Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Palubovka (palubová podlaha) alebo rustikálna podlaha, ceny

    Článok si prečítalo viac ako 2817+ používateľov
    Palubová podlaha je tradičná rustikálna podlaha vyrobená z drevených dosiek väčších rozmerov. Drevené dosky sú široké 11 cm a viac a dlhšie od 2 m. Drevené dosky sú spojované na pero a drážku. Prečítajte si, čo ešte potrebujete vedieť o palubovej podlahe.široké od 11 cm a dlhšie od 2 m. Drevené dosky súspojované na pero-drážku.
    Odborný článok 2817
    palubovka
    Máme 836 realizátorov v oblasti Pokládka parkiet:

    1. Vlastnosti palubovky

    Palubová podlaha alebo palubovka má oproti bežným parketám určité výhody. Pri správnej ochrane a údržbe má drevo veľmi dlhú životnosť, takmer neobmedzenú. Podlaha je tiež veľmi odolná a ekologická. Na výrobu palubovky je možné použiť rôzne druhy dreva, musí sa však použiť suché a tvrdé drevo. Na výrobu podlahy je možné použiť smrekové drevo, jedľu, borovicu a tiež dub. Hrúbky jednotlivých dosiek palubovky sa pohybujú medzi 10 a 20 mm. Dosky môžu byť jednovrstvové, dvojvrstvové alebo trojvrstvové, pričom trojvrstvové sú  najodolnejšie a najtrvácejšie.

    2. Položenie palubovky 

    Ako položiť palubovky? Kladú sa na pripravenú doskovú podkonštrukciu alebo na nejaké iné prvky pripravené na pokládku. Dosky môžu byť už ošetrené a nalakované alebo  neošetrené. Dosky, ktoré neboli ošetrené, by mali byť zbrúsené a potom ošetrené vhodným ochranným náterom, lakom alebo voskom. Rustikálnu podlahu je možné použiť aj nad podlahové kúrenie, ale kvôli hrúbke dreva, ktoré má vysokú tepelnú izolačnú účinnosť sa poraďte s odborníkom a zvoľte ideálnu hrúbku určenú pre podlahové kúrenie. Okrem toho, že je drevená podlaha veľmi funkčná, je aj estetická. V interiéri vytvára pocit útulnosti, tepla, dáva dojem tradičného a rustikálneho domova.

    Palubovka
    Palubovka v priestore je zmesou tradície a elegancie

    3. Drevo pre rustikálnu podlahu

    Na rustikálne podlahy sa tiež používajú rôzne druhy dreva. Najlepšia je dubová a smreková podlaha. Pri rôznych chemických a mechanických úpravách môže mať drevo konkrétneho druhu veľmi odlišný vzhľad. Na výber je prírodné drevo, brúsené drevo, bielené drevo, údené drevo, olejované drevo a iné. 

    3.1 Palubovka smreková

    Tento druh podlahy je obľúbený pre svoju teplú farbu a prijateľnú cenu. Môžete si vybrať drevo so zaujímavými uzlami alebo drevo bez uzlov. Pretože smrekové drevo je mäkšie, neodporúča sa na povrchy, po ktorých sa chodí obutý.

    3.2 Palubovka dubová

    Rustikálna dubová podlaha je tradičnou drevenou podlahou. Dub sa vyznačuje svojou pevnosťou, takže je ideálnym drevom na parkety. Môžete si vybrať medzi rôznymi veľkosťami dosiek a viac ako 40 rôznymi odtieňmi.

    4. Palubovka – cena m2

    Koľko stojí rustikálna podlaha? Cena smrekovej podlahy, rozmerov 32 x 146 x 4000 mm, kvality AB-VEH, sa pohybuje okolo 21 EUR/m2.

    Ďalšie informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Pošlite nám dopyt alebo položte otázku.

    Odborný článok 2817
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Pokládka parkiet?

    Máme 836 realizátorov v oblasti Pokládka parkiet:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 836 realizátorov v oblasti Pokládka parkiet
    10
    2

    Tibor Piterka


    10
    1

    Juraj Bárta


    10
    1

    Dominik Palenčár


    8.7
    0

    Miloš Jurica - JUREKO


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené