Pre oblasť

    Infrapanely cena

    Koľko stoja infrapanely? Vykurovanie malých priestorov alebo objektov s infračervenými panelmi je lacnejšie ako vykurovanie s konvenčnými systémami. Spotreba energie je o niečo nižšia ako pri kúrení s radiátormi alebo podlahovým kúrením, pretože infrapanely nevykurujú stavbu na požadovanú teplotu, ale zohrievajú priamo telesá, a preto sú tepelné straty cez plášť budovy nižšie. IR vykurovacie panely majú lacnejšie náklady na inštaláciu, nižšie prevádzkové náklady a sú zdravšie a rýchlejšie! Majú nízke náklady na údržbu a v prípade rekonštrukcie sa môžu opätovne použiť. Ceny IR panelov sa líšia v závislosti od samotného výkonu IR panelu, veľkosti IR panelu a v neposlednom rade od dodávateľa. Ceny IR panelov sa pohybujú od 100 EUR do 1000 EUR. Koncom zimnej sezóny sa často objavujú akčné ponuky.

    Komu zveriť montáž infrapanelov? Pošlite dopyt vhodným a ohodnoteným dodávateľom infrapanelov vo vašom okolí – zadarmo a nezáväzne! Stačí vyplniť formulár nižšie.

    Požiadajte o ponuku:
    Odošli dopyt

    Cena za IR panel


    Cena IR ohrevu. Cena za výkon IR panela do 350 W.

    180.00 €/kus

    VEĽMI NÍZKA CENA
    €/kus

    STREDNÁ CENA
    400.00 €/kus

    NAJVYŠŠIA CENA
    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV

    OSTATNÉ CENY ZA Infrapanely

    Ako ste využili tieto informácie?

    Infračervené kúrenie - všetko, čo potrebujete vedieť

    1. Čo potrebujeme vedieť o infračervenom kúrení (IR)?

    Infračervené kúrenie ohrieva povrchy v miestnosti, nie okolitý vzduch.
    Infračervené kúrenie ohrieva povrchy v miestnosti, nie okolitý vzduch.

    1.1 Čo je to infračervené svetlo?

    Infračervené svetlo je dôvod, prečo sa cítime teplo, keď slnko svieti uprostred zimného dňa. Tradičné myslenie je také, že ak je teplota vzduchu chladná, ochladzuje nás. Pravdou však je, že infračervené vlny vyžarované slnkom sa nerušene šíria vesmírom a zahrievajú akýkoľvek objekt, ktorý na ne dopadne, vrátane vášho tela. Infračervené žiarenie je forma elektromagnetického žiarenia, ktoré je na červenom konci rozsahu viditeľného svetla elektromagnetického spektra. Často počujeme slovo žiarenie a automaticky ho spájame s tým, že je škodlivé, ale v skutočnosti je žiarenie iba procesom vyžarovania energie. Rovnako ako viditeľné svetlo je infračervené žiarenie stopercentne bezpečné a emituje ho aj naše telo.

    1.2 Konvenčné vykurovanie priestorov v domácnostiach

    Normálne vykurovanie funguje tak, že ohrieva vzduch okolo vás. Napríklad vykurovacie teleso väčšinu ohrieva pomocou konvekčných prúdov. Keď sa radiátor zahreje, ohrieva vzduch priamo okolo neho, ktorý sa potom rozptýli v miestnosti a stúpa. Pri stúpaní ohriateho vzduchu sa za ním vytvorí podtlak, ktorý chladnejší vzduch privedie do kontaktu s radiátorom, kde sa ohrieva. Keď sa teplý vzduch začne ochladzovať, zostupuje späť na podlahu. Tento studený vzduch sa znovu ohrieva a tento proces sa opakuje, čo sa nazýva konvekčné ohrievanie. Väčšina konvenčných vykurovacích systémov emituje aj infračervené vlny. Napríklad, ak ste niekedy sedeli v blízkosti otvoreného ohňa, bolo vám na tvári cítiť teplo. Keď si potom dáte ruku pred tvár, prerušíte tok infračervených lúčov. Namiesto tepla na tvári budete cítiť, ako sa vaše ruky zahrievajú. Je to infračervené žiarenie.

    1.3 Vykurovanie pomocou infrapanelov

    Vykurovanie pomocou IR panelov je relatívne nový spôsob vykurovania bytov a domov. Infračervené panely vyžarujú infračervené lúče, ktoré potom plynulo prechádzajú vzduchom k rôznym predmetom v miestnosti. Pohlcujú lúče a spôsobujú, že molekuly v nich vibrujú a vytvárajú teplo.

    Ak lúče prídu do kontaktu s človekom, preniknú asi 2,5 palca hlboko do tela a spôsobia pocit vnútorného tepla. Aj keď vaše telo nie je priamo v dráhe lúčov, predmety (nábytok...) a povrchy (podlahy, steny...) vo vašej blízkosti budú vyžarovať teplo späť k vám. Elektrické infračervené panely nevyžadujú špeciálne vedenie ani odtoky, stačí obyčajná elektrická zásuvka. Môžete ich namontovať vysoko na stenu alebo ešte lepšie na strop a odstrániť ich tak z dosahu detí alebo domácich miláčikov. Panely je možné ohriať na teplotu cca. 70 stupňov Celzia (rovnaké ako pri radiátoroch).

    1.4 Úspora energie

    Infračervené kúrenie funguje zahrievaním povrchov v miestnosti, nie objemu alebo vzduchu v miestnosti (ako je to pri tradičnom konvekčnom vykurovaní). To znamená, že sa pri rovnakom tepelnom efekte oveľa menej zahrievajú. Vyhrievané steny a predmety navyše vďaka svojej hmote zadržiavajú teplo, ktoré sa pomaly uvoľňuje do miestnosti. Naopak, vzduch nemá žiadnu tepelnú hmotu. V prípade konvekčného kúrenia teplý vzduch rýchlo unikne, ak otvoríme dvere alebo okno. Miestnosť je potrebné znovu ohriať, aby ste sa cítili príjemne a teplo. Výhodou vykurovania pomocou IR panelov je tiež to, že na dosiahnutie plnej prevádzkovej teploty potrebujú menej ako minútu, takže sú oveľa efektívnejšie ako radiátory na podlahu a podlahové kúrenie.

    1.4.1 Infrapanely - spotreba energie na vykurovanie

    Presné náklady na spotrebu elektriny sa počítajú individuálne pre každé zariadenie. Náklady veľmi závisia od tepelných strát budovy, životných návykov obyvateľov atď. Všeobecné výpočty ukazujú, že na vykurovanie menej zatepleného domu s rozlohou asi 150 metrov štvorcových utratí priemerná rodina cca. 2 500 litrov vykurovacieho oleja. V dome s rozlohou 150 metrov štvorcových, ktorý nie je izolovaný, spotrebujeme asi 2300 litrov vykurovacieho oleja. Pri kúrení infračervenými panelmi by ste za kúrenie zaplatili o viac ako polovicu menej, okolo 900 eur/rok. Ak vykurujete dom plynom, prechod na IR panely by ročne ušetril asi 40 %. Náklady na vykurovanie pomocou IR panelov sú podobné ako náklady na vykurovanie pomocou tepelného čerpadla.

    1.5 Výhody a nevýhody infrapanelov

    1.5.1 Výhody infrapanelov

    - Infračervené panely majú veľmi dlhú životnosť (30 a viac rokov).

    - Nízka spotreba energie.

    - Umožňujú optimálny teplotný profil v celej miestnosti.

    - Môžu byť kombinované s existujúcimi vykurovacími systémami.

    - Jednotky sú kompaktné a je možné ich navrhnúť tak, aby splývali s priestorom. Môžu byť navrhnuté ako zrkadlo alebo ako nástenná... steny.

    - Infračervené panely nespôsobujú cirkuláciu prachu a sú vhodné pre astmatikov.

    - IR panely zabraňujú hromadeniu vlhkosti na povrchoch a tým bránia šíreniu plesní.

    - Ľahká inštalácia a údržba. Nepotrebujete kotolňu, komíny, radiátory ani povinnú pravidelnú službu kachlí a komínov ...

    - Nevydávajú emisie skleníkových plynov. Ak im dodávate obnoviteľné zdroje energie (slnečný kolektor...), získate 100 % čisté a bezchybné teplo.

    - Metóda ohrevu je účinnejšia ako bežné konvekčné ohrievače, takže sú nákladovo efektívnejšie.

    - IR panely ohrievajú predmety a povrchy v miestnosti (steny, podlahy, nábytok...) Hromadia teplo a pomaly ho uvoľňujú do miestnosti. S prievanom alebo otvorenými dverami zostáva miestnosť stále teplá.

    1.5.2 Slabiny infrapanelov

    - Nie je možné ohrievať teplú úžitkovú vodu pomocou infračervených panelov a musí byť na tento účel namontované samostatné vykurovacie zariadenie (tepelné čerpadlo, elektrický ohrievač vody...).

    - Izby tiež nie je možné chladiť pomocou IR panelov, ako je to možné napríklad pomocou tepelného čerpadla, takže musíme namontovať ďalšie klimatizačné zariadenie.

    - Cena infrapanelu je dvojnásobok ceny radiátora. Vďaka úsporám energie sa však do roka vrátia vyššie počiatočné náklady a potom zostane iba výrazne nižší účet za kúrenie.

    - Aby ste pocítili skutočné výhody IR panela, nemali by medzi vami a vykurovacou jednotkou byť žiadne prekážky, čo nie je vždy ľahké dosiahnuť.

    2. Výber dodávateľa

    Na trhu existuje veľa dodávateľov IR panelov. Odporúčame vám, aby ste starostlivo skontrolovali kvalitu produktov ponúkaných dodávateľom. Vyberte si poskytovateľa, ktorý je overený a na trhu je prítomný mnoho rokov. Upozorňujeme, že spoločnosti môžu inzerovať produkty, ktoré v skutočnosti nie sú infračervenými panelmi. Môžu tiež inzerovať výrobky ako európske, ale sú vyrobené v Číne a montované iba v Európe. Takíto poskytovatelia predávajú IR ohrevné platne rok alebo dva, ponúkajú viacročnú záruku, ale čoskoro sa spoločnosť zatvorí a záruka je preč. Dôsledkom priaznivého nákupu môže byť veľmi krátka životnosť produktu, vysoká spotreba elektrickej energie atď.

    3. Typy infračervených ohrievačov

    3.1 Krátkovlnné a dlhovlnné spektrá infračervených vĺn

    Spektrum infračervených vĺn je široké. Poznáme infračervené vlny rôznych vlnových dĺžok, krátkych A, stredných B a dlhých C. Infračervená sauna má zabudovaný ohrievač, ktorý využíva infračervené vlny krátkovlnného spektra (IRA), ktoré podporuje potenie tela. Infračervené panely so spektrom dlhej vlnovej dĺžky 5 - 15 μm (IRC) sa používajú na vykurovanie bytov, kancelárií a iných obytných priestorov. Iba toto dlhodobé ohrievanie predmetov v miestnosti zvnútra smerom von, ktoré je najlepším zdrojom tepelnej energie. Pre rôzne ohrievače, ako sú ohrievače pre vonkajšie stravovacie záhrady, rôzne dielne atď. opäť sa však používajú infračervené žiarovky s krátkovlnným spektrom.

    3.2 Typy IR ohrievačov podľa použitia

    3.2.1 Infrapanely

    Infrapanely sa zvyčajne používajú na vykurovanie alebo ohrievanie obytných, bytových a kancelárskych priestorov. Panely je možné namontovať na stropy alebo steny.

    3.2.2 Infračervené krby a pece

    Infračervené ohrievače sú vhodné pre dobre izolované interiéry. Populárne sú aj infračervené ohrievače v podobe krbov.

    3.2.3 Garážové a priemyselné infračervené ohrievače

    Infračervené ohrievače sa dajú použiť aj v pracovnom prostredí vrátane garáží a dielní. Vzhľadom na vysoký tepelný výkon a veľkosť tohto typu ohrievača sú vhodné riešenia pre vykurovanie väčších miestností. Medzi miesta, ktoré najviac profitujú z nástenných infračervených ohrievačov, patria nakladacie doky, sklady, hangáre a ďalšie.

    3.2.4 Vonkajšie infračervené ohrievače

    Externé IR ohrievače sú praktickým a bezpečným riešením pre vonkajšie vykurovanie. Sú vhodné na použitie na terasy a balkóny. Často sa používajú na vykurovanie záhradných kuchýň v chladnejších mesiacoch. Sú vhodné aj na vykurovanie predsiení, väčších vetrolamov, vchodov do reštaurácií a pod. Môžete si vybrať medzi infračervenými ohrievačmi na propán, elektrinu alebo zemný plyn.

    3.2.5 Infrapanely v kúpeľni

    Dnes sa infračervené panely najčastejšie používajú na vykurovanie alebo ohrievanie kúpeľní, ktoré nahradia nástenné infračervené ohrievače, ktoré kedysi používali.

    3.3 Typy infračervených ohrievačov podľa typu paliva

    Infračervené ohrievače sú navrhnuté tak, aby fungovali efektívne bez ohľadu na zdroj energie alebo typ paliva.

    3.3.1 Elektrická energia

    Infračervené panely a garážové alebo priemyselné infražiariče sú väčšinou napájané elektrickou energiou. Z tohto dôvodu musí byť elektrická inštalácia správne vedená po celom objekte. Je tiež potrebné dbať na správne rozloženie vykurovacích telies, aby sa dosiahlo rovnomerné rozloženie tepla a pevnosť IR panelov a ohrievačov vo vzťahu k vykurovanému priestoru (veľkosť, izolácia, geografické umiestnenie atď.) 

    3.3.2 Propán 

    Výhodou propánových infražiaričov je, že sú prenosné. Môžeme ich teda presúvať podľa toho, kde potrebujeme teplo na vnútornom alebo vonkajšom pracovisku alebo na záhrade, terase atď. Umožňujú okamžité zahriatie kdekoľvek ich umiestnime. Propanové ohrievače sú veľmi odolné a sú určené do náročných podmienok vo vonkajšom a vnútornom prostredí. Obsahujú nastaviteľné termostaty a ochranu pred prehriatím. Umožňujú rýchlu inštaláciu a ešte viac pre efektívne vykurovanie.

    3.3.3 Zemný plyn

    Existujú aj infražiariče na zemný plyn, tie sa však u nás nepoužívajú. Sú vhodné najmä na vonkajšie použitie, pretože efektívne odvádzajú teplo tam, kde je to potrebné mo. Umožňujú inštaláciu systému niekoľkých ohrievačov, nastavenie tepla, montáž na strop alebo na stenu a automatické zapaľovanie, čo z nich robí praktické riešenie pre vonkajšie terasy resp. záhrady reštaurácií. Infračervené ohrievače na zemný plyn alebo propán však musí inštalovať odborne spôsobilý dodávateľ.

    4. Infrapanely - inštalácia a údržba

    Jednou z mnohých výhod IR panelov je, že ich inštalácia je rýchla a veľmi jednoduchá, bez väčších stavebných zásahov. Optimálna je stropná inštalácia IR panelu, ktorá rovnomerne rozdeľuje IR a konvekčné teplo a umožňuje maximálnu účinnosť. Aj keď na strop namontujete infrapanel, nebude vám v nohách zima, pretože je vyhrievaná aj podlaha. Pocit tepla je veľmi podobný ako pri kúrení podlahovým kúrením. Samozrejme, vykurovacie panely musia byť dostatočne pevné. Životnosť IR panelov je veľmi dlhá. Servis a údržba nie sú potrebné.

    daibau.sk, pomôžeme Vám s odhadom investície a výberom dodávateľa pre Váš Dom



    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV
    Posledné zverejnené dopyty

    Vykurovanie drevostavby.

    Dobry deň.

    potrebujem majstra pre vykurovanie : Infrapanely.
    Drevostavba.
    Dodávka+montáž.Viac info osobne.Pôdorys v prilohe.

    V prípade, že máte záujem zrealizovať tento dopyt,
    zákazku, alebo dať ponuku, poprosím, aby ste ma skontaktovali buď telefonicky
    alebo cestou DAIBAU stavebnej platformy na ktorú som pridal tento dopyt.
    Termín obhliadky a realizácie upresníme po obhliadky a dohode.

    Vopred ďakujem za Vašu odpoveď. 450 € do 750 €

    ........

    Elektricke kurenie v kostole

    Potrebujeme nejake elektrické kúrenie v kostole dosiahnuť teplotu cca 15 c. Prosím poradiť a vypočítať niejaku ponuku. 18000 € do 30000 €

    ........

    Infrapanel, poradenstvo, cenová ponuka

    Potrebujem poradiť vhodný infrapanel do obývačky v RD a prístavby. 1350 € do 2250 €

    ........

    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV





    Cena, Navrch infrapanelov do domčeka, cca 50 m2
    Infrapanely, Kežmarok

    2700 € do 4500 €

    Cena, Infrapanely vymena alebo poradit, Po popise
    Infrapanely, Skalica

    1800 € do 3000 €

    Cena, Infra panel, 1
    Infrapanely, Handlová

    2250 € do 3750 €

    Cena, Kompletne jedno poschodie na dome zabezpečiť kurenie cez infrapaneli., Po popise
    Infrapanely, Brestov

    900 € do 1500 €

    Cena, Vykurovanie infrapanelmi - zrubovy dom, 120 m2
    Infrapanely, Krasňany

    6300 € do 10500 €

    Cena, Montáž infrapanelov, 40m2
    Infrapanely, Jasenie

    2250 € do 3750 €

    Cena, Zabezpečiť kúrenie infrapanelami v byte, 60m2 2 izby, chodba kuchyňa kúpeľňa
    Infrapanely, Kremnica

    2250 € do 3750 €

    Cena, Poriesit Infra kurenie v domceku, Vymera izieb je 2x po 16m2
    Infrapanely, Prešov

    2250 € do 3750 €

    Cena, Vykúrenie priestoru (8 x 4 x 3,5 m) stropnými infrapanelmi, priestor 4 x 8 x 3,5 metra
    Infrapanely, Trnava

    1350 € do 2250 €

    Cena, Pomoc pri výbere a montáž infrapanelov, 4 ks
    Infrapanely, Dobšiná

    5400 € do 9000 €

    Cena, Fotovoltaika, system bez baterie, 4 kW
    Infrapanely, Vrchteplá

    9000 € do 15000 €

    Cena, stropný infrapanel, 1
    Infrapanely, Levice

    360 € do 600 €

    Cena, Infrapanel, 1 infrapanel
    Infrapanely, Štós

    540 € do 900 €

    Cena, Infrapanely cenová ponuka, návrh, 60m2
    Infrapanely, Stará Turá

    2700 € do 4500 €

    Cena, Temperovanie víkendovej chalupy infrapanelmi, 50m2
    Infrapanely, Sucháň

    1800 € do 3000 €

    Cena, Infrapanely pre vykurovanie výrobných hál, kancelárií, preistor 5x4m 1ks, 40x11m 2ks
    Infrapanely, Šurany

    22500 € do 37500 €

    Cena, Nastavenie termostatov infrapanelov, 7 ks
    Infrapanely, Klátova Nová Ves

    630 € do 1050 €

    Cena, Infrapanely, 8 m2
    Infrapanely, Prešov

    900 € do 1500 €

    Cena, Infra panel, 5 ks
    Infrapanely, Poprad

    1125 € do 1875 €

    Cena, Dodat infrapanel, 1 ks
    Infrapanely, Tlmače

    1350 € do 2250 €

    Cena, Kupit jeden panel, 1 ks
    Infrapanely, Jakubovany

    225 € do 375 €

    Cena, Panel do kupelne, 3x4m
    Infrapanely, Štôla

    900 € do 1500 €

    Cena, Oprava infrapanelu, 1
    Infrapanely, Banská Bystrica

    900 € do 1500 €

    Cena, Infrapanely do rod. domu , Asi..80-90 m2
    Infrapanely, Hencovce

    4500 € do 7500 €

    Cena, Infrapanely a príslušenstvo , 3-4ks
    Infrapanely, Martin

    900 € do 1500 €

    Cena, Infrapanely, výmera 80 m2
    Infrapanely, Hubošovce

    1800 € do 3000 €

    Cena, Infra podlahové kúrenie pod plávajúcu podlahu, 2 m²
    Infrapanely, Lučivná

    1350 € do 2250 €

    Cena, Montáž a predaj infra panelov , Byt 67m2
    Infrapanely, Dúbrava

    675 € do 1125 €

    Cena, Montaž infra panelov do rodinneho domu, 4 ks, vymera cca 80m2
    Infrapanely, Trenčín

    900 € do 1500 €

    Cena, Stropny infračervený panel,termostat, 9 miestností = 100m²
    Infrapanely, Spišský Hrhov

    1800 € do 3000 €

    Cena, Kúrenie v 7 miestnostiach na chate, 120m2
    Infrapanely, Kamenec pod Vtáčnikom

    630 € do 1050 €

    Cena, Navrh a instalacia IR panela do kupelne, Kupelna ca 10 m2
    Infrapanely, Prievidza

    2700 € do 4500 €

    Cena, potrebujeme infra panel do kúpeľne, 1 ks
    Infrapanely, Humenné

    270 € do 450 €

    Cena, Infrapanely, podlahové kúrenie. , 150 m2
    Infrapanely, Hažlín

    4500 € do 7500 €

    Cena, Infrapanely, 62 m3
    Infrapanely, Prešov

    1800 € do 3000 €

    Cena, Infrapanel na vykurovanie, 5 ks, podkrovie namiesto radiátorov
    Infrapanely, Badín

    1080 € do 1800 €



    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Infrapanely?
    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Infrapanely cenník

    Vyžiadajte si od firiem nezaväzujúcu ponuku

    208+ SPOLOČNOSŤAMI PRE Infrapanely
    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    BEZ PROVÍZIÍ
    ZÍSKAJ PONUKU
    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené