Pre oblasť
    Centrálny vysávač je jednou z mnohých vychytávok modernej doby. Funguje tak, že je centrálna jednotka umiestnená mimo obytných miestností a systém centrálneho vysávania elegantne zabudovaný do stien domácnosti. Stačí iba hadicu zapojiť do vysávacej zásuvky v stene. Centrálny vysávač je novým inteligentným spôsobom používaným na upratovanie domácností, komerčných, obchodných a priemyselných priestorov.
    Odborný článok 334
    centralny vysavac
    Máme 109 realizátorov v oblasti Centrálne vysávače:

    1. Ako funguje centrálny vysávač?

    Centrálny vysávač funguje na veľmi jednoduchom princípe. Centrálny vysávač je najčastejšie umiestnený v pivnici, garáži, alebo inej technickej miestnosti, ku ktorému vedie potrubie prechádzajúce stenami alebo podlahou. Potrubie spája jednotlivé hadicové (sacie)  zásuvky.

    Výsledkom je to, že vysávač nemusíte prenášať, ani zapájať a odpájať káble. Stačí jednoducho pripojiť hadicu do zásuvky a začať vysávať.   

    Aký bude počet hadicových zásuviek, to závisí od veľkosti domu (zvyčajne 2 zásuvky na poschodie). Pri takomto spôsobe vysávania nevíri prach v celej domácnosti, netreba neustále vymieňať vrecká vo vysávači alebo hľadať voľnú zásuvku pre vysávač. 

    Pomocou podtlaku sa nasáva špina a prach, cez vysávaciu hadicu, sacie potrubie uložené v stenách a podlahe, sa vedie do centrálnej jednotky. Tu sa zhromažďuje a filtruje. Tradičné vysávače môžu mať teoreticky 99,9-percentnú účinnosť zachytávania prachových častíc, ale prefiltrovaný vzduch vracajú späť do miestnosti a zvíria týmto vratným vzduchom prachové častice, ktoré aj ďalej víria v priestore. Pri centrálnom vysávaní je takýto vzduch odvádzaný cez výfukové potrubie do vonkajšieho prostredia. Pachy, roztoče a mikroorganizmy sú tak natrvalo odstránené a necirkulujú ďalej, ako pri bežných vysávačoch.

    2. Aké sú výhody centrálneho vysávača?

    Hlavná výhoda centrálneho vysávača spočíva v princípe jeho činnosti. Centrálny vysávač odsáva nečistoty cez pevne zabudovaný potrubný rozvod do zbernej nádoby agregátu bez vírenia vzduchu v miestnosti. Vďaka cyklónovému princípu možno efektívne odlučovať dokonca aj materiál, ktorý sa inak vysáva len veľmi ťažko. Zabezpečí tak vyššiu kvalitu ovzdušia v interiéri.

    Ďalšou výhodou je ľahšia manipulácia s ľahkou hadicou (štandardná dĺžka okolo 9 m po rozvinutí). Nemusíte dávať pozor ako pri bežnom vysávači, že obijete rohy miestností, zárubne či nábytku, čím ušetríte množstvo času. Upratovanie je zjednodušené. 

    Pretože je agregát umiestnený mimo obytných priestorov, hlučnosť je minimálna

    Centrálne vysávanie nielenže je tiché, ale dokáže odstrániť špinu, prach a roztoče na 100 %. Dokáže odstrániť aj mikroskopické prachové čiastočky a alergény. Centrálne vysávanie je vďaka použitiu vysoko účinných filtrov vhodné aj pre alergikov. Zaručený je maximálny stupeň hygieny a zlepšená kvalita bývania. 

    Centrálne vysávacie systémy majú vďaka použitým priemyselným komponentom dlhú trvanlivosť a výnimočný výkon

    Ďalšou výhodou je veľká odpadová nádrž, ktorú nie je potrebné vyprázdňovať po každom vysávaní. Stačí to urobiť raz prípadne dvakrát ročne.

    Na vysávanie s nemotorným, hlučným a ťažkým vysávačom strávi priemerná žena v domácnosti niekoľko mesiacov svojho života. Vďaka centrálnemu vysávaniu je upratovanie ľahšie, pohodlnejšie a rýchlejšie.

    Systém centrálneho vysávania si vyžaduje väčšiu investíciu ako bežný vysávač, avšak z dlhodobého hľadiska ušetríte, pretože centrálny vysávač sa menej kazí, má dlhšiu životnosť a poskytuje zdravšie životné prostredie. 
    Odborný článok 334
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Centrálne vysávače?

    Máme 109 realizátorov v oblasti Centrálne vysávače:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 109 realizátorov v oblasti Centrálne vysávače
    9.9
    0

    HORVÁT servis, s. r. o.


    9.4
    0

    CHLADEX


    10
    2

    Samuel Zábojník SAZATECH


    8.8
    0

    RS-PROFi s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené