Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Kúpeľňový elektrický radiátor

    Článok si prečítalo viac ako 1481+ používateľov
    Dom môžeme vykurovať elektrinou a v takom prípade teplo vytvárajú elektrické radiátory. Existuje široká ponuka elektrických radiátorov s množstvom veľkostí a výkonov. Môžu byť zabudované a nezávislé. Najčastejšie sa však používajú na vykurovanie iba jednej miestnosti – väčšinou ide o riešenie rýchleho vykurovania kúpeľne.
    Odborný článok 1481
    kupelnovy elektricky radiator
    Máme 1147 realizátorov v oblasti Kúrenie:

    1. Ekonomický elektrický radiátor

    Ekonomický elektrický radiátor priestor zohreje rýchlo a efektívne. Jeho hlavnou výhodou je, že nepotrebuje žiadne dodatočné príslušenstvo – na zapojenie je potrebná iba elektrická zásuvka. Ľahko dosahuje vyrovnanú teplotu, riadi sa termostatom. Elektrické radiátory obsahujú olej, ktorý je dobrým akumulátorom tepla. Elektrické radiátory môžu byť prenosné alebo zabudované.

    Väčšinu elektrických radiátorov je možné pripojiť k centrálne riadenému systému. Existujú aj modely na diaľkové ovládanie pomocou mobilného telefónu – GSM ovládanie. Môžete si vybrať niektorý z modelov, ktoré sa líšia výkonom a veľkosťou radiátora. Aký radiátor si kúpite, závisí od veľkosti vykurovaného priestoru. Všeobecne sa počíta s tým, že postačí elektrický radiátor s výkonom 100 – 120 W/m2, a ak je budova dobre izolovaná, postačí radiátor s výkonom 75 W/m2.

    Elektrický radiátor
    Elektricky radiátor sa používa na  rýchle a efektívne vykurovanie miestností

    2. Zabudované elektrické radiátory

    Zabudované elektrické radiátory sa inštalujú veľmi ľahko. Najprv sa vykoná montáž stenových konzol, ktoré by mali byť 5 cm až 10 cm vzdialené od podlahy. Potom sa priamo na konzoly namontujú radiátory.  Takéto kúrenie elektrickými radiátormi je najefektívnejšie. Ako každý iný radiátor, aj tento ohrieva miestnosť prúdením ohriateho vzduchu. Samotný radiátor je ohrievaný nízkoteplotným elektrickým ohrievačom. V radiátore je zabudovaný elektronický termostat, ktorý vyrovnáva teplotu v miestnosti. Termostat môže mať aj funkciu protimrazovej ochrany, aby automaticky udržiaval teplotu nad +5 °C. Existujú aj modely radiátorov so zabudovaným ochranným termostatom, ktorý neumožňuje prehriatie. Výška radiátora je štandardná – medzi 20 cm a 60 cm.

    3. Prenosné elektrické radiátory

    Prenosný elektrický radiátor sa od zabudovaného líši samozrejme tým, že je mobilný. Podľa potreby sa prenáša z miesta na miesto a slúži na dokurovanie. Tieto prenosné radiátory vykurujú priestor aj žiarením. Radiátory zvyčajne obsahujú olej (repkový) ohrievaný elektrickými ohrievačmi. Používa sa olej, pretože má vyššiu špecifickú hustotu ako voda, ale môžu sa použiť aj iné kvapaliny. Niektoré modely majú elektronický termostat. Všetky okrem automatického však majú schopnosť upravovať teplotu podľa potreby. Preto je možné samostatné elektrické radiátory použiť aj vo vlhkých a mokrých miestnostiach. Na trhu sú radiátory rôznych veľkostí a výkonu. Výška týchto prenosných je medzi 40 cm a 70 cm.

    Elektrický ohrievač
    Elektrický ohrievač

    4. Kúpeľňový elektrický radiátor

    Aby sme sa v kúpeľni cítili pohodlnejšie ako v iných častiach obývaných priestorov, potrebná je vyššia teplota. Kúpeľňové elektrické radiátory sa rýchlo zohrejú, a preto slúžia  ako vykurovacie telesá aj ako sušiče. Tieto elektrické radiátory sú chránené pred účinkami vody a vlhkosti, takže nehrozí nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom. Odporúča sa však, aby boli vo vzdialenosti najmenej 60 cm od tzv. mokrých prvkov – sprchovacej kabínky, umývadla alebo vane. Termostat treba nastaviť na požadovanú teplotu a kúpeľňa bude pripravená za okamih. V každom prípade je možné tieto radiátory použiť buď na dokurovanie, alebo ako samostatné vykurovacie teleso. Vy si rozhodnete, čo je pre vás najlepšie, aké rozmery a výkon potrebujete.

    Uterákový radiátor
    Uterákový radiátor

    5. Elektrické radiátory – cena

    Cena samostatných elektrických radiátorov je medzi 50 a 250 EUR.

    Cena zabudovaných elektrických radiátorov sa pohybuje medzi 100 a 300 EUR.

    Odborný článok 1481
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kúrenie?

    Máme 1147 realizátorov v oblasti Kúrenie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1147 realizátorov v oblasti Kúrenie
    10
    0

    Interior Ceramic s.r.o.


    10
    5

    WBC Holding a.s. - Martin Novák


    10
    2

    Milan Janík


    9.6
    0

    Key Energy s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené