Pre oblasť

    Prečo zvoliť hliníkové okná

    Článok si prečítalo viac ako 531+ používateľov
    Bez ohľadu na to, z akého materiálu sú vyrobené, okná sú bariérou medzi vonkajším svetom a interiérom. Práve preto by mali byť odolné voči rozličným poveternostným vplyvom. Hliník sa vyznačuje mnohými vynikajúcimi vlastnosťami, vďaka ktorým spĺňa tieto požiadavky. Hliníkové okná ponúkajú výnimočnú pevnosť a odolnosť voči materiálovej degradácii, tvarovým deformáciám, mechanickému poškodeniu... A majú mnohé ďalšie výhody, ktoré hovoria v prospech toho, prečo si zvoliť práve okná vyrobené z tohto materiálu. 
    Odborný článok 531
    hlinikove okna
    Máme 569 realizátorov v oblasti Hliníkové okná:

    1. Hliníkové okná a ich výhody

    Hliník je dnes trendovým a moderným materiálom. Je to materiál prírodného pôvodu, pre ktorý je charakteristická vysoká pevnosť a odolnosť. Okrem toho je ľahký, netoxický, nemagnetický, nezápalný, ekologický. Z toho dôvodu je vhodný do priestorov vystavených slnečnému žiareniu a vysokým teplotám. Hliníkové okná sú spoľahlivou ochranou pred poveternostnými vplyvmi, umožnia vám užívať si váš domov bez prekážok.   

    Keďže je hliník materiál ľahší ako plast, ľahká je aj konštrukcia okien, ale s veľkou pevnosťou a stabilitou. Nízka hmotnosť hliníkových okien je veľkou výhodou, okná tak nezaťažujú stavebnú konštrukciu, lepšie sa s nimi manipuluje.

    Vďaka vlastnostiam hliníka možno vyrábať okná v mimoriadne veľkých rozmeroch, v takých veľkostiach, ktoré plastové či drevené okná nedovoľujú.

    Hliníkové okná sú vhodné nielen do bytov a rodinných domov, ale aj na veľmi veľké zasklené plochy či presklené fasády, alebo všade tam, kde je potrebné vytvorenie rozsiahlych okenných zostáv, ktoré majú byť buď samonosné, alebo nesené len štíhlou nosnou konštrukciou. Používajú sa na komerčné priestory, tiež na vstupné portály bytových domov. Vhodné sú aj do drsného horského prostredia a všade tam, kde je ťažké zaistiť údržbu okien.   

    Nechýba im ani elegantný a zaujímavý až luxusný vzhľad. Hliníkové profily sú štíhle a pôsobia elegantne. Hoci sú hliníkové rámy okien oveľa užšie a tenšie ako rámy vyrobené z iných materiálov, sú pevnostne silnejšie. Elegantné tenké rámy prepúšťajú o 15 % viac svetla. Výhodou hliníkových okien je krajší vzhľad priestoru, lepší výhľad a väčšie množstvo prirodzeného svetla, v ktorom si môžeme užívať.  

    Bez ohľadu na to, o akú stavbu ide, hliníkové okná sú výbornou voľbou. Vhodné sú pre novostavby aj staré budovy. Predsa však, práve pre svoj minimalistickejší vzhľad, sú stále žiadanejšie pre novostavby moderných rodinných domov, pretože reprezentujú dizajnovú čistotu modernej architektúry. 

    Hoci má hliník pre svoju vysokú vodivosť o niečo horší index prestupu tepla cez rám okna, vďaka súčasným technológiám výroby je možné riešiť aj tento problém. takže sa hliníkové profily v dnešnej dobe bez problémov vyrovnajú v tepelnoizolačných vlastnostiach plastovým profilom. Výbornú tepelnú izoláciu zaisťuje sofistikovaná konštrukcia profilov, tesnenie a vysoko kvalitné izolačné dvojité alebo trojité zasklenie. Použiteľné sú aj pre nízkoenergetické domy.  

    S hliníkovými oknami môžete znížiť tepelné straty až o 30 % a dosiahnuť značné úspory elektriny a samým tým účty za elektrinu znížiť až o 20 %. Hliníkové okná zaisťujú, že teplo neuniká cez studené rámy, ale je zadržiavané v miestnosti. A potom je možné menej kúriť. Okrem toho hliníkové okná tiež skvele fungujú v letných podmienkach, najmä ak vo svojich príbytkoch používate klimatizáciu. Ochladený vzduch zostáva dlhšie čerstvý, pretože ho neohrievajú horúce okenné rámy. Tým spôsobom sa tiež znížia účty za elektrinu, keďže klimatizácia nemusí byť neustále zapnutá.

    Hliníkové okná sa najčastejšie vyrábajú v obľúbených šedých odtieňoch alebo s použitím fólií v drevodekore. Predsa však povrchová úprava hliníkových profilov je veľmi variabilná, okná sú dostupné aj v rôznych farbách v kombinácii s plastifikáciou či eloxovaním. K dispozícii je možnosť prevedenia v celej škále farieb podľa RAL vzorkovnice, vďaka čomu sú tieto okná vhodné do všetkých typov interiérov.  

    Pre hliníkové okná je príznačná extrémne dlhá životnosť aj v ťažkých podmienkach, vďaka ktorej môžete zabezpečiť kvalitu a stabilitu nielen pre vás, ale aj pre budúce generácie. Kvalitné hliníkové okná vydržia napríklad viac než 40 rokov.   

    Hliníkové okná nie sú náchylné na deformáciu ani koróziu

    Vďaka hladkému povrchu sú hliníkové okná nenáročné na údržbu, ľahko sa udržiavajú. Nemusíte sa báť, že sa hliníkové okná bez zodpovedajúcej starostlivosti pokryjú nepeknými škvrnami.

    Výrobcovia majú vo svojej ponuke jednokrídlové, dvojkrídlové a viackrídlové hliníkové okná, ale aj jednokrídlové a dvojkrídlové hliníkové dvere, hliníkové vchodové a balkónové dvere a ďalšie produkty.

    2. Nevýhody hliníkových okien

    Existujú aj niektoré dôvody, ktoré hovoria proti použitiu hliníkových okien. Hlavnou nevýhodou je vyššia obstarávacia cena. V porovnaní s plastovými oknami sú vďaka použitému materiálu hliníkové okná podstatne drahšie.

    3. Drevohliníkové okná

    Tento druh okien je kombináciou dreva a hliníka. Spája v sebe výhody týchto dvoch materiálov. Práve preto sú tieto okná najdrahšie spomedzi všetkých typov okien. Ako vlastne drevohliníkové okná vyzerajú v praxi? Ide o klasické drevené okná, ktoré sú z vonkajšej strany opláštené hliníkovým krytom. Táto kombinácia je veľmi výhodná z toho dôvodu, že nepotrebuje údržbu, ktorú by si vyžadovali drevené okná, a zároveň si okná zachovávajú pôvodnú hrejivú atmosféru, akú do interiéru vnáša drevo. Drevo-hliníkové okná majú jedinečný vzhľad, využívajú sa na stavbách, ktoré majú vysoké nároky na dizajn.

    Odborný článok 531
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Hliníkové okná?

    Máme 569 realizátorov v oblasti Hliníkové okná:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 569 realizátorov v oblasti Hliníkové okná
    9.5
    0

    BEAS s.r.o.


    10
    0

    JIPO SK, s.r.o.


    10
    1

    SchnellBau


    9
    0

    PLASTTIME s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené