Pre oblasť

    Je čas na nové obkladačky v kúpeľni?

    Článok si prečítalo viac ako 971+ používateľov
    Krásne keramické obkladačky sú jedinečným doplnkom každej dobre naplánovanej a modernej kúpeľne. S nimi môžete vytvoriť osobitý, jedinečný štýl pre tento váš priestor. Výber obkladačiek je veľmi veľký, takže aj s pomerne malou investíciou môžete v kúpeľni vytvoriť naozaj príjemné prostredie.
    Odborný článok 971
    kamenne obklady do kupelne
    Máme 1659 realizátorov v oblasti Obklady, dlažby:

    1. Uvažujete o nových obkladačkách do kúpeľne?

    Bez ohľadu na to, či je vaša kúpeľňa veľká alebo malá, výber obkladačiek a spôsob ich pokládky výrazne ovplyvní tento priestor. Aj v kúpeľni je potrebné zvážiť veľa faktorov. Ak neviete, ako položiť nové obkladačky, tu je niekoľko rád a tipov, na ktoré by ste mali pri plánovaní prihliadať. Odporúčame vám navštíviť špecializované predajne a obzrieť si ich sortiment. V predajniach vám z produktov, ktoré majú v ponuke, vedia pripraviť 3D nákres, prípadne vám môžu z vybraných prvkov vyrobiť počítačový 3D model, aby ste ľahšie získali predstavu, ako budú nové kúpeľňové obkladačky vyzerať vo vašom priestore.

    2. Prečo práve obkladačky do kúpeľne?

    Obkladačky sú najlepšou voľbou na podlahu v každej kúpeľni, pretože sú pevné a pri správnom škárovaní aj odolné voči vlhkosti. Iné typy podláh sú náchylné na poškodenie. 

    3. Existujúce obkladačky v kúpeľni

    Skôr ako začnete plánovať rekonštrukciu svojej kúpeľne, mali by ste si dobre prezrieť existujúce obkladačky a rozhodnúť sa, či niektoré z nich mienite ponechať. Skontrolovať si treba aj to, či nové vodovodné batérie, ale aj ostatné súčasti kúpeľňového vybavenia a sanity budú s existujúcimi obkladačkami ladiť. Obkladačky v kúpeľni by mali byť zladené s ostatným zariadením v kúpeľni farbou, tvarom, veľkosťou, dizajnom...

    Pri plánovaní prác v kúpeľni treba myslieť aj na to, že niekedy v budúcnosti budete pravdepodobne musieť vymeniť jednotlivé kúpeľňové obkladačky – napríklad tie okolo WC, umývadla, vane alebo v sprche – preto si kúpte dostatok náhradných obkladačiek.

    Ak interiér chcete iba osviežiť, no nemáte veľa peňazí, môžete namiesto rekonštrukcie celej kúpeľne pouvažovať len nad výmenou obkladačiek. Nové obklady do kúpeľne dokážu úplne premeniť priestor, aj keď si ponecháte existujúce armatúry a vybavenie.

    4. Na ktoré steny v kúpeľni položiť obkladačky?

    Ak plánujete kompletnú rekonštrukciu kúpeľne, najprv si premyslite, na ktoré steny a do akej výšky chcete obkladačky v kúpeľni položiť. Pri tom musíte brať do úvahy dispozičné riešenie kúpeľňového vybavenia, najmä sprchového kúta alebo vane a umývadiel.

    Na steny sprchy budete musieť položiť kúpeľňové obkladačky odolné voči striekajúcej vode, pokiaľ nemáte úplne uzavretú sprchu so zabudovanou hydroizoláciou. To isté platí aj pre stenu, ku ktorej je inštalovaná vaňa.

    5. Aké kúpeľňové obkladačky sú dostupné?

    5.1 Keramické obkladačky do kúpeľne

    Keramické obkladačky do kúpeľne sa zvyčajne vyrábajú z červenej, hnedej alebo bielej hliny, ktorá je vypálená v peci a potiahnutá odolnou glazúrou. Vďaka glazovanému povrchu sú obkladačky neporézne a odolné voči škvrnám a pošmyknutiu. Keramické podlahové dlaždice sú vhodné do kúpeľní s nízkou až strednou premávkou, pretože sú náchylné na opotrebovanie.

    Dnešné keramické obkladačky sú dostupné v matnom, saténovom, lesklom a leštenom prevedení, čo vám dáva nekonečné možnosti dizajnu miestnosti.

    Keramické obkladačky do kúpeľne sa veľmi ľahko čistia a udržiavajú. Pri dobrej údržbe sú jedným z najodolnejších produktov svojho druhu na trhu.

    Glazovaný povrch keramických obkladačiek do kúpeľne je neporézny a odolný voči škvrnám a pošmyknutiu
    Glazovaný povrch keramických obkladačiek do kúpeľne je neporézny a odolný voči škvrnám a pošmyknutiu

    5.2. Porcelánové obkladačky do kúpeľne

    Porcelánové obkladačky do kúpeľne ponúkajú veľké výhody, pokiaľ ide o dizajn, pevnosť a odolnosť, pretože ponúkajú nespočetné možnosti pre vnútorné aj vonkajšie použitie. Vyrábajú sa tak, aby mali rovnakú farbu a vzor v celej svojej hrúbke, preto sú oveľa tvrdšie a hustejšie ako keramické obkladačky. Sú vhodné na stenu aj na podlahu kúpeľne, odolné voči škvrnám a poškriabaniu a ľahko sa čistia a udržiavajú.

    5.3. Kamenné obklady do kúpeľne

    Ak chcete prirodzenejšie prostredie, ktoré štýlovo ladí so zemou a jej tónmi, rozhodnite sa pre obklad z prírodného kameňa. K dispozícii je množstvo variantov, v rôznych farbách a štýloch. Najčastejšie sa používa mramor, vápenec, travertín, bridlica a žula. Je dôležité poznamenať, že obklady z prírodného kameňa sú porézne, čo znamená, že majú tendenciu absorbovať vodu a mazivá, takže sa na nich môžu vytvárať škvrny.

    Tesnenie obkladov ihneď po pokládke a pravidelná údržba tesnenia (vodotesného náteru) zaistí bezchybný vzhľad kamenných obkladov a zabráni vzniku škvŕn alebo poškodeniu povrchu.

    Pri čistení je dôležité vyhnúť sa bielidlám alebo akýmkoľvek agresívnym chemikáliám, pretože môžu poškodiť povrch kúpeľňových obkladov.

    Obklady z prírodného kameňa robia kúpeľňu prirodzenou
    Obklady z prírodného kameňa robia kúpeľňu prirodzenou

    5.4. Mozaikové obkladačky do kúpeľne

    Mozaikové obkladačky do kúpeľne sú vynikajúce na vytvorenie jedinečnej atmosféry v každej kúpeľni. Nekonečné možnosti farieb, štýlov a veľkostí vás určite očaria. Nemožno poprieť ich krásu – pripomínajú antický štýl, ale za mokra môžu byť šmykľavé. Pri výbere mozaikových dlaždíc na podlahu kúpeľne skontrolujte, či sú protišmykové. Sklenené mozaikové kúpeľňové obkladačky sa relatívne ľahko čistia, ale pamätajte, že čím viac škár je medzi nimi, tým viac čistenia je potrebné!

    Pri výbere mozaikových dlaždíc na podlahu kúpeľne skontrolujte, či sú protišmykové
    Pri výbere mozaikových dlaždíc na podlahu kúpeľne skontrolujte, či sú protišmykové
    Odborný článok 971
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Obklady, dlažby?

    Máme 1659 realizátorov v oblasti Obklady, dlažby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1659 realizátorov v oblasti Obklady, dlažby
    10
    0

    Linetech,s.r.o.


    9.6
    0

    BAN KOD MAL - Pavol Kardoš


    9.6
    0

    MHM-Marián Hyža s.r.o.


    7.6
    4

    Conteel s.r.o. - Peter Macho


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené