Pre oblasť

    Plechová strecha cena

    Cena kovovej krytiny závisí od kvality ocele, typu ochranného povlaku (meď, zinok, hliník-zinok), druhu posypu a samozrejme od výrobcu. Cena plechovej krytiny bez izolácie, trapéz T4, je 8 až 15 EUR/m2. Stavebné náklady môžete znížiť starostlivým plánovaním. Klampiar vám pokryje strechu plechovou krytinou. Upozorňujeme vás, že dobrí klampiari sú veľmi vyťažení, preto im čím skôr zavolajte a požiadajte ich o cenovú ponuku.

    Komu zveriť montáž plechovej strechy? Pošlite dopyt vhodným a ohodnoteným dodávateľom plechových striech vo vašom okolí – zadarmo a nezáväzne! Stačí vyplniť formulár nižšie.

    Požiadajte o ponuku:
    Odošli dopyt

    Cena za plechovú krytinu


    Cena plechovej krytiny. Cena zaplechovú krytinu, trapéz T4. Cena krytiny bez izolácie.

    8.00 €/m2

    VEĽMI NÍZKA CENA
    €/m2

    STREDNÁ CENA
    15.00 €/m2

    NAJVYŠŠIA CENA
    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV

    OSTATNÉ CENY ZA Plechová strecha

    Vaše množstvo

    jednotka

    orientačná cena

    Vaša cena

    Vlnitá priehľadná doska

    Cena za vlnitú priehľadnú dosku. Cena vlnitej priehľadnej dosky, 1250x920 mm, hrúbka 1,2 mm.


    kus

    €/kus

    Zastrešenie z polykarbonátu

    Cena strešnej krytiny z polykarbonátu. Cena polykarbonátovej dosky, hrúbka 16 mm, priehľadná, šírka 210 cm, dĺžka 300 - 600 cm.


    m2

    €/m2

    SPOLU:
    Poslať dopyt >

    Ako ste využili tieto informácie?

    Plechová strecha - všetko, čo potrebujete vedieť

    1. Plechové strechy - čo potrebujeme vedieť?

    Plechové strešné krytiny sú čoraz dostupnejšie a tým pádom aj čoraz obľúbenejšou voľbou takmer pre všetky tvary striech, okrem dokonale plochých striech. Dnes existujú okrem plechu a zakriveného plechu aj plechy resp. kovové dlaždice, ktoré sa vzhľadom ťažko dajú odlíšiť od tradičných tehlových, betónových a iných strešných krytín. Ak vás zaujímajú výhody kovových strešných krytín, tu je niekoľko faktov:

    Plechové strešné krytiny sú čoraz prístupnejšie a majiteľom prinášajú veľa výhod
    Plechové strešné krytiny sú čoraz prístupnejšie a majiteľom prinášajú veľa výhod

    1.1 Plechové strechy sú čoraz populárnejšie

    Až donedávna ste plechové strešné krytiny našli iba v luxusných domoch navrhnutých architektmi. To sa dnes veľmi zmenilo. Z dôvodu vyššej dostupnosti a zdokonalených výrobných procesov sa tento typ strešnej krytiny čoraz viac vyskytuje na štandardných domoch. Podľa štatistík priemyslu sa trhový podiel kovových strešných krytín za posledných pár rokov každý rok zvyšuje o zhruba 3 percentá a v súčasnosti predstavuje zhruba 15 percent. Zároveň klesá trhový podiel betónovej a tehlovej strešnej krytiny a v súčasnosti predstavuje asi 59 percent všetkých inštalovaných strešných krytín.

    1.2 Na existujúcu strešnú krytinu je možné namontovať kovovú strešnú krytinu

    Kovové strechy je možné inštalovať na existujúcu strechu bez toho, aby ste predtým odstránili existujúcu strešnú krytinu, ak to umožňujú miestne stavebné predpisy. Aj keď odstránenie najvhodnejšej strešnej krytiny je najvhodnejším spôsobom, súvisí to aj s vyššími nákladmi. Možným problémom, ktorý sa môže vyskytnúť, je zachytená vodná para medzi novou kovovou krytinou a starou krytinou, ktorá môže spôsobiť plesne a hnilobu strechy. Tento potenciálny problém je možné vyriešiť zavedením prechodného vetracieho pásu alebo potrubia.

    1.3 Kovová krytina nie je hlučnejšia ako bežné strešné krytiny

    Aj keď je bežnou mylnou predstavou, že kovové strechy sú hlučné, keď na ne padá dážď alebo krupobitie, v skutočnosti nie je kovová strešná krytina, ak je správne nainštalovaná, hlučnejšia ako akýkoľvek iný typ strešnej krytiny. Kovová krytina sa zvyčajne inštaluje na pevný základ, navyše strecha a izolácia poskytujú zvukovú bariéru medzi strechou a interiérom budovy. Z obytných priestorov teda nie je pozorovaný žiadny nárast hladín hluku.

    1.4 Kovová strecha neláka blesky

    Možno si myslíte, že kovová strecha priláka blesky, ale fakty alebo štatistiky to nepotvrdzujú. Kovová krytina v žiadnom prípade nezvyšuje riziko úderu blesku. Navyše, ak blesk zasiahne strechu pokrytú kovovou strešnou krytinou, je menej horľavý ako bežné strešné materiály. Pretože kovová strešná krytina je elektrickým vodičom aj nehorľavým materiálom, predstavuje jednu z najbezpečnejších možností, ktorá je v súčasnosti k dispozícii. Dôvod, prečo kovové strechy neprilákajú blesky, je jednoduchý: blesk hľadá najbližšiu a najpriamejšiu cestu k zemi, takže stromy, telefónne stĺpy a iné podobné konštrukcie majú tendenciu priťahovať blesky. Kovová strecha je svojím dizajnom izolovaným konštrukčným prvkom, ktorý nemá priame spojenie so zemou. Preto neexistuje žiadny vedecký dôvod, prečo blesky narážajú na kovovú strechu častejšie ako na tehlovú, betónovú alebo bitúmenovú krytinu.

    1.5 Kovová krytina je z dlhodobého hľadiska nákladovo efektívnejšia ako bitúmenová krytina

    Aj keď dodávatelia plechových strešných krytín poskytujú záruku porovnateľnú s najlepšími bitúmenovými strešnými materiálmi (približne 30 rokov), v praxi je známe, že kovové strechy majú životnosť 50 a viac rokov. Preto je veľmi zriedkavé, aby majiteľ domu musel v priebehu doby, keď v ňom býva, vymeniť strešnú krytinu viackrát. Naopak, majiteľ bude pravdepodobne musieť bitúmenovú krytinu vymeniť dvakrát alebo dokonca trikrát do 50 rokov. Cena kovovej strechy je takmer dvakrát vyššia ako cena bitúmenovej strechy, ale z dlhodobého hľadiska vám to ušetrí peniaze.

    1.6 Kovová krytina je ohňovzdorná, odolná proti hnilobe a poškodeniu hmyzom

    Jedným z hlavných dôvodov, prečo je kovová strecha veľmi populárna, je jej úplná protipožiarna odolnosť. S rastúcim nebezpečenstvom požiaru sa kovová strešná krytina stáva zvoleným strešným materiálom. A nielen to: Hmyz a škodcovia nemôžu poškodiť kovovú strechu. Kovová krytina je tiež odolná proti hnilobe a plesniam.

    1.7 Plechová strecha odráža slnečné teplo

    Štúdie ukazujú, že kovové strechy odrážajú slnečné teplo, ktoré môže v lete znížiť náklady na chladenie o 10 až 25 percent. V klimatických podmienkach, kde sú náklady na chladenie vyššie ako náklady na vykurovanie, môže kovový strešný povlak s lesklým alebo zrnitým povlakom zvýšiť odrazivosť strechy a zlepšiť energetické úspory.

    1.8 Minimálny sklon strechy z plechu

    Často panuje mylná predstava, že kovová strešná krytina je vhodná len pre strmo sklonené strechy, ale skladacia plechová krytina môže skvele fungovať aj na nízkych strechách. Tento typ strešnej krytiny má zvýšené nepremokavé švy. Na odtekanie vody je potrebný iba mierny 8-stupňový sklon strechy.

    1.9 Silné krúpy môžu poškodiť strešnú krytinu

    Aj keď sú kovové strechy oveľa odolnejšie a ľahšie sa udržiavajú ako iné typy strešných krytín, nie sú nezničiteľné. Silné krupobitie je obzvlášť nebezpečné pre kovové strešné krytiny. Hliník a meď sú obzvlášť citlivé a nehrdzavejúca oceľ je tvrdšia a odolnejšia voči krupobitiu. Krupobitie s veľkosťou hrachu alebo s centimetrom krupobitia je problém zriedka. Krupobitie, ktoré je väčšie, môže spôsobiť poškodenie kovovej strechy.

    1.10 Inštalácia a opravy plechových strešných krytín si vyžaduje odborníka

    Inštalácia plechovej strechy s vlastným zameraním sa neodporúča, pretože si vyžaduje špeciálne technické znalosti a nástroje. Aj v prípade úrazov je lepšie zavolať odborníka. Poškodenie plechových striech je našťastie veľmi zriedkavé.

    1.11 Kovové strechy je možné recyklovať

    Aj keď sú kovové strechy veľmi odolné, je možné ich odovzdať miestam na recykláciu kovov, keď príde čas na ich výmenu. Ostatné strešné krytiny môžu byť odvedené iba do odpadu, kde tiež platíte náklady na likvidáciu. ,

    2. Ako nájsť správneho pokrývača na výrobu plechovej strechy?

    Kvalita plechovej strechy do značnej miery závisí od profesionality a skúseností pokrývača. Môžete začať online vyhľadávaním poskytovateľov kovových strešných krytín a potom sa priamo obráťte na výrobcu kvalifikovaného pokrývača vo vašej oblasti. Alebo navštívte webový portál Mojmojster a spojte sa s miestnymi dodávateľmi. Dostanete niekoľko ponúk od osvedčených umelcov, ale budete tiež môcť skontrolovať ich referencie a hodnotenia od ostatných používateľov. Tip: Vyberte si pokrývača, ktorý na vykonanú prácu ponúkne záruku najmenej 5 rokov. Ak počas tejto doby nebude kovová strecha presakovať, je nepravdepodobné, že by neskôr presakovala.

    3. Rôzne typy plechových striech

    Každý kov má svoje výhody, či už odolnosť, farbu alebo cenu. Vyberte si ten, ktorý vyhovuje vášmu podnebiu, vášmu rozpočtu a štýlu vášho domu.

    3.1. Oceľová krytina

    Oceľový plech je zároveň najsilnejšou, najpopulárnejšou a zvyčajne najlacnejšou možnosťou. Aby sa zabránilo hrdzi, je namočený v zinku (pozinkovaná oceľ) alebo zliatine hliníka a zinku. Pozinkovaná oceľ môže zostať surová, striebristo zafarbená, ale najčastejšie je zafarbená, čo poskytuje ďalšiu ochranu a predlžuje životnosť plechu. Môže to trvať 30 až 50 rokov.

    3.2 Hliníková krytina

    Ľahší, mäkší a drahší ako oceľ je hliník v mnohých rovnakých štýloch reliéfu; pod vrstvou farby - hliník je natretý takmer vždy - je ťažké rozlíšiť tieto dva kovy od seba. Hliník je dobrou voľbou v oblastiach so slaným vzduchom alebo kyslými dažďami, pretože nehrdzavie. Môže to trvať 30 až 50 rokov. 3.3 Medená strecha Najstarším kovom, ktorý sa používal ako strešný materiál a ktorý sa používa dodnes, je meď. Medená strešná krytina má najdlhšiu životnosť a je tiež najdrahšia zo všetkých plechových strešných krytín. meď je mimoriadne pekne spracovaná a narezaná. Medený plech sa vyznačuje tým, že časom získava patinu svetlo modrozelenej farby, ktorá je obzvlášť očarujúca. Na rozdiel od iných kovov sa určuje podľa hrúbky alebo profilu, meď sa určuje podľa hmotnosti na meter štvorcový. Životnosť medenej strechy môže byť až 200 rokov.

    3.4 Strešná krytina z nehrdzavejúcej ocele

    Pôvodná železná strešná krytina používaná v Európe v 18. storočí bola potiahnutá cínom a olovom. Dnešná bezolovnatá verzia - nehrdzavejúca oceľ vložená medzi vrstvy cínu - je samozrejme odolná voči drsným vonkajším podmienkam a nevyžaduje ochrannú vrstvu farby. Má jednotnú matnú šedú farbu a jeho životnosť je viac ako 100 rokov.

    3.5 Strecha pozinkovaná

    Rovnako ako meď, aj zinok je prirodzene odolný voči hrdzi a iným poveternostným podmienkam, takže ho nie je potrebné chrániť farbou. Často je legovaný titánom kvôli pevnosti a dodatočnej odolnosti proti korózii. Je ľahké ho navrhnúť a spracovať. Zinok časom získa patinu krásnej modrasto šedej farby - myslite na slávne parížske strechy. Môže trvať od 80 do 100 rokov.

    4. Údržba plechovej strechy

    Plechová krytina je prakticky bezúdržbová a ľahko sa čistí. Môže sa však rýchlo poškriabať. V prípade, že je plech natretý, môže sa farba časom tiež odštiepiť, takže je potrebné ju občas obnoviť. Plechové strechy sú zvyčajne nepriepustné pre vodu, môže dôjsť k presakovaniu okolo spojov a švov. Ak však dôjde k úniku vody, zvyčajne to nie je dôsledkom netesnosti strechy, ale kondenzácie, ktorá sa tvorí pod povrchom v dôsledku nesprávneho vetrania strechy. Je preto dôležité zvoliť si spoľahlivého a kvalifikovaného pokrývača, ktorý má s tým bohaté skúsenosti. Plech je špeciálny povrchový materiál, ktorý potrebuje odborníka vyškoleného v porozumení jeho jedinečného zloženia a správania, ako je tendencia k rozširovaniu a zmenšovaniu v priebehu času.

    daibau.sk, pomôžeme Vám s odhadom investície a výberom dodávateľa pre Váš Dom



    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV
    Posledné zverejnené dopyty

    Diera v plechovej streche

    Potrebujem majstra pre opravu diery na plechovej streche 30 x 30 cm. 450 € do 750 €

    ........

    Osadenie novej strechy

    Potrebujeme majstra pre položenie novej plechovej strechy na dom. V prílohe posielam fotky projektu a domu. Kontakt cestou daibau správy, som v záhraničí. 5400 € do 9000 €

    ........

    Rekostrukcia plechovej strechy na hospodárskej budove

    Dobry den

    viete mi poslat cenovu ponuku (vratane latovania a oplechovania + odkvap) na sedlovu strechu (jedna strana dlzka 5, vyska 4, druha rovnako) ? zvlast cenu za latovanie, pokladka plechu, oplechovanie a odkvap? je to hospod. budova, takze najlacnejsi plech staci.

    Ďakujem 2250 € do 3750 €

    ........

    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV





    Cena, Oprava starej rovnej strechy, plochá strecha cca 30 m2
    Plechová strecha, Nová Dedinka

    900 € do 1500 €

    Cena, Zastrešiť strechu plechovou krytinou, 170 m2
    Plechová strecha, Prievidza

    6300 € do 10500 €

    Cena, Výmena plechovej krytiny, 120 m2.sklon, 10 stupnov
    Plechová strecha, Liptovské Sliače

    4500 € do 7500 €

    Cena, Kompletná realizácia plechovej strechy, Hrebeň asi 30 m, sklon asi 20 st., rozloha strechy asi 300 m2.
    Plechová strecha, Hnúšťa

    33300 € do 55500 €

    Cena, Vymenu starej strechy za plechovú a nove latovanie, 10m hreben,sklon netusim,160m2
    Plechová strecha, Dubové

    7200 € do 12000 €

    Cena, Rekonštrukcia plechovéj strechy bytového domu, 55 m dlžka
    Plechová strecha, Svidník

    90000 € do 150000 €

    Cena, Oprava plechovej šikmej strechy, sklon neviem, rozmer 11x8 m
    Plechová strecha, Komjatice

    2700 € do 4500 €

    Cena, Rekonštrukcia strechy, 45 stupňov ,144m2
    Plechová strecha, Bytča

    8100 € do 13500 €

    Cena, Oprava plechovéj strechy, Po popise
    Plechová strecha, Alekšince

    1800 € do 3000 €

    Cena, Vymenit strechu asfaltovy sindel za falcovany plech, 170 m2
    Plechová strecha, Banská Bystrica

    8100 € do 13500 €

    Cena, Oprava falcovanej strechy, Po popise
    Plechová strecha, Šamorín

    2250 € do 3750 €

    Cena, Rekonštruovať 20 ročnú plechovú stechu, cca 22m dĺžka hrebeňa, cca 460 m2
    Plechová strecha, Spišská Nová Ves

    18000 € do 30000 €

    Cena, Plechová strecha na garáž 8x4,10m, Rozmer 8x4 m
    Plechová strecha, Šaštín

    1350 € do 2250 €

    Cena, Výmena strešnej krytiny za plechovú, 100 m2
    Plechová strecha, Kostolné

    3600 € do 6000 €

    Cena, Výmena strešnej plechovéj krytiny, pôdorys domu je 10 x11 m
    Plechová strecha, Liptovská Lúžna

    4950 € do 8250 €

    Cena, Výmena strešnej krytiny, pôvodná krytina je onduline, nová plechová, rozloha cca 190 m2
    Plechová strecha, Ráztočno

    9000 € do 15000 €

    Cena, Výmena plechovej strechy,strešných dosiek, 60 m2
    Plechová strecha, Skalica

    2160 € do 3600 €

    Cena, Nova stresna krytina, 100 m2
    Plechová strecha, Tesáre

    4500 € do 7500 €

    Cena, Rekonštrukcia plechovej strechy, 220m2, sklon:45
    Plechová strecha, Belá

    6930 € do 11550 €

    Cena, Plechová strecha komplet na kľúč, Asi 10m a sklon asi 45 stupnov
    Plechová strecha, Dolný Kubín

    4500 € do 7500 €

    Cena, Oprava, výmena plechovej strechy na garáži, 29 m2
    Plechová strecha, Poltár

    990 € do 1650 €

    Cena, Oprava plechovéj strechy, Neviem
    Plechová strecha, Nemšová

    900 € do 1500 €

    Cena, Výmena strešnej krytiny za plechovú, 10 x 11 m
    Plechová strecha, Ješkova Ves

    9000 € do 15000 €

    Cena, Zateka strecha nad schodamy, 2x2m
    Plechová strecha, Veľké Kostoľany

    450 € do 750 €

    Cena, Plechová strecha nad garážou, 6 x 6 metrov
    Plechová strecha, Poprad

    1350 € do 2250 €

    Cena, Výmena krytiny za plechovú, 100 m2
    Plechová strecha, Liptovská Porúbka

    5400 € do 9000 €

    Cena, Vymena stresnej krytiny (asfaltovy šindel) za plechovu falcovanu kryt, po popise
    Plechová strecha, Trnava

    900 € do 1500 €

    Cena, Zhodiť starú strechu zabetónovať veniec postaviť krov, 10.5x12 m
    Plechová strecha, Svetlice

    13500 € do 22500 €

    Cena, Výmena strešnej krytiny za plechovú, 280 m2
    Plechová strecha, Haniska

    9000 € do 15000 €

    Cena, Zateká plechová strecha, Po popise
    Plechová strecha, Štúrovo

    1800 € do 3000 €

    Cena, Rekonštrukcia strechy, Cca 200 m2
    Plechová strecha, Levoča

    18000 € do 30000 €

    Cena, Prístrešok pre auto, pokládku plechovej krytiny Diament eco plus, Po popise
    Plechová strecha, Prešov

    13500 € do 22500 €

    Cena, Vymeniť starú strechu za novú plechovú, 200 m2
    Plechová strecha, Liptovský Hrádok

    7200 € do 12000 €

    Cena, Pokryt strechu záhradného domčeka falcovanym plechom, 26 m2
    Plechová strecha, Dolné Zelenice

    900 € do 1500 €

    Cena, Vymena škridle za trapezový plech, 20 m2 45°
    Plechová strecha, Arnutovce

    720 € do 1200 €

    Cena, Zateplenie fasády, výmena plechovej strešnej krytiny, fasáda 164 m2, strecha 190 m2
    Plechová strecha, Nesluša

    14850 € do 24750 €



    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Plechová strecha?
    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Plechová strecha cenník

    Vyžiadajte si od firiem nezaväzujúcu ponuku

    937+ SPOLOČNOSŤAMI PRE Plechová strecha
    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    BEZ PROVÍZIÍ
    ZÍSKAJ PONUKU
    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené