosačka sama
    Zabudnite na kosenie trávy – s inteligentným ovládaním kosí robotická kosačka sama

    4. Cena inteligentných inštalácií

    Cena inteligentných inštalácií sa líšia v závislosti od veľkosti, množstva a typu inštalovaného zariadenia. Cenu inteligentného domu nepredstavuje len inteligentná inštalácia, ale aj cena samotných zariadení, ktoré súvisia so systémom, špeciálne navrhnutý nábytok a vybavenie, určené na riadenie a nerušené fungovanie inteligentného domu. Cena za zavedenie inštalácií pre úplné ovládanie osvetlenia, tienenia, klimatizácie, kúrenia, alarmu je 4000 – 7000 EUR/kus.

    Odborný článok 1269
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Inteligentná elektroinštalácia?

    Máme 659 realizátorov v oblasti Inteligentná elektroinštalácia:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 659 realizátorov v oblasti Inteligentná elektroinštalácia
    10
    2

    Ján Lupták - LU-TECH


    8.8
    0

    MAXECO, s.r.o.


    8.6
    3

    Interlok s.r.o.


    9.4
    1

    MKcompanyPro s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené