Pre oblasť

    Textilné koberce

    Článok si prečítalo viac ako 1083+ používateľov
    Textilné koberce sa používajú v súkromných objektoch (domoch) a vo verejných budovách. Vďaka celoplošným kobercom je priestor teplejší, atmosféra je menej formálna a celkovo sa zdá, že pokryté podlahy vždy pôsobia príjemnejšie a pripomínajú domov; navyše koberce tlmia zvuky.
    Odborný článok 1083
    textilne koberce
    Máme 321 realizátorov v oblasti Textilné koberce:

    1. Textilné koberce

    Textilné podlahové krytiny sú koberce rôznych druhov, veľkostí, tvarov, farieb, textúr a štruktúr, ako aj materiálov a výber tých správnych pre váš dom je vždy skutočnou výzvou, aj keď ste si úplne istí tým, čo chcete. Okrem toho ceny sú v porovnaní s inými typmi podlahových krytín viac ako prijateľné. Jedinou nevýhodou je o niečo náročnejšia údržba a kratšia životnosť, aj keď pri dobrej údržbe môže koberec vydržať celé desaťročie alebo viac.

    Keď sa rozhodnete pre textilné podlahové krytiny, mali by ste zvoliť aj druh – koberce alebo celoplošné koberce. Jednotlivé druhy podlahových krytín sa navzájom líšia spôsobom tkania, textúrou, vzormi a tvarmi.

    2. Celoplošné koberce s jutovým podkladom

    Tieto koberce sa veľmi často používajú na pokrytie podláh v obytných budovách. Na prvý pohľad pôsobia hrejivo a príjemne, sú jemné na dotyk a po nich môžeme chodiť bosí. Preto sú ideálne pre rodiny s malými deťmi. Absorbujú zvuky a tlmia pád ťažších predmetov. Sú antistatické a nehorľavé. Neodporúčajú sa však do miestností, kde sa zdržiavajú ľudia s dýchacími problémami, pretože pohlcujú prach. Podklad je z juty, zatiaľ čo horná vrstva je zložená z textilnej vrstvy. Predávajú sa v kotúčoch, ktoré sa ľahšie prepravujú a kladú.

    Celoplošné koberce
    Celoplošné koberce sa predávajú v kotúčoch

    2.1. Celoplošné koberce s jutovým podkladom – cena za m2

    Koľko stoja celoplošné koberce s jutovým podkladom? Ceny sa pohybujú v rozmedzí 14 až 25 EUR/m2, v závislosti od hrúbky a kvality.

    3. Koberce bez podkladovej vrstvy

    Koberce bez podkladovej vrstvy  sú tiež textilné podlahové krytiny, ale od iných podlahových textilných kobercov sa líšia tým, že nemajú podklad a sú uzlíkové, netkané. Vďaka týmto uzlom je ich povrch homogénnejší a rovnomernejší z hľadiska hrúbky, ale aj farieb a vzorov. Ich ďalšie charakteristiky sú rovnaké.

    3.1. Koberce bez podkladovej vrstvy – cena za m2

    Koľko stoja koberce bez podkladovej vrstvy? Ceny sa pohybujú v rozmedzí 9 až 19 EUR/m2, a najkvalitnejšie z nich môžu trvať 10 a viac rokov.

    Pokládka koberca
    Pokládka koberca

    4.  Výber podlahovej krytiny

    Keď ide o výber textilných krytín, odporúčame vám, aby ste postupovali podľa priestoru, pre ktorý ste ich určili. Akýkoľvek druh koberca, pre ktorý sa rozhodnete, by mal ladiť s miestnosťou, nábytkom, štýlom, farbami a prípadne vzormi. V prípade pochybností sa obráťte na odborníka v salóne alebo interiérového dizajnéra, ktorí vám určite budú nápomocní so svojimi znalosťami a skúsenosťami.

    Ďalšie informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Ak potrebujete pomoc so stavbou, obráťte sa na daibau.sk, pošlite dopyt alebo položte otázku.

    Odborný článok 1083
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Textilné koberce?

    Máme 321 realizátorov v oblasti Textilné koberce:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 321 realizátorov v oblasti Textilné koberce
    10
    3

    Mgr. Martin Andruščák - Profi-Mart


    8.6
    1

    Dávid Polák ELEKTROMONT


    8.6
    0

    And&Mar Services, s. r. o.


    10
    1

    DIAMAR s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené