Pre oblasť
    Coneco Racioenergia 2024

    LED pásik do kuchyne

    Článok si prečítalo viac ako 1629+ používateľov
    LED pásik pozostáva z rovnomerne rozmiestnených LED diód. LED pásiky sa líšia hustotou a farbou diód, ako aj jasom, vodotesnosťou a ďalšími vlastnosťami. Najdôležitejšie na nich a to, čo ich úplne oddeľuje od všetkých ostatných spôsobov osvetlenia, je to, že môžu byť veľmi malé, spotrebúvajú menej elektriny, nezohrievajú sa a vydržia veľmi dlho. sa líšia hustotou a farbou diód, ako aj jasom, vodotesnosťou a ďalšími vlastnosťami.
    Odborný článok 1629
    led pasik do kuchyne
    Máme 2625 realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár:

    1. Prečo používať RGB LED pásik?

    LED pásy sú novšie svietidlá a používajú sa na ambientné a dekoratívne osvetlenie v interiéri a exteriéri. Technológia LED (dióda vyžarujúca svetlo) umožnila zmenšiť rozmery svietidiel bez straty kvality alebo intenzity svetla. LED pásy sa používajú veľmi ľahko a spotrebujú veľmi málo elektriny – až 8-krát menej ako bežné žiarovky. Okrem toho, že sú tak energeticky efektívne, zostávajú chladné, pretože LED diódy nemôžu prekročiť 60 °C, a znižujú tak riziko požiaru. Výhodou LED pásikov je veľmi dlhá životnosť – 3-krát dlhšia ako bežné žiarovky. V neposlednom rade tieto vlastnosti umožňujú, aby LED svietidlá mali minimálne rozmery, takže pomocou šikovného umiestnenia môžu byť takmer neviditeľné.

    2. LED dióda a rôzne LED pásiky

    LED pásiky sa líšia podľa toho, ako výkonné   sú LED diódy v nich zabudované, zvyčajne v rozmedzí od 4,8 W/m do 19,6 W/m. LED pásiky sa tiež líšia podľa toho, či majú dodatočnú vodotesnosť, UV alebo IR ochranu alebo sú bez ochrany. Dajú sa však rozlíšiť aj podľa farby vodiča, ktorá môže byť čierna, hnedá alebo biela, a podľa farby jasu, ktorá môže byť studená biela, teplá biela, RGB/viacfarebná alebo červená, zelená alebo modrá. (RGB je aditívny farebný model, svetlo želanej farby vzniká zmiešaním červeného, zeleného a modrého svetla vhodnej intenzity.) Môžete si vybrať medzi rôznymi LED pásikmi, ktoré majú rôzne vstupné napätie 12 alebo 24 V.

    LED osvetlenie
    LED osvetlenie v pracovnej časti kuchyne

    3. LED pásiky – montáž

    LED pásiky sú balené v kotúčoch s dĺžkou 5 m až 30 m, ktoré je potom možné podľa potreby nastrihať, maximálna dĺžka je 30 m, minimálne ústrižky môžu byť 3 cm – 5 cm. Niektoré LED pásiky už majú zabudovanú samolepiacu pásku, a preto sa ľahko inštalujú. Odporúča sa inštalovať RGB LED pásik do hliníkového profilu, aby sa pásy neprehriali.

    LED pásiky sú pripojené ku konektorom, pomocou ktorých sa pripoja k napájaciemu zdroju, ktorý je následne pripojený k sieti. Pásiky sú pripojené k bežným alebo stmievacím spínačom, ktoré umožňujú nastaviť intenzitu svetla. LED pásy sú pripojené ku konektorom, a to k napájaciemu zdroju, potom k elektrickej energii. Pásy sú pripojené k bežným alebo stmievacím spínačom, ktoré umožňujú nastaviť intenzitu svetla. Medzi RGB LED pásik a napájací zdroj je možné umiestniť senzor na diaľkové ovládanie svetla alebo na zmenu farby.

    4. Použitie LED pásikov

    LED pásiky sa používajú, keď chceme osvetliť miestnosť alebo ich chceme použiť ako dekoráciu. LED pásiky sa často používajú na osvetlenie chodieb, schodov, kuchýň, kuchynských liniek, osvetlenie stropov, stien, ale aj vonkajších povrchov, ako napr. terasy, balkóny alebo garážové brány. Ak chceme, aby bolo osvetlenie funkčné, používame silnejšie LED pásiky. Na osvetlenie bytových priestorov používame slabšie LED pásiky, ktoré vytvárajú špeciálnu atmosféru a zdobia miestnosť. LED pásy môžu byť tiež použité na osvetlenie špeciálneho obrazu, zrkadla, kusu nábytku a podobne. Nakoniec existujú aj také, ktoré sú umiestnené v šatníkoch, zásuvkách alebo škatuliach a osvetľujú interiér po otvorení dverí, resp. krytu.

    5. LED pásik – cena

    Koľko stoja LED pásiky? Cena LED pásikov s nízkou svietivosťou je od 7 do 12 EUR za meter pásu a ak chceme pásy s vysokým jasom, počítajte s cenou od 12 do 25 EUR.

    Odborný článok 1629
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár?

    Máme 2625 realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2625 realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár
    9.3
    0

    ANTARA BAU, s.r.o.


    9.5
    0

    Excluziv s.r.o.

    42 Krompachy
    10
    9

    Bartoš Elektroinštalačné práce Sereď


    10
    3

    Dušan Torák St - Častkovce


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené