Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Samonivelačná hmota na vyrovnávanie podláh

    Článok si prečítalo viac ako 601+ používateľov
    Vynikajúci výsledný vzhľad a kvalita podlahovej krytiny je výsledkom kvalitného a dobre pripraveného podkladu. Pri pokládke novej podlahovej krytiny podklad musí byť stabilný, pevný, rovný a hladký bez ohľadu na to, či ide o betónový poter, keramickú dlažbu, staré parkety alebo suchý poter. Optimálne vyrovnanie podkladu sa dosiahne použitím samonivelizačnej vyrovnávacej podlahovej hmoty, pomocou ktorej sa podklad pripraví na ďalšiu úpravu.
    Odborný článok 601
    samonivelacna hmota
    Máme 902 realizátorov v oblasti Samonivelačný poter, anhydritové potery:

    1. Samonivelačná hmota na vyrovnávanie podlahy

    Samonivelizačná vyrovnávacia podlahová hmota je ideálnym materiálom na vyrovnanie podláh a ich opravu v interiéri a exteriéri. Ide o zmes cementu, lepidla a ďalších prísad, ktoré možno použiť na vyrovnanie podlahy pred pokládkou laminátu, dlažby, dlaždíc, parkiet alebo iných druhov podlahových krytín.

    2. Vyrovnanie podlahy samonivelizačnou vyrovnávacou podlahovou hmotou - výhody

    Jednou z hlavných výhod použitia samonivelizačnej vyrovnávacej podlahovej hmoty je jednoduchosť použitia. Na aplikáciu nie je potrebné špeciálne náradie ani skúsenosti so stavebnými prácami, pretože hmota sa pri aplikácii na podlahu nanesie a sama sa vyrovná. Samonivelačná hmota navyše rýchlo schne a je spracovateľná už po niekoľkých hodinách, čo umožňuje rýchle dokončenie renovácie podlahy. Tu je zoznam hlavných výhod:

    Jednoduché použitie: samonivelačná hmota sa jednoducho nanesie (naleje) na podlahu a sama sa rozloží a vyrovná, takže na vyrovnanie podlahy nie je potrebné špeciálne náradie ani skúsenosti s týmto typom práce.

    Rýchlo schne: tento typ hmoty zvyčajne schne a vytvrdne v priebehu niekoľkých hodín, čo umožňuje rýchle dokončenie obnovy alebo renovácie podláh.

    Hladký povrch: samonivelačná hmota vytvára hladký a rovný povrch, ktorý je vhodný na pokládku laminátu, dlažby, kameňa alebo akejkoľvek inej podlahovej krytiny.

    Dlhá životnosť: samonivelačná hmota na vyrovnávanie podláh je veľmi odolná a pri správnej údržbe môže trvať dlhú dobu.

    Hospodárnosť: samonivelačná hmota na vyrovnávanie podláh je cenovo výhodnou alternatívou k iným metódam vyrovnávania podláh, ako je napr. vyhotovenie nového poteru ako kladenie nových dlažieb.

    Šetrná k životnému prostrediu: samonivelizačná vyrovnávacia podlahová hmota sa dá recyklovať a neobsahuje škodlivé chemikálie, čo z nej robí voľbu šetrnú k životnému prostrediu.

    3. Samonivelizačná vyrovnávacia podlahová hmota - typy

    V závislosti od konkrétnych potrieb a požiadaviek existujú rôzne typy samonivelizačnej vyrovnávacej podlahovej hmoty. Niektoré typy sú určené na vyplnenie menších nerovností, iné na vyplnenie väčších nerovností, vyrovnanie podkladu a výškových rozdielov. Existujú špeciálne vyrovnávacie hmoty, ktoré sú vhodné do vlhkých miestností. Niektoré vyrovnávacie hmoty sú vhodné aj na vonkajšie použitie. Pred výberom konkrétneho typu samonivelizačnej vyrovnávacej podlahovej hmoty sa poraďte so skúseným predajcom, architektom alebo stavebným odborníkom, aby ste sa uistili, že si vyberiete tú správnu vyrovnávaciu hmotu, ktorá splní vaše potreby. 

    4. Príprava podkladu na vyrovnanie podlahy

    Pred aplikáciou samonivelizačnej vyrovnávacej podlahovej hmoty je dôležité, aby bol podklad dôkladne očistený a vysušený. Pre dobrú priľnavosť a rovnomerné rozloženie hmoty musí byť podklad suchý, pevný, čistý a zbavený prachových častíc. Ak je existujúci podklad nestabilný, treba ho pred aplikáciou vyrovnávacej hmoty odstrániť.

    Vynikajúci výsledný vzhľad a kvalita podlahovej krytiny je výsledkom kvalitného a dobre pripraveného podkladu
    Vynikajúci výsledný vzhľad a kvalita podlahovej krytiny je výsledkom kvalitného a dobre pripraveného podkladu

    5. Postup nanášania samonivelizačnej hmoty na vyrovnanie podlahy

    Aplikácia samonivelizačnej hmoty na vyrovnávanie podláh je jednoduchá, je však dôležité dodržiavať pokyny výrobcu. Počíta sa, že spotreba hmoty je cca 1,5 kg/m2 na milimeter hrúbky. Hmota sa predáva v práškovej forme, vo vrecúškach alebo vedierkach, preto ju najskôr treba dobre pomocou elektrického mixéra dobre rozmiešať s vodou, aby tam neboli hrudky ani bublinky. Pripravená hmota sa začína nanášať na najnižšom bode podkladu. Zvyčajne sa hmota na vyrovnávanie podlahy nanáša pomocou špachtle (stierky). Hrúbka finálnej vrstvy sa pohybuje v rozmedzí od 2 do 10 mm, resp. od 10 do 30 mm, v závislosti od typu podlahy. Po aplikácii je potrebné počkať, kým úplne vyschne a vytvrdne. Zvyčajne to trvá len niekoľko hodín, po ktorých je podklad vhodný na ďalšie spracovanie.

    6. Rôzni poskytovatelia a výrobcovia samonivelizačných zmesí

    Na trhu mnohí výrobcovia ponúkajú rôzne produkty na vyrovnávanie podláh vo vnútorných priestoroch. 

    Ak si kúpite dobrú samonivelizačnú hmotu a aplikujete ju podľa odporúčaní výrobcu, vytvárate podmienky na to, aby podlaha bola pevná a dlhotrvajúca, vlastne aby sa vám námaha a investícia oplatili.

    7. Zloženie samonivelizačnej hmoty

    Samonivelačná hmota na vyrovnávanie podláh môže obsahovať zložky, ktoré jej dodávajú pružnosť, pevnosť, tvrdosť, nepriepustnosť, vodeodolnosť, paropriepustnosť, odolnosť proti opotrebovaniu či mrazu, špeciálne hydraulické spojivá a pod. Niektoré hmoty sú vhodné iba na podlahové kúrenie, niektoré znesú silnejšiu záťaž a časté a náročné používanie, niektoré obsahujú cementy či polyméry rôznych vlastností. Je teda dôležité, akú samonivelačnú hmotu si kúpite a aplikujete.

    8. Samonivelačná hmota na vyrovnávanie podláh - cena

    Priemerná cena samonivelizačnej vyrovnávacej hmoty na podlahu sa môže pohybovať od 20 do 50 EUR za 25 kg vrece v závislosti od typu vyrovnávacej hmoty a výrobcu.

    Odborný článok 601
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Samonivelačný poter, anhydritové potery?

    Máme 902 realizátorov v oblasti Samonivelačný poter, anhydritové potery:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 902 realizátorov v oblasti Samonivelačný poter, anhydritové potery
    9.9
    0

    Constructing - stav s.r.o.


    9.5
    10

    Antonín Herák


    9.4
    0

    ARTIMEA s.r.o.


    9.9
    0

    OK-TEAM s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené