Pre oblasť

    Sieťky na okná

    Článok si prečítalo viac ako 1392+ používateľov
    Sieťky na okná sú účinnou ochranou pred dotieravým hmyzom. Zároveň sa okná, na ktorých sú umiestnené, dajú otvoriť a do vášho obydlia sa nehatene dostane čerstvý vzduch. Sieťka proti hmyzu musí byť prispôsobená oknu, jeho veľkosti a tvaru, aby mohla plniť svoju funkciu. Podľa spôsobu montáže a vašich želaní si môžete vybrať z rôznych druhov sieťok dostupných na trhu. Sieťky na okná môžu byť rolovacie, posuvné, pevné – jedným slovom, úplne v súlade s oknami a tienením.
    Odborný článok 1392
    sietky na okna
    Máme 610 realizátorov v oblasti Sieťky na okná:

    1. Pevné sieťky na okná

    Inštalujú sa do existujúcich okien s už nainštalovaným vonkajším tienením a veľmi malým priestorom pre niečo iné. Inštalácia tohto druhu sieťok je jednoduchá a možná na akékoľvek okno bez poškodenia rámu. Pevné sieťky na okná sú aj cenovo prístupné. Sú dobrá voľba pre okná, ktoré neotvárame často, a ak aj, tak iba kvôli vetraniu. V zime sa dajú takéto sieťky na okná ľahko odstrániť.

    2. Rolovacie sieťky na okná

    Rolovacie sieťky na okná sa podľa potreby spúšťajú a zdvíhajú. Umožňujú nepretržitý prístup k vonkajšiemu prostrediu, a preto sú najpraktickejšie. Môžu byť navyše integrované s roletami v škatuli alebo môžu byť samostatným prvkom okien a dverí. Rolovacie sieťky proti hmyzu sa považujú za esteticky a funkčne kvalitnejší systém.

    Posuvné sieťky na okná sú výborným riešením, ktoré môže slúžiť roky
    Posuvné sieťky na okná sú výborným riešením, ktoré môže slúžiť roky

    3. Posuvné sieťky na okná

    Posuvné sieťky proti hmyzu sú ideálnym riešením pre balkónové dvere alebo panoramatické steny. Umožňujú nerušený výhľad, inštalujú sa a pohybujú spolu s posuvným prvkom. Inštalujú sa na vonkajšej alebo vnútornej strane rámu existujúcich okien a dverí. Posuvné sieťky sú pevné a odolné.

    Odborná rada zo spoločnosti K-system, spol. s r.o.

    1. Ktorý typ sietí proti hmyzu by ste odporúčili našim zákazníkom? Ktorý je podľa Vás najlepšia voľba?

    Spoločnosť K-system má najširší sortiment sietí proti hmyzu na okná a dvere spomedzi všetkých výrobcov v ČR a SR. A to práve z toho dôvodu, že v praxi vznikajú rôzne situácie, kedy sa dá použiť iba jeden konkrétny typ. Pri výbere sietí proti hmyzu na okná je zásadná odpoveď na túto otázku: „Sieť má byť na pevno (odnímateľná) alebo sa vyžaduje jej vysúvanie?" Pevné siete proti hmyzu sa na okná pripevňujú pomocou otočných zvrtlíkov alebo háčikov. Rám siete by mal byť dostatočne pevný, aby sieťovina v ráme bola esteticky vypnutá a nevlnila sa. V našej ponuke máme siete Ideal, ktoré používame pri bežných panelákových oknách s celkovou plochou max 1,5 m2. Siete Supernova majú rám o niečo pevnejší a preto sú použiteľné aj na francúzske okná do veľkosti plochy 2,5 m2. Sieť sa v niektorých prípadoch odporúča vystužiť priečnikom. Pri upevnení na okno sa totiž pnutím sieťoviny môže rám prehnúť ako luk, čo by mohlo mať za následok vytvorenie prístupu pre hmyz. Z našej ponuky sme úplne vyradili PVC rohovníky, ktoré časom krehnú a praskajú. Vnútorné hliníkové rohovníky zabezpečujú rámu doživotnú pevnosť. Samostatnou kapitolou sú siete OSU určené pre hliníkové okná. Žiadny iný typ siete totiž nie je vyhovujúci, keďže pri zatvorení hliníkového okna rám dokonale lícuje s krídlom. V našej ponuke máme aj plisované siete na okná a to hneď v dvoch variantách s rôznou šírkou sieťoviny. Tento typ sietí proti hmyzu je možné využiť napríklad v bytových domoch, kde nie je priestor na ráme okna pre osadenie štandardnej pevnej siete z dôvodu zateplenia alebo tam, kde potrebujete poliať kvety alebo povešať prádlo. V prípade dverových sietí sa ponuka rozširuje o posuvné dverové siete a dverové pántové siete. Plisované dverové siete vyriešia problém ochrany proti hmyzu pre HS portály ale aj panelákové balkony, kde nie je dostatočný priestor na otváranie dverovej pántovej siete.

    2. Nebráni sieť vo výhľade z okna a prepúšťa dostatok svetla do interiéru?

    Spoločnosť K-system má okrem najširšieho sortimentu typov dverových sietí aj na výber množstvo sieťovín. Nedá mi nespomenúť, že nielen priepustnosť svetla je dôležitá ale aj priepustnosť vzduchu. Všetky druhy sieťovín z našej ponuky majú overené parametre prostredníctvom STU vo Zvolene. Najviac svetlá prepúšťa sieťovina Transparent, ktorá sa najčastejšie využíva pri nízkoenergetických a energeticko pasívnych domoch, ktoré rátajú so solárnym ziskom. Na tomto mieste by som však chcela vyzdvihnúť účinok sieťoviny Termoscreen. V prípade, že bývate v panelovom dome a interiér sa vám prehrieva, je to ideálny variant, ktorý odráža slnečné žiarenie. Nie každý zákazník je ochotný investovať do exteriérového tienenia. Toto je zlatá stredná cesta a priniesla nám množstvo spokojných zákazníkov.

    3. Aká je životnosť sietí proti hmyzu a ako ich udržiavať?

    Životnosť rámov sietí je závislá od kvality použitého hliníkového profilu a rohových spojov. Kvalitné extrudované hliníkové profily vyrobené z masívneho hliníka s vnútornými hliníkovými rohovníkmi sú nerozoberateľné a zaisťujú doživotnú pevnosť rámu. S možnosťou výmeny sieťoviny treba počítať.  Ako často je skutočne individuálne. Dosť často býva sieťovina doďobaná vtákmi. V prípade pevných okenných sietí si sieťovinu dokáže vymeniť doma každý svojpomocne. Materiál si môže nakúpiť v našom eshope, kde nájdete aj návod na výmenu sieťoviny a výpis potrebného materiálu vrátane výpočtu spotreby. V prípade plisovaných sietí dokáže servis zabezpečiť iba výrobca a to buď výmenou sieťoviny, vystužovacích šnúr a príslušných komponentov vo výrobe, alebo výmenou kompletného segmentu siete za nový. Siete môžete jednoducho osprchovať pod tečúcou vodou a rámy sietí očistiť handričkou navlhčenou v jarkovej vode.

    Pani Andrea Kúdelová, overená spoločnosť K-system, spol. s r.o.

    4. Plisované sieťky na okná

    Ide o špeciálny typ sieťky na okná, ktorá sa skladá ako harmonika. Existujú aj dvojdielne plisované sieťky na okná. Tie sú vhodné do väčších okenných otvorov a skladajú sa z dvoch polovíc, ktoré sú v strede spojené magnetom a tvoria neoddeliteľný celok. Vhodné sú predovšetkým pre stiesnené priestory, kde je každý centimeter dôležitý. Ich výhodou je jednoduchosť použitia, odolnosť a jednoduché čistenie. Plisované sieťky proti hmyzu sú ideálne pre väčšie okná alebo dvere.

    5. Krídlové sieťky proti hmyzu

    Ak chcete sieťky proti hmyzu umiestniť na dvere, ideálnym riešením sú krídlové sieťky proti hmyzu. Manipulácia s nimi je jednoduchá. Vďaka integrovaným špeciálnym systémom sa sieťky proti hmyzu neotvárajú v prípade vetra alebo ľahkého vánku. Väčšina výrobcov ponúka modely, ktoré majú automatické zatváranie pomocou pružinových pántov.

    Rolovacie sieťky proti hmyzu sú ako staré rolety, rolujú sa na hriadeľ umiestnený v boxe
    Rolovacie sieťky proti hmyzu sú ako staré rolety, rolujú sa na hriadeľ umiestnený v boxe

    6. Integrované sieťky na okná

    Tieto sieťky na okná sú umiestnené medzi oknami a roletami, takže manipulácia s nimi je nezávislá od tienenia. Integrované sieťky proti hmyzu sú zabudované do okna, dodatočná inštalácia takýchto modelov je takmer nemožná. Kombinácia vonkajšieho tienenia a sieťky  proti hmyzu je praktická, pretože miestnosť môže byť súčasne čiastočne zatienená a napriek agresívnemu hmyzu okno môže zostať otvorené. Integrované sieťky na okná sú považované za optimálne na ochranu pred hmyzom, manipulácia je praktická a ľahká.  

    7. Bránia sieťky na okná vniknutiu iného hmyzu?

    Samozrejme, sieťky na okná zabraňujú vniknutiu nielen komárov, ale takmer všetkého dotieravého hmyzu, ktorý sa v našich príbytkoch môže ocitnúť. Preto sa ich použitie odporúča aj v zemepisných oblastiach, kde sa komáre nevyskytujú alebo nie sú až tak dotieravé, a v tých častiach roka, keď komáre nie sú bežné. Sieťky na okná zabraňujú vniknutiu hmyzu, akým sú mole, osy, včely, muchy a podobne.

    8. Koľko stoja sieťky na okná?

    Zaujíma vás, koľko zaplatíte za nové sieťky na okná, ktoré vám ušetria veľa bezsenných nocí? Ceny sú rôzne a závisia od typu, materiálu rámu (plast, hliník, drevo), veľkosti a, samozrejme, dodávateľa. Bežné rolovacie siete proti hmyzu, spolu s vodiacimi prvkami a montážou, stoja v rozmedzí 60 až 100 EUR/m2.

    Ak máte záujem o sieťky proti hmyzu a ich montáž, je najlepšie to nechať na profesionálov. Na našej webovej stránke nájdete firmy a remeselníkov, s ktorými spolupracujeme. Tí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Odborný článok 1392
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sieťky na okná?

    Máme 610 realizátorov v oblasti Sieťky na okná:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 610 realizátorov v oblasti Sieťky na okná
    8.7
    0

    ATVIS s.r.o.


    9.5
    0

    L.M.J. Salamander s.r.o.


    9.3
    0

    MIRADOR


    10
    1

    MARK-Miloš Marianek


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené