Pre oblasť

    Termostat – aká je ideálna teplota miestnosti?

    Článok si prečítalo viac ako 1999+ používateľov
    Je vám v lete príliš teplo a v zime príliš chladno? Neviete, ako nastaviť termostat? Pri plánovaní vykurovacieho a chladiaceho systému v budove je potrebné poznať návrhovú teplotu v budove. Návrhová vnútorná teplota je zákonom stanovená hodnota, ktorá sa líši v závislosti od ročného obdobia a účelu zariadenia. Zameriame sa na návrhovú teplotu bytových domov. Návrhová vnútorná teplota nám udáva teplotu, ktorú sa odporúča mať v budove.
    Odborný článok 1999
    termostat idealna teplota
    Máme 1151 realizátorov v oblasti Kúrenie:

    1. Nastavte termostat pre zimné obdobie

    V zime je optimálna teplota v obývacej izbe 22 °C. Táto teplota musí byť zabezpečená v čase, keď sa ľudia aktívne pohybujú po obytných priestoroch. Táto teplota je optimálna teplota, ktorá nemá vplyv na vaše zdravie. Návrhová vnútorná teplota v obytných priestoroch sa v zime nemení podľa vonkajšej teploty. Pri určovaní návrhovej hodnoty teploty berte do úvahy teplotné rozdiely medzi vonkajším a vnútorným priestorom. Teplota sa určuje pomocou lekársky vyškoleného personálu, ktorý si uvedomuje, aká je vhodná teplota pre prácu a pohyb a aký je odporúčaný teplotný rozdiel medzi vonkajšími a vnútornými priestormi. Preto nastavte v zime termostat na 22 °C.

    2. Ideálna teplota pre letné obdobie

    V letných mesiacoch je návrhová a optimálna teplota v obytných priestoroch 26 °C, prijateľné sú aj teploty do 28 °C. Miestnosti s vyššou teplotou je potrebné ochladiť. Môžete miestnosť ochladiť prívodom studeného vzduchu do miestnosti alebo vetraním, zatváraním a stmavovaním vonkajších sklenených povrchov. V lete je potrebné dbať na to, aby naše telo nebolo prehriate. Existuje niekoľko spôsobov chladenia: od chladenia fúkaním studeného vzduchu až po stropné chladenie, ktoré je podobné ako podlahové kúrenie.

    3. Energetická obnova budov

    Pokiaľ nie je v obytných priestoroch dosiahnutá návrhová vnútorná teplota ani v lete, ani v zime, je potrebné obytnú budovu energeticky asanovať, určiť miesta s najväčšími tepelnými stratami alebo kumuláciou tepla. Energetická obnova budovy je zložitá záležitosť, ktorá si vyžaduje profesionálne riešenie. Obráťte sa na odbornú pomoc, ktorá vám pomôže nájsť správne riešenie.

    Odborný článok 1999
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kúrenie?

    Máme 1151 realizátorov v oblasti Kúrenie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1151 realizátorov v oblasti Kúrenie
    8.8
    1

    Stav Mat - Róbert Minich stavebná firma


    10
    8

    Bc.Adam Czucz


    9.4
    0

    REBAU GROUP s. r. o.


    8.8
    0

    LejonGruup s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené