Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Stavbárske trendy: úspora peňazí ruka v ruke s udržateľnosťou

    Ceny energií v ostatnom období dosahovali strop a z rodinných i firemných rozpočtov ukrajovali čoraz viac prostriedkov. Práve to mnohých prinútilo hľadať riešenia, vďaka ktorým by bolo možné ušetriť. To má logicky vplyv aj na trendy v oblasti stavebníctva. Zďaleka už nejde len o zatepľovanie domov a bytov; do popredia sa dostávajú aj solárne panely, tepelné čerpadlá, vonkajšie žalúzie a rolety či inteligentné elektroinštalácie. Aktuálnu ponuku na trhu už od 22. marca predstavia medzinárodné veľtrhy stavebníctva a energetickej efektívnosti Coneco a Racioenergia v bratislavskej Inchebe.
    Novinky 406
    coneco titulna

    Kvalitne, udržateľne a moderne od základov až po strechu

    Na veľtrhoch objavíte riešenia pre stavbu a rekonštrukciu, vďaka ktorým bude vaše bývanie moderné, kvalitné, a zároveň udržateľné s potenciálom šetriť energie. Výrobcovia a predajcovia v reakcii na súčasnú situáciu predstavia napríklad stavebné materiály pre nízkoenergetické a pasívne domy, hybridné solárne zostavy a systémy, klimatizácie s efektívnym vykurovaním, možnosti pre elektrické podlahové vykurovanie či riešenia pre lokálne rekuperácie.

    Coneco-1.jpg

    Zároveň na veľtrhoch nebudú chýbať ďalšie stavebné systémy, inovatívne technológie, dizajnové komponenty, ale aj praktické ukážky a poradenstvo, ktoré vám pomôžu na ceste za vysnívaným bývaním. V rámci sprievodného programu sú pre vás pripravené workshopy na tému zatepľovania, využitia recyklovaného textilu v stavebníctve či obnovy tradičných domov.

    Dozviete sa tiež ako stavať bez odpadu a zbytočných emisií, ako žiť zodpovedne so zmenou klímy či aké sú svetové trendy v segmente stavebníctva.

    coneco-2.jpg

    Veľtrhy sú tradične symbolickým otvorením stavebnej sezóny a miestom stretnutia odborníkov z radov projektantov, architektov, stavebníkov, zástupcov odborných cechov a združení a výrobcov/predajcov stavebných materiálov, komponentov a ďalších riešení pre bývanie.

    Rozvoj kvalitnej architektúry a tvorba priaznivého prostredia

    Úroveň prostredia a verejného priestoru úzko súvisí s kvalitou života. Veľtrh Coneco si preto dáva za cieľ zvyšovať kvalitu architektúry aj prostredníctvom osvety a vzdelávania. Spolok architektov Slovenska na veľtrhu predstaví práce prihlásené do viacerých súťaží – Cena Dušana Jurkoviča, Cena prof. Martina Kusého a Cena Emila Belluša. O architektonických súťažiach ako nástroji environmentálne zodpovedného navrhovania sa budete môcť dozvedieť aj v rámci odbornej prednášky.

    coneco-3.jpg

    Financovanie bývania

    Partnerom veľtrhu je Štátny fond rozvoja bývania, ktorý vám vo svojej expozícii priblíži možnosti financovania bytov, zariadení sociálnych služieb a obnovy bytových domov. Dozviete sa všetky podrobnosti pre obstaranie bytu či rodinného domu pre fyzické osoby, obnovu bytového domu, obstaranie nájomných bytov, zariadení sociálnych služieb a ubytovacích domov. Samozrejmosťou budú informácie o výhodnej mladomanželskej pôžičke na výstavbu, kúpu či stavebnú úpravu bytu. Ak v blízkej dobe plánujete riešiť svoje bývanie, nepremeškajte príležitosť prekonzultovať svoju situáciu a možnosti s odborníkmi.

    Veľtrhy Coneco a Racioenergia sa uskutočnia od 22. do 25. marca v Incheba Expo Bratislava. Bližšie informácie, sprievodné programy a zoznam vystavovateľov nájdete tu: https://www.incheba.sk/veltrh-a-vystavy/coneco-racioenergia-2023/

    coneco-horizont.jpg

    Novinky 406
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Ďalšie?

    Máme 149 realizátorov v oblasti Ďalšie
    10
    10

    Matúš Smolar


    9.8
    0

    Jakama Green Energy


    10
    79

    Mário Paulička


    9.6
    0

    Andrej Bezák


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené