Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Starostlivosť o balkónové zábradlie v lete

    Článok si prečítalo viac ako 1138+ používateľov
    Bezpečnosť na balkóne zaistíme náležitou ochranou. Každý balkón má vo väčšine prípadov zábradlie alebo stenu. Ploty sú vyrobené z rôznych materiálov, kovu, dreva, nehrdzavejúcej ocele alebo skla. Majitelia plotov z nehrdzavejúcej ocele a skla si pred letom nelámu hlávu s maľovaním. Plot sa len pekne očistí a je pripravený na teplejšie mesiace. Starostlivosť o kovové a drevené ploty je v porovnaní s plotmi z nehrdzavejúcej ocele a skla niečo úplne iné a vyžaduje si čas a peniaze. Drevené a kovové ploty je potrebné udržiavať pravidelným lakovaním, inak sa časom rýchlo opotrebujú a je potrebné ich vymeniť.
    Odborný článok 1138
    farby na zabradlie
    Máme 381 realizátorov v oblasti Kované zábradlie:

    1. FARBY NA VONKAJŠIE BALKÓNOVÉ ZÁBRADLIE

    Pri kúpe farieb na vonkajšie povrchy je potrebné predajcovi povedať, čo touto farbou budete maľovať a kde sa nachádza predmet, ktorý budete maľovať. Pri kúpe farby na balkónové zábradlie zvýraznite polohu balkónového zábradlia. Je dôležité dôverovať predajcovi, či je balkónové zábradlie na južnej alebo severnej strane budovy. Južná poloha znamená, že plot má slnko prakticky celý deň. Musí byť tiež zodpovedajúcim spôsobom chránené. Ceny lakov na vonkajšie povrchy sa líšia. Za meter štvorcový farby, ktorá pokryje vonkajší povrch, odpočítame od 1,5 €. Pri kúpe farby na maľovanie sa nezabudnite opýtať predajcu na prostriedky, ktorými štetce vyčistíte. Ochrana povrchov pri lakovaní zábradlia balkóna V každom prípade je okrem farby, ktorou budete plot natierať, potrebné myslieť aj na ochranu podlahy a ďalších povrchov, kde plot natriete. Odporúča sa chrániť povrch novinovým papierom, reklamným papierom alebo lepenkou, ktoré po ukončení práce odstránite. Takto je zaistené, že bude natretý iba plot a nič iné.

    2. DREVENÉ BALKÓNOVÉ ZÁBRADLIE

    Drevené dosky sú vo väčšine prípadov pripevnené k kovovému rámu. Pokiaľ je to možné, odstráňte drevenú časť zábradlia balkóna z kovových častí zábradlia. Tento postup vám uľahčí ďalšiu prácu a tiež ušetrí čas. Je potrebné zdôrazniť, že drevo je natreté inými farbami ako kov. Pred akýmkoľvek lakovaním musí byť drevo brúsené a pripravené na nový náter. Pokiaľ je to možné, kov prebrúste, aby ste odstránili hrdzu z povrchu a zabránili ďalšiemu znehodnoteniu. Po prebrúsení je skvelé plotové prvky pred lakovaním vyfúknuťčiže odstrániť zbytky. Uľahčíte im tak nanášanie farby. Pred lakovaním sa odporúča kovové časti plotu natrieť nehrdzavejúcim náterom. Potom nasleduje záverečný náter. Drevené časti zábradlia je možné chrániť aj olejovými nátermi, nielen farbou na drevo. Pred nanášaním oleja musí byť drevo suché, riadne ošetrené, zbavené prachu, mastnoty, vosku a iných nečistôt. Akonáhle sú časti plotu natreté, počkajte deň alebo dva a znova ho zložte.

    3. KOVOVÉ BALKÓNOVÉ ZÁBRADLIE

    Kovové zábradlie ťažko rozoberáme, zvyčajne sa montuje na mieste. Najskôr plot očistite a pomocou drôtenej kefy z neho odstráňte povrchovú hrdzu. Zažratú a hlbokú hrdzu treba riešiť pomocou brúsky. Je potrebné starý lak prebrúsiť. Na brúsenie môžete použiť brúsku s trojuholníkovým brúsnym kotúčom a brúsnym jazykom na menšie veci. Potom z plotu odstráňte prach, natrite ho protikoróznou ochranou. Potom nasleduje záverečný náter. Zvyčajne kovová farba zaschne za deň alebo dva. Odporúča sa začať maľovať zábradlie balkóna, keď je vonku pekné počasie a dážď by vás nemal prekvapiť.

    Kované zábradlie
    Kované zábradlie
    Odborný článok 1138
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kované zábradlie?

    Máme 381 realizátorov v oblasti Kované zábradlie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 381 realizátorov v oblasti Kované zábradlie
    9.7
    0

    Ľuboš Vlček - ARTKOV


    8.6
    0

    Richard Petro


    9.4
    0

    Avil


    10
    2

    Boris Štofan


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené