Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Prenájom pracovných plošín

    Článok si prečítalo viac ako 1519+ používateľov
    Pracovné plošiny, manipulátory, vysokozdvižné vozíky a iné stroje a zariadenia, schopné zvládnuť akékoľvek podmienky, sú ideálnymi pomocníkmi pri stavebných prácach. Ak potrebujete namontovať káble na stenu alebo strop, staviate halu, zhotovujete oceľovú konštrukciu alebo strešnú konštrukciu z dreva, tieto práce môžete relatívne rýchlo a bezpečne vykonať pomocou pracovných plošín, ktoré vám umožnia presunúť sa z jedného miesta na druhé bez dvíhania a spúšťania. V súčasnosti sa mnohé firmy zaoberajú práve ich predajom, servisom a prenájmom. 
    Odborný článok 1519
    prenajom pracovnych plosin
    Máme 67 realizátorov v oblasti Prenájom žeriava, výťahu:

    1. Prečo uprednostniť stavebné plošiny pred lešením

    Pokiaľ ide o oblasť stavebníctva, dôležitá je efektívna realizácia relevantných činností na stavbách. Dôležitú úlohu pritom zohrávajú pracovné plošiny, ktoré umožňujú bezpečnú a pohodlnú prácu, zároveň aj flexibilnú. Lešenie je potrebné najprv namontovať a potom pred presúvaním na iné miesto rozkladať. Z aspektu bezpečnosti pri práci, pri použití pracovnej plošiny nehrozí riziko pádu lešenia, ktoré môže byť zapríčinené jeho neodborným zložením. Cenové náklady na pracovnú plošinu sú nižšie ako pri lešení. Pokiaľ ide o lešenie k cene zapožičania lešenia treba pripočítať aj náklady na angažovanie pracovnej sily, ktorá lešenie zloží a upevní.

    2. Výhody stavebných plošín

    Ak potrebujete prenajať pracovné a montážne plošiny, doručia vám ich priamo na stavbu alebo na určené miesto. 

    Vysokozdvižné plošiny zabezpečia jednoduchšiu manipuláciu vo výške pri rozličných stavebných prácach. Prenajať si môžete vysokozdvižné plošiny s rozličnou pracovnou výškou. 

    Pracovné plošiny sú vhodné na realizáciu rozličných projektov nielen v exteriéroch, ale aj v interiéroch. 
    Rôzne vysokozdvižné plošiny sú veľmi dobrým pomocníkom pri montážnych, elektroinštalačných, natieračských, stavebných prácach vo výške   
    Rôzne vysokozdvižné plošiny sú veľmi dobrým pomocníkom pri montážnych, elektroinštalačných, natieračských, stavebných prácach vo výške.   

    3. Druhy pracovných plošín

    Existujú rôzne druhy stavebných plošín, ktoré sa používajú na realizáciu prác v oblasti stavebníctva. Keďže je dôležitá bezpečnosť pri práci, plošiny, ktoré firmy prenajímajú, sú pravidelne udržiavané (kontrolované, opravované a pod.). 

    Nožnicové plošiny sú vhodné pre práce, pri ktorých pracovný priestor umožňuje stroju pohybovať sa kolmo nahor. Vďaka veľkej platforme a vysokej nosnosti pomocou týchto strojov možno prepravovať veľké množstvo materiálu. 

    Stĺpové plošiny sú určené pre tých, ktorí vykonávajú rôzne údržbové práce a riešia problém s dopravou stroja na miesto práce.

    Kĺbové plošiny majú vďaka kĺbovému ramenu veľkú variabilitu v pracovnom diagrame.

    Teleskopické plošiny sú skvelou voľbou v prípade, keď obsluha potrebuje pracovať vo väčšej vzdialenosti od základne, kde terén a ďalšie prekážky zamedzujú prácu v blízkosti pracoviska, pretože ponúkajú veľký bočný dosah. Umožňujú rýchle a efektívne vykonávanie prác. Bezproblémové použitie zaručujú aj na nerovnom teréne stavenísk. Rameno koša umožňuje optimálne polohovanie pracovného koša.

    Prívesné plošiny sú vhodné predovšetkým pre práce v náročných terénoch, kedy stupeň sklonu je väčší ako 5°.

    Materiálové plošiny sú vlastne doplnkové stroje, ktoré pomáhajú pri výškových prácach dopravovať materiál do výšok 8 m.

    Pásové plošiny sú plošiny pohybujúce sa na pásovom podvozku.

    4. Pracovné plošiny pre odvetvie elektrotechnik

    Ak potrebuje namontovať káble, káblové kanály, rozvádzače alebo poistkové skrine na stenu alebo strop, môžete použiť pracovné plošiny.

    Umožnia vám bez časovo náročného zdvíhania a spúšťania sa presunúť z jedného montážneho bodu na druhý a rýchlo a bezpečne vykonať všetky potrebné práce.  

    Na tieto účely sú vhodné napríklad nožnicové pracovné plošiny. Pri vyhotovení nových inštalácií poskytujú dostatok miesta pre personál a materiál. K dispozícii sú plošiny s rozličnou pracovnou výškou (od 6,5 do 27 m). 
    Teleskopicko-kĺbové pracovné plošiny sú vhodné na použitie pri údržbe a rôznych opravách, pretože umožňujú obchádzať prekážky, napríklad v podobe strojových zariadení. Dostupné sú s pracovnou výškou od 11 do 20 m. Existujú aj úzke verzie týchto strojov, ktoré možno použiť v stiesnených podmienkach. Tento typ pracovnej plošiny umožňuje rýchle a presné polohovanie pracovného koša.

    Na údržbu pouličného osvetlenia sú ideálne automobilové pracovné plošiny. Nákladné vozidlo umožní rýchle a jednoduché presúvanie od lampy k lampe. Príprava pracovnej plošiny je relatívne rýchla a údržba osvetlenia bude vykonaná bezpečne a plynulo.

    5. Pracovné plošiny a zhotovovanie rôznych druhov konštrukcií

    Stavebné plošiny sú ideálnym pomocníkom aj pri budovaní hál alebo vyhotovení strešných a iných konštrukcií z kovu alebo dreva. Vďaka použitiu pracovných plošín je možné rýchlo a bezpečne montovať lepené nosníky, upevňovať na nosníkoch prefabrikované strešné prvky, montovať stenové prvky...

    Na realizáciu týchto prác tiež možno použiť rozličné druhy stavebných plošín v závislosti od situácie a potrieb na stavenisku
    Na realizáciu týchto prác tiež možno použiť rozličné druhy stavebných plošín v závislosti od situácie a potrieb na stavenisku

    Odborná rada zo spoločnosti Mateco Slovakia s.r.o.

    1. Aké druhy pracovných plošín ponúka Vaša spoločnosť Mateco Slovakia s.r.o.?

    Naša spoločnosť Mateco Slovakia s.r.o. sa zaoberá prenájmom vysokozdvižných plošín a manipulačnej techniky.

    - Máme viac ako 450 pracovných plošín

    - Automobilový či pásový podvozok

    - Prívesné, nožnicové, kĺbové, teleskopické alebo špeciálne plošiny

    - Manipulátory a vysokozdvižné vozíky

    - Výška plošín dosahuje až 43 m

    - Stranový dosah až 24 m

    - Manipulátory majú nosnosť až 5 000 kg

    - Priemerný vek našej flotily 2,5 roka

    - Spoľahlivý servis

    Doprava pracovných plošín a manipulačnej techniky zákazníkom, Mateco Slovakia s.r.o.
    Doprava pracovných plošín a manipulačnej techniky zákazníkom, Mateco Slovakia s.r.o.

    2. Kedy prenajať pracovnú plošinu?

    Pracovné plošiny v našej flotile sa dajú využiť kedykoľvek. Pracovná plošina má množstvo výhod oproti lešeniu či iným konštrukciám, ktoré vyžadujú ťažkú manipuláciu či čas pre stavbu konštrukcie. Stačí nám zadať parametre, ktoré potrebujete, akými sú pracovná výška či bočný dosah alebo či sa práca bude vykonávať v interiéri alebo exteriéri.

    Ja ako obchodný zástupca vytipujem plošinu aj priamo na mieste alebo po telefonickom či mailovom dohovore.

    Prenájom pracovných plošín od najlepších na trhu! Mateco Slovakia s.r.o.
    Prenájom pracovných plošín od najlepších na trhu! Mateco Slovakia s.r.o.

    3. V ktorých slovenských krajoch pôsobíte?

    Naše pobočky nájdete v Bratislave, Nitre, Žiline, Prešove, Zvolene aj v zahraničí. Nech už sídlite kdekoľvek po celej Slovenskej republike, nebudete to k nám mať ďaleko!

    Pán Ján Golian, spoločnosť Mateco Slovakia s.r.o.

    plosiny.jpg
    Mateco Slovakia s.r.o.

    6. Pracovné plošiny a montáž inštalácií v oblasti protipožiarnej ochrany

    Aj v tejto oblasti môžu byť pracovné plošiny ideálnym pomocníkom bez ohľadu na to, či ide o systémy elektronickej požiarnej signalizácie, sprinklerové a vodné rozstrekovacie zariadenia alebo potrubné vedenia. Umožňujú rýchlu a efektívnu montáž inštalácií.

    Na realizáciu týchto prác sú vhodné napr. nožnicové pracovné plošiny, ktorých veľké platformy umožňujú dopraviť dostatok materiálu priamo pod strop. Okrem toho pracovné plošiny môžu byť vybavené vysúvacou časťou na zväčšenie  platformy, čo umožňuje viacerým pracovníkom pracovať súčasne na inštalácii.  
    Teleskopicko-kĺbové pracovné plošiny vďaka ramenu koša umožňujú rýchle a presné polohovanie pracovného koša. Dajú sa premiestňovať zhora, čím sa  nestráca čas pri presune na nasledujúci bod montáže. Ak je potrebné vykonať údržbu alebo opravy systémov elektronickej požiarnej signalizácie a sprinklerových zariadení, tieto pracovné plošiny poskytujú absolútnu pohyblivosť. Práve preto, že umožňujú obchádzať aj prekážky, je možné ľahko a jednoducho vykonávať aj údržbu bezpečnostných systémov nainštalovaných nad strojovými zariadeniami.

    7. Pracovné plošiny v oblasti vykurovania, vzduchotechniky a zdravotechniky

    V oblasti vykurovania, vzduchotechniky a zdravotechniky sa montujú káble a potrubia, vetracie kanály, stropné ohrevy... Pomocou pracovných plošín všetky tieto procesy môžu byť realizované efektívnejšie a hospodárnejšie. Umožňujú bez časovo náročného zdvíhania a spúšťania rýchlo a jednoducho dosiahnuť jednotlivé montážne body. 

    Aj pri realizácii týchto prác možno použiť nožnicové pracovné plošiny práve preto, že sa vyznačujú veľkou platformou a vysokou nosnosťou a poskytujú dostatok miesta pre personál a materiál. To umožňuje súčasné a predovšetkým bezpečné vykonávanie prác viacerými osobami. Teleskopicko-kĺbové pracovné plošiny sú vhodné na údržbu a montáž medzi väzníkmi a prvkami nosnej konštrukcie.  Rýchle a flexibilné manévrovanie je bez problémov možné aj na stiesnených miestach.

    Dôležité je, aby všetky stavebné plošiny mali kvalitnú obsluhu. Spoločnosti, ktoré sa zaoberajú prenájmom stavebných plošín, ponúkajú prenájom s obsluhou pre prácu vo výškach alebo ponúkajú odborné zaškolenie pracovníkov, ktorí budú prenajatú techniku obsluhovať.  

    Okrem toho vám vedia poradiť, ktorá stavebná plošina bude na realizáciu tej-ktorej práce najvhodnejšia. Z rôznorodej ponuky plošín si možno prenajať pracovnú plošinu vhodnú do každého prostredia.

    V súčasnosti sa mnohé firmy, ktoré vykonávajú rozličné práce v oblasti stavebníctva, snažia nielen zvýšiť efektivitu, ale súčasne znížiť náklady.

    Pracovné plošiny môžu byť ich dôležitou pomôckou práve vďaka tomu, že umožňujú rýchlu, včasnú a bezproblémovú realizáciu prác vo vyššie uvedených oblastiach, ale aj v iných činnostiach, a okrem toho šetria aj financie.
    Odborný článok 1519
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Prenájom žeriava, výťahu?

    Máme 67 realizátorov v oblasti Prenájom žeriava, výťahu:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 67 realizátorov v oblasti Prenájom žeriava, výťahu
    8.8
    0

    AWCLEAN s.r.o.


    9.5
    0

    PROGRES MT s.r.o.


    8.8
    0

    Branislav Uhrič - Foto-profi


    8.6
    0

    Marsz stav


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené