Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Manželská posteľ

    Článok si prečítalo viac ako 602+ používateľov
    Výber postele nie je nikdy jednoduchý. Prvé, čo zákazníkov trápi je, či si vyberú dobrú a pohodlnú posteľ a ako sa tá posteľ prispôsobí ich chrbtici. Manželská posteľ je známa aj pod rôznymi inými názvami, hoci všetky označujú to isté, napr. dvojlôžková posteľ, dvojitá posteľ, francúzska posteľ, „king size“ a podobne.
    Odborný článok 602
    manzelska postel
    Máme 1012 realizátorov v oblasti Spálne:

    1. Manželská posteľ – rozmery

    Manželské postele sú postele, v ktorých sa pohodlne vyspia dvaja ľudia. Ide o postele, ktoré sú väčšie ako postele slúžiace na prespatie jednej osoby (jednolôžkové postele). Najmenší rozmer postele vhodnej pre dve osoby je tzv. francúzska posteľ s rozmermi 140 cm × 200 cm

    V každom prípade francúzska posteľ sa nepovažuje za luxusnú posteľ, no na príležitostné prespanie dvoch osôb sa určite hodí.

    Ďalším štandardným rozmerom je manželská posteľ 160 cm × 200 cm. Okrem rozmeru 180 cm × 200 cm je tento rozmer najobľúbenejší. V ponuke sú aj manželské postele s rozmermi 200 cm × 200 cm, ktoré sú však vhodné len pre tých, ktorí majú v spálni dostatok miesta. V poslednej dobe sú manželské postele čoraz dlhšie, pretože ľudia sú stále vyšší. Bežné sú teda aj postele s dĺžkou 210 či 220 centimetrov.

    Pohodlnejšia posteľ počas spánku zabezpečuje kvalitnejší spánok
    Pohodlnejšia posteľ počas spánku zabezpečuje kvalitnejší spánok

    2. Prečo je väčšia manželská posteľ lepšia voľba?

    Z ergonomického výskumu (ergonómia sa vzťahuje na navrhovanie nábytku podľa parametrov pohodlia zodpovedajúcich ľudskej anatómii) je zrejmé, že väčšie postele umožňujú kvalitnejší spánok. Ak vezmeme do úvahy fakt, že ľudia do päťdesiateho roku života strávia v posteli v priemere 16 rokov, je jasné, aké dôležité je pohodlie. Pohodlný matrac správnych rozmerov, na ktorom sa nám dobre spí, je jednou z najlepších životných investícií. Strečing počas spánku zabezpečuje kvalitnejší spánok, zatiaľ čo spánok na malých posteliach v nás vyvoláva pocit stiesnenosti.

    3. Na čo slúži čelo manželskej postele?

    Čelá postele nám poskytujú teplú oporu. Opierame sa o ne pri čítaní knihy, pozeraní filmu alebo jednoducho len pri ležaní a oddychu. Vo veľkej miere prispievajú k estetike postele. K dispozícii sú čelá s úložným priestorom – pre ľudí, ktorí radi čítajú a potrebujú miesto na uloženie svojich kníh. Čelá postele tiež zabránia vzniku škvŕn na stenách.

    Moderné čelo postele s vertikálnymi alebo horizontálnymi čalúnenými panelmi sa najčastejšie upevňuje na stenu za posteľou
    Moderné čelo postele s vertikálnymi alebo horizontálnymi čalúnenými panelmi sa najčastejšie upevňuje na stenu za posteľou

    4. Rôzne materiály pre manželské postele

    Rám postele je jedným z najväčších prvkov v spálni a dokáže zmeniť celkový vzhľad vašej spálne. Ktoré materiály sú bežné a najčastejšie vyberané?

    4.1. Manželská posteľ s policami na knihy

    Vyrobená je pre všetkých, ktorí radi čítajú! Drevené čelo postele s jednou alebo viacerými policami vám umožní mať dobrú knihu, noviny alebo časopis vždy po ruke.

    4.2. Manželská posteľ s moderným čelom

    Ide o čelá postele, ktoré sú navrhnuté jednoducho a elegantne, často sú jednofarebné s jemným poťahom z hodvábu, vlny alebo ľanu. Ak máte radi čistý a zároveň sofistikovaný vzhľad, toto čelo postele je pre vás to pravé.

    4.3. Lamelové čelo manželskej postele

    Tento typ čela postele môže byť vyrobený z dreva alebo kovu. Tenšie alebo hrubšie vertikálne lamely pokrývajú celú plochu čela postele a dodávajú jej moderný, hravý a zároveň elegantný vzhľad. 

    4.4 Panelové čelo manželskej postele

    Na stenu za posteľou je pripevnené moderné čelo s vertikálnymi alebo horizontálnymi čalúnenými panelmi. Dnes je tento typ čela postele jednou z najobľúbenejších možností.

    4.5. Drevená manželská posteľ

    K drevenému rámu postele býva pripevnené drevené čelo. Je vyrobené z dosky dyhovanej vzácnym drevom alebo z masívneho dreva. Dodáva manželskej posteli autentický klasický vzhľad.

    Autentický a moderný vzhľad manželskej postele z masívneho dreva
    Autentický a moderný vzhľad manželskej postele z masívneho dreva

    4.6. Kovová manželská posteľ

    Tieto typy postelí sú staré sto rokov alebo viac a je známe, že sú pevné, odolné a majú dlhú životnosť. Ak nechcete často meniť posteľ alebo chcete niečo, čo vydrží prakticky navždy, potom je pre vás kovová posteľ skvelou voľbou.

    4.7 Manželská posteľ z prírodných vlákien (prútie, ratan)

    Ak máte radi niečo neobvyklé a nekaždodenné, tak posteľ s pleteným čelom bude pre vás tá pravá. Takéto postele sú v trende už niekoľko rokov. Použité sú organické materiály ako morská tráva, abaka, prútie alebo ratan, ktoré dodávajú posteli jedinečný, elegantný, a zároveň rustikálny vzhľad.

    Posteľ vyrobená z organických materiálov, ktoré dodávajú jedinečný, elegantný, a zároveň aj rustikálny a prirodzený vzhľad
    Posteľ vyrobená z organických materiálov, ktoré dodávajú jedinečný, elegantný, a zároveň aj rustikálny a prirodzený vzhľad

    4.8. Kožená manželská posteľ

    Kožené manželské postele alebo postele s koženým čelom sú určené pre tých, ktorí cítia potrebu ísť za hranice všednosti a chcú do svojho priestoru vniesť nádych bohatstva a luxusu. Na čelá z pravej kože sa používajú kože rôznych zvierat. Avšak so zvyšujúcim sa počtom ekologicky a eticky uvedomelých ľudí, v súčasnosti je k dispozícii široký výber postelí z umelej kože.

    Odborný článok 602
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Spálne?

    Máme 1012 realizátorov v oblasti Spálne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1012 realizátorov v oblasti Spálne
    8.6
    0

    JOHNIX Service s.r.o.


    9.7
    0

    Nábytok na mieru - Juraj Grác


    9.9
    0

    Ladislav Čobík – Ferčík ČOBFER


    10
    1

    Ján Hosszúréti - drevovýroba


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené