Pre oblasť

    CNC obrábanie kovov cena

    Koľko stojí CNC obrábanie kovov? Cena CNC rezania, brúsenia alebo frézovania závisí od ceny a tvrdosti materiálov (oceľ, nehrdzavejúca oceľ, hliník, mosadz atď.), veľkosti a počtu dielov, zložitosti programovania stroja a postupu obrábania (rezanie, brúsenie, frézovanie). Unikátne kovové prvky, resp. prototypy, budú oveľa nákladnejšie ako tie zo sériovej výroby.

    Komu zveriť CNC obrábanie kovov? Pošlite dopyt vhodným a ohodnoteným odborníkom na CNC obrábanie kovov vo vašom okolí – zadarmo a nezáväzne! Stačí vyplniť formulár nižšie.

    Požiadajte o ponuku:
    Odošli dopyt

    OSTATNÉ CENY ZA CNC obrábanie kovov

    Vaše množstvo

    jednotka

    orientačná cena

    Vaša cena

    CNC rezanie kovov

    Cena za laserové rezanie kovu. Náklady na laserové rezanie plechových konštrukcií do hrúbky 20 mm. Náklady na rezanie laserom s programovaním bez materiálu a prípravou pracovných plánov.


    hodina

    €/hodina

    CNC sústruženie

    Cena za CNC sústruženie. Cena CNC sústruženia sústružnej dĺžky do 2000 mm. Cena za sústruženie bez materiálu.


    hodina

    €/hodina

    SPOLU:
    Poslať dopyt >

    Ako ste využili tieto informácie?

    CNC obrábanie kovov - všetko čo potrebujeme vedieť

    1. CNC obrábanie kovov - čo potrebujeme vedieť?

    Počítačové číselné riadenie (CNC) bolo vynájdené pred viac ako 50 rokmi a odvtedy jeho vysoká presnosť a automatizácia pomohli vytvoriť nespočetné množstvo produktov. Vo všetkých priemyselných odvetviach - od obranného, ​​automobilového a leteckého priemyslu až po lekársky a výrobný priemysel - sa táto sofistikovaná technológia stala súčasťou globálnej priemyselnej DNA.

    Precíznosťou a automatizáciou, ktorú ponúka CNC obrábanie, sa podarilo vytvoriť nespočetné množstvo produktov prakticky vo všetkých priemyselných odvetviach
    Precíznosťou a automatizáciou, ktorú ponúka CNC obrábanie, sa podarilo vytvoriť nespočetné množstvo produktov prakticky vo všetkých priemyselných odvetviach

    1.1 Ako sa líši CNC obrábanie kovov od tradičného obrábania kovov?

    V tradičnom kovospracujúcom priemysle obsluhuje kvalifikovaný kovospracujúci priemysel obrábací stroj, ktorý reže alebo tvaruje kov. Robí to v súlade so špecifikáciami, technickými výkresmi alebo plánmi predloženými konštruktérmi a inžiniermi. Na prenos informácií z plánu používa buzoly, pravítka, skľučovadla, zveráky atď. potom je výrobok vyrobený pomocou rôznych rezných nástrojov. Počas dlhého procesu s meracími prístrojmi neustále kontroluje správnosť všetkých rozmerov. CNC obrábanie funguje rovnako ako tradičné obrábanie - rezaním, vŕtaním, sústružením, frézovaním, brúsením a inými kovoobrábacími procesmi - ale využíva skôr počítačové numerické riadenie ako ručné riadenie stroja. Je automatizovaný, riadený kódom a vyvíjaný programátormi. Preto je prvý produkt úplne rovnaký ako päťsto. Často sa používa v digitálnej výrobe (a niekedy aj v menej rozsiahlych výrobných sériách), takže ho možno prispôsobiť na použitie na rôzne materiály a procesy. Tento spôsob spracovania kovov je oveľa presnejší a dnes vo veľkej miere nahradil tradičné spracovanie (aj keď nie celkom) vo výrobe a priemyselnej výrobe. Využíva matematické súradnice a výpočtový výkon na dosiahnutie rovnakého cieľa s maximálnou presnosťou. Konkrétne počítačová numerická kontrola používa karteziánske súradnice. Jedná sa o priestorové súradnice - vo viacerých dimenziách - využívajúce súradnice a osi. Automatizácia frézovacieho nástroja riadi rezanie, vŕtanie, sústruženie a ďalšie procesy pomocou numerického riadenia počítača, ktorý číta súradnice. Tieto súradnice určili inžinieri v digitálnom výkrese resp. dizajn produktu.

    1.2 Výhody a nevýhody CNC obrábania kovov

    1.2.1 Výhody - rýchly proces a spoľahlivý, presný a robustný produkt

    CNC frézovanie a sústruženie sú veľmi presné a opakovateľné procesy. V závislosti od špecifikácií je možné dosiahnuť skutočne minimálne odchýlky. Stroje je možné naprogramovať na spoľahlivú prevádzku 24 hodín denne, v prípade potreby 7 dní v týždni, takže CNC obrábanie je dobrý spôsob výroby sériových výrobkov. Pomocou štandardných nástrojov je CNC obrábanie obzvlášť cenné pre výrobu jedinečných vlastných výrobkov, ako je výmena starých, opotrebovaných dielov alebo špeciálne vylepšenia pre zákazníka. Ďalšou významnou výhodou CNC technológie sú dosiahnuteľné mechanické vlastnosti. Rezaním suroviny namiesto jej tepelnej premeny ako napr. pri vstrekovaní alebo pri aditíve sa zachovajú všetky požadované mechanické vlastnosti vybraného kovu alebo plastu. Viac ako 50 rôznych priemyselných kovov, zliatin a plastov je možné opracovať CNC frézovaním a sústružením. Táto voľba zahŕňa hliník, mosadz, bronz, titán, nehrdzavejúcu oceľ a zinok. Jedinou podmienkou, ktorá sa týka materiálu na CNC obrábanie, je to, aby mal príslušnú tvrdosť, aby mohol byť správne pripevnený a obrábaný.

    1.2.2 Výhoda: priaznivá cena pre veľké objemy

    Aby sa dosiahlo nákladovo efektívne CNC obrábanie, odporúča sa vyrábať vo väčších dávkach, aby sa náklady na prípravu / nastavenie stroja rozdelili. Jednotková cena je preto nižšia ako jednotkové ceny. Cena za jednotku závisí aj od typu alebo konfigurácie CNC stroja. Najlacnejšia je výroba na 3-osej CNC frézke, ktorá umožňuje výrobu nekomplikovaných výrobkov s vysokými toleranciami. Výroba zložitých komponentov na 5-osej CNC frézke môže byť dvakrát nákladnejšia.

    1.2.3 Nevýhoda - vysoká cena za menšie objemy

    Jednou z nevýhod využívania vysoko výkonného CNC obrábania je, že geometrická zložitosť má svoju cenu. Zložky oz. výrobky, ktoré majú jednoduchý tvar a menšie rozmery, sú najefektívnejšie z hľadiska nákladov na CNC frézovanie a sústruženie. Z dôvodu prístupu k nástroju budú vždy existovať určité konštrukčné obmedzenia, aj keď miera tohto efektu závisí od počtu náprav na stroji. Inými slovami, čím viac osí je použitých, tým sú vlastnosti zložitejšie. Ďalším kompromisom je, že počiatočné náklady na CNC obrábanie môžu byť vysoké. Nastavovanie, vkladanie nástrojov a programovanie na CNC frézach a sústruhoch musí vykonávať kvalifikovaný odborník. Našťastie sú tieto náklady pevné, takže využitie rovnakého nastavenia pre viac kusov ich robí ekonomickejšími. Úsporu peňazí je možné dosiahnuť aj minimalizáciou ručného pohybu obrobku. Obrábanie na 5-osej CNC fréze môže byť pri viacstranných geometriách niekedy ekonomickejšie, pretože odpadá nutnosť ručného posúvania obrobku.

    1.3 Oblasti použitia CNC obrábania kovov

    Od svojich koreňov v leteckom priemysle sa CNC obrábanie rozšírilo do všetkých priemyselných a výrobných oblastí. Medzi najbežnejšie aplikácie tejto technológie patrí výroba foriem a nástrojov. CNC obrábanie sa používa pri vývoji a dokončovaní výrobkov pre letecký, lekársky, automobilový, elektronický priemysel a mnoho ďalších.

    2. Vyberte si kvalitného poskytovateľa CNC obrábania kovov

    Vyberte si skúsenú spoločnosť, ktorá sa špecializuje na CNC spracovanie kovov a využíva pokročilé výrobné procesy a najnovšie nástroje a stroje, s ktorými dokáže splniť vysoké požiadavky zákazníkov. Uistite sa, že pri práci používajú iba testované materiály najvyššej kvality, a zabezpečte presnosť výrobkov. Skontrolujte, či poskytujú objednávky na malé aj veľké série výrobkov a polotovarov.

    3. CNC sústruženie

    Počítačové numerické riadenie (CNC) je proces obrábania, pri ktorom je rezný nástroj umiestnený vedľa pripraveného materiálu určeného na odstránenie resp. odrezanie. Zvyčajne sa to robí pomocou CNC sústruhu alebo sústruhu, ktorý rozdeluje rôzne materiály vrátane dreva, kovu a plastu. V CNC rezacích strojoch je obrobok pripevnený k základni a rezný nástroj k rotujúcemu vretenu. Pri rezaní sa nástroj pohybuje okolo obrobku. Naopak, CNC sústruženie tento proces obracia tak, že obrobok otáča a rezá do neho (pohybom statického rezného kusu pozdĺž obrobku). CNC sústruhy sa používajú na výrobu valcových alebo podlhovastých tvarov.

    4. CNC frézovanie

    Nespočetné množstvo moderných produktov, od smartphonov až po nadzvukové trysky, dnes existuje iba kvôli spoľahlivosti a všestrannosti CNC frézovania. Je to ideálna metóda pre rýchle prototypy, ako aj pre veľkovýrobu plastov a kovov. CNC frézovanie je výrobný proces, pri ktorom sa pomocou rezného nástroja pripevneného na rotujúcom vretene selektívne odoberá materiál z bloku suroviny. Obrobok je pevne pripevnený k stolu a tento stôl sa pohybuje alebo rotuje v rôznych rovinách, takže nástroj môže pracovať vo viacerých uhloch. Sofistikované stroje môžu mať 5 alebo viac osí nezávislého pohybu pre pokročilé aplikácie.

    5. CNC proces spracovania kovov

    CNC obrábanie využíva procesy rezania, sústruženia, frézovania a brúsenia, čo znamená, že surovina je hotová odstránením materiálu. Pri subtraktívnej výrobe sa konečný tvar výrobku dosiahne odstránením materiálu. To je v kontraste s inými typmi výroby, napríklad s aditívnou výrobou - kde sa materiály pridávajú, vrstvia alebo deformujú do určitého tvaru. Patrí sem aj vstrekovanie, pri ktorom sa materiál vstrekuje v kvapalnom stave látky a pomocou formy sa formuje do špecifického tvaru. CNC obrábanie je všestranné a je možné ho použiť na rôzne materiály vrátane kovov, plastov, dreva, skla a iných kompozitných materiálov. Táto všestrannosť pomohla urobiť z CNC obrábania obľúbenú voľbu vo všetkých priemyselných odvetviach, pretože umožnila návrhárom a inžinierom vyrábať efektívne a presne.

    daibau.sk, pomôžeme Vám s odhadom investície a výberom dodávateľa pre Váš Dom



    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV
    Posledné zverejnené dopyty

    Na sústruhu vyrobiť jamkar

    Potrebujem z tvrdej ocelovej gulatiny vysústružit jamkár .
    Dlžka 5 až 10 cm .
    Priemer 1 až 2 cm. Niekedy sa to vyrábalo z vnútorných zavitníkov. 45 € do 75 €

    ........

    Špeciálnu vsuvku z mosadze, CNC obrábanie

    Dobrý deň.

    Mosadznú vsuvku,z jedného konca závit M24x1 v dlžke 5 mm a z druhého konca 1/2 cvolový trubkový závit v dlžke 10mm.Potrebujem vyrobiť dva kusy.

    V prípade, že máte záujem zrealizovať tento dopyt,
    zákazku, alebo dať ponuku, poprosím, aby ste ma skontaktovali buď telefonicky
    alebo cestou DAIBAU stavebnej platformy na ktorú som pridal tento dopyt.
    Termín obhliadky a realizácie upresníme po obhliadky a dohode.

    Vopred ďakujem za Vašu odpoveď. 2700 € do 4500 €

    ........

    2 kovove pasy na uchytenie 10ks vertikálnych otocných žalúzií

    Dobrý deň.

    potrebujem majstra. Drevene dosky na zaluzie mam, len potrebujem vyrobit kovove prvky, ktore umoznia dosky ukotvit tak, aby sa z nich stali otocne vertikalne zaluzie. Kazda zaluzia sa bude otacat samostatne, manualne. Kovový pás cca 200cm a nan budu uchytene 10ks drevených lamiel vysky 222cm a vaziace 11kg/ks. Fotky v prilohe. Viac info osobne.

    V prípade, že máte záujem zrealizovať tento dopyt,
    zákazku, alebo dať ponuku, poprosím, aby ste ma skontaktovali buď telefonicky
    alebo cestou DAIBAU stavebnej platformy na ktorú som pridal tento dopyt.
    Termín obhliadky a realizácie upresníme po obhliadky a dohode.

    Vopred ďakujem za Vašu odpoveď. 450 € do 750 €

    ........

    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV





    Cena, Vysustruzit súčiastku, 3
    CNC obrábanie kovov, Košice

    225 € do 375 €

    Cena, Vyrobit STATOR/ROTOR na zakazku z elektrotechnickej ocele, Po popise
    CNC obrábanie kovov, Žilina

    1800 € do 3000 €



    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti CNC obrábanie kovov?
    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    CNC obrábanie kovov cenník

    Vyžiadajte si od firiem nezaväzujúcu ponuku

    43+ SPOLOČNOSŤAMI PRE CNC obrábanie kovov
    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    BEZ PROVÍZIÍ
    ZÍSKAJ PONUKU
    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené