Pre oblasť

    Hodinový manžel je vždy pripravený pomôcť v domácnosti

    Článok si prečítalo viac ako 767+ používateľov
    Potrebujete vo svojej domácnosti opraviť kvapkajúce kohútiky, zavesiť obrazy, nainštalovať svietidlá, namontovať policu, vymeniť poškodené škridly, pokosiť trávnik...? Zoznam uvedených a podobných prác, ktoré treba urobiť, môže byť dlhý, ale ich realizáciu stále odkladáte pre nedostatok času, chýbajúce náradie, nedostatok skúseností alebo dokonca pre chýbajúcu chlapskú ruku. Jednou z možností ako tieto práce predsa len vykonať je využiť služby hodinového manžela. Určite ste počuli za tento výraz. Ak však neviete, čo presne znamená, prezradíme vám, že hodinový manžel je vlastne zručný domáci majster, všestranný remeselník, ktorý poskytuje služby a ovláda práce týkajúce sa fungovania domácnosti alebo záhrady, ktorý si poradí s čímkoľvek a mnohé práce je schopný zvládnuť pri jedinej návšteve. 
    Odborný článok 767
    hodinovy manzel
    Máme 451 realizátorov v oblasti Majster:

    Na aké práce si môžete najať hodinového manžela?

    Hodinový manžel vykoná práce okolo domu, bytu či záhrady, na ktoré nemáte čas, zručnosti, alebo nástroje. Pomôže vám s väčšinou opráv alebo s inými prácami v interiéri a exteriéri. 

    Môžete ho angažovať, ak potrebujete vymeniť pokazenú batériu, vymeniť staré silikónové tesnenia v kúpeľni za nové, opraviť nefungujúcu zástrčku, navŕtať garniže, nainštalovať nové spotrebiče, opraviť nefunkčné dvere, inštalovať a opraviť žalúzie, namontovať kuchynský drez, zavesiť svietidlá... Zvládne aj iné remeselné a maliarske práce, drobné murárske a obkladačské práce. Poskytuje aj služby upratovania bytových a nebytových priestorov.

    Môže vám pomôcť pri inštalácii laminátových podláh, zavesení dverí a mnohých ďalších prácach. Ak potrebujete pomoc s montážou na stenu (nástenné police, obrazy, televízory, zrkadlá...), zavolajte hodinového manžela. Ak ste šikovní, tieto drobné práce zvládnete aj sami, ak si však najmete hodinového manžela so skúsenosťami a správnymi nástrojmi, môžete mať istotu, že všetko bude pripevnené  bezpečne a bez poškodenia. Hodinový manžel pomôže aj s montážou skrine, postele, stola a iných typov nábytku.

    V exteriéri vám hodinový manžel môže postaviť záhradný domček, nainštalovať vonkajšie tienenie, vydláždiť terasu, alebo chodník, alebo dokonca opraviť hojdačku vašich detí. Čistenie odkvapov nie je ťažká úloha, ale si vyžaduje lezenie na rebrík alebo strechu. Ak si najmete hodinového manžela so správnym vybavením a skúsenosťami, nemusíte riskovať vlastné zdravie. Chýbajúce škridly na streche môže vám doložiť hodinový manžel. Okrem toho môže mať na starosti údržbu trávnika, opravu kosačky, strihanie krov a stromov.

    Aký je rozdiel medzi hodinovým manželom a majstrom svojho remesla, napr. murárom, obkladačom, elektrikárom?

    Hodinový manžel je profesionál, ktorý je schopný urobiť širokú škálu opráv alebo vám môže pomôcť s rozličnými údržbárskymi prácami v domácnosti. Môže to byť šikovný domáci majster, alebo majster, ktorý je profesionálne vyškolený v rôznych odboroch. Môže byť špecializovaný iba na niektoré druhy prác, alebo môže ovládať celý rad zručností. Na druhej strane murári, obkladači, elektrikári a podobne sú odborníci špeciálne kvalifikovaní na výkon jedného konkrétneho povolania.

    Kedy môžete vyhľadať pomoc hodinového manžela, a kedy potrebujete pomoc špecializovaného odborníka?

    Ak potrebujete vymeniť iba vodovodný kohútik alebo vykonať ďalšie menšie, menej náročné práce, môže ich urobiť hodinový manžel. Ak však potrebujete komplexnejší zásah do vodovodného potrubia alebo kompletnú rekonštrukciu kúpeľne, odporúčame obrátiť sa radšej na odborníka. Podobne je aj s inými prácami. Zvyčajne je rozhodujúci rozsah prác a úroveň potrebných zručností. Ak ide o veľký a komplikovaný projekt, ktorého realizácia si vyžaduje viacerých kvalifikovaných odborníkov z rôznych odborov, neodporúča sa obracať na hodinového manžela. 

    Podobná situácia je aj v prípade opravy spotrebičov v záručnej dobe, kedy opravu majú vykonávať iba odborníci z licencovaného servisu, aby ste neprišli o záruku. 

    Koľko stojí hodinový manžel?

    Cena zvyčajne závisí od zložitosti úlohy, potrebného času, tiež od toho, či sú potrebné špeciálne nástroje alebo vybavenie a od toho, z akej vzdialenosti hodinový manžel cestuje. Zvyčajne si hodinový manžel účtuje hodinovú sadzbu a náklady na materiál. Výhoda je v tom, že naraz môže urobiť viacej opráv alebo prác. Určite to bude lacnejšie ako keby ste volali viacerých rôznych majstrov, kde si každý majster osobitne účtuje hodinovú sadzbu a cestu.

    Väčšina hodinových manželov používa vlastné nástroje, takže nemusíte  kupovať vybavenie, ktoré neskôr nebudete používať. Pokiaľ ide o potrebný materiál, ak požiadate majstra, aby ho priniesol so sebou, budete musieť zaň zaplatiť. Druhá možnosť je, že potrebný materiál obstaráte sami. V oboch prípadoch je šikovný majster schopný poradiť s výberom vhodného materiálu tak, aby materiál bol nielen kvalitný, ale aj cenovo výhodný. 

    Ako nájsť dobrého hodinového manžela?

    Dobrý a kvalitný remeselník sa v dnešnej dobe zháňa veľmi ťažko. V žiadnom prípade výber majstra netreba nechávať náhode. 

    Kvalitného hodinového manžela, z vášho okolia, ktorý ochotne pomôže vtedy, keď vám to vyhovuje, môžete vyhľadať aj prostredníctvom našej webovej stránky. 

    Jediné čo potrebujete urobiť, je odoslať dopyt, v ktorom uvediete, čo potrebujete riešiť. Budete mať možnosť vybrať si z niekoľkých cenových ponúk, ktoré dostanete. Pri výbere toho pravého hodinového manžela vám určite pomôžu aj hodnotenia od ostatných zákazníkov. 

    Odborný článok 767
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Majster?

    Máme 451 realizátorov v oblasti Majster:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 451 realizátorov v oblasti Majster
    10
    4

    Milan Dlhý - Helia


    8.6
    0

    Darina Heráková


    9.5
    10

    Antonín Herák


    8.6
    0

    N&S výstavby - Nikola Milanović


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené