Pre oblasť

    Brány, ktoré zapôsobia svojou originalitou a eleganciou

    Článok si prečítalo viac ako 1362+ používateľov
    Brána je prvok, ktorý zvýrazňuje architektúru každého domu, dáva mu originalitu a zvláštnosť. Je vizitkou prvého kontaktu okolia s domom. Ak je brána iná a zároveň originálna, zanechá trvalý dojem na váš dom.
    Odborný článok 1362
    brany my story sro
    Máme 359 realizátorov v oblasti Kovovýroba:

    Brány sú vstupom do chráneného územia majiteľa. A preto po stáročia sa tieto vstupy – brány vyvíjali nielen vzhľadom na bezpečnosť, ale aj v zdobení a kráse. Kov bol a je aj v súčasnosti znakom kvality a bezpečnosti, a vďaka obnovenému remeselnému spracovaniu a inováciám majstrov, aj krásy. Dizajn a prevedenie brány ide ruka v ruke s dizajnom plotu alebo budovy.

    Brány sú najviac vystavené statickému zaťaženiu a opotrebovaniu práve vďaka svojej funkcii otvárania a zatvárania, preto treba rozhodne venovať osobitnú pozornosť výberu materiálu, z ktorého budú vyrobené.

    V súčasnosti sú preto v ponuke aj brány, ktoré oslovia zákazníkov, ktorí v bráne hľadajú okrem jej základných vlastností – trvácnosť, bezúdržbovosť a kvalitu – aj originalitu, estetiku a kreativitu.

    Kovové brány

    Kovové brány je možné vyrobiť v rôznych rozmeroch podľa požiadaviek zákazníka. Môžu byť vyrobené z rúrkových profilov, ocele, chrómu alebo plechu (laserom rezané ozdobné panely) alebo v kombinácii s inými materiálmi (drevo, plast...). Výroba kovových brán môže byť podľa predstáv, potrieb a želaní zákazníka, bez ohľadu na typ a účel použitia. Brána môže byť vyrobená podľa nákresu a modelu, ktorý poskytne zákazník alebo výberom jedného z modelov, ktoré majú výrobcovia brán v ponuke. Výrobcovia sú schopní vyrobiť ploty a brány podľa konkrétnych požiadaviek zákazníka z materiálu, ktorý najviac vyhovuje jeho preferenciám. Tiež sú schopní vytvoriť najekonomickejšie a najfunkčnejšie riešenie, ktoré bude plne vyhovovať vašim potrebám.

    Jedným z najelegantnejších spôsobov je zladiť dizajn brány a plotu

    Výrobcovia ponúkajú výrobu jednokrídlových, dvojkrídlových a trojkrídlových brán v závislosti od požiadaviek zákazníka a samotného terénu. Tiež ponúkajú výrobu posuvných kovových brán s vysokou funkčnosťou a dizajnom, ktoré sú výbornou voľbou tam, kde je dostatok priestoru pre ich používanie. 

    Na všetky brány sa inštalujú zámky alebo vhodné uzamykacie mechanizmy. Kovové brány môžu mať klasický ručný otvárací mechanizmus, alebo môžu byť elektrické brány s automatizáciou, čo znamená, že všetko za vás urobia elektromotory, stačí iba stlačiť tlačidlo na diaľkovom ovládači.

    Kovová brána, realizácia spoločnosti myStory s.r.o.
    Kovová brána, realizácia spoločnosti myStory s.r.o.

    Ozdobné laserom rezané brány – CNC brány

    V posledných rokoch sú v trende brány a ploty, ktoré sú vyrobené z panelov, ktoré sú rezané laserom.

    Dekoratívne laserom rezané brány sa líšia od všetkých ostatných brán svojim dizajnom a konštrukciou. Variácií, ktoré je možné týmto spôsobom výroby dosiahnuť, je skutočne nespočetné množstvo.

    Ide o moderné brány, vyrobené z kovových panelov, ktoré sú rezané laserom. Panely môžu byť z chrómu, ocele, hliníka, všetko podľa želania zákazníka. Všetky dekoratívne kovové panely môžu byť po vyrezaní laserom pozinkované a plastifikované do zvolenej farby, čím je zabezpečená dlhodobá ochrana materiálu. Okrem existujúcich modelov brán laserom možno vyrezať aj kovové panely podľa nákresov a predstáv zákazníkov.

    Kovová brána, realizácia spoločnosti myStory s.r.o.
    Kovová brána, realizácia spoločnosti myStory s.r.o.

    Plechové brány a ploty s vypaľovanými vzormi

    Ide o plazmou vypaľované dizajnové brány podľa priania zákazníka. Závisí len od zákazníkov, čo si nechajú vypáliť. Môže to byť akýkoľvek vzor alebo obraz, rozličné geometrické tvary alebo personalizované údaje, napr. číslo domu alebo priezvisko. Vzhľadovo ide o majstrovské dielo. Každý jeden kus môže byť originál.

    Na vypaľovanie vzorov sa používa CNC plazma. Je to jedno z najpresnejších vypaľovacích zariadení riadených počítačom. Plech, ktorý sa používa, je hrubý niekoľko milimetrov. Po vypálení sa vykonáva povrchová úprava. Zákazníci si väčšinou na tieto účely volia polyuretánovú farbu. Zinkovanie je ďalší spôsob povrchovej úpravy, ktorí si volia náročnejší zákazníci.

    Pokiaľ ide o túto techniku výroby brán, pracovať možno s veľkosťou plechu až do rozmeru 2500 mm × 1500 mm. Ak sú potrebné väčšie rozmery, existuje možnosť spájať plechy bezšvovo tak, aby spoje nebolo vidieť. Výsledok bude taký, že budete mať pocit, že ide o výrobok z jedného kusu.

    Zaujímavé riešenie je aj tzv. pretláčanie. Počas výroby sa vypálený tvar pretlačí do strany a zostane súčasťou výplne.

    Odborná rada zo spoločnosti myStory s.r.o.

    1. Ktorý typ plotu je podľa Vás najlepší a ktorý by ste odporúčili Vašim zákazníkom?

    Každy typ plotu má svoje výhody. Určite odporúčame z pohľadu materiálu hliník, ktorý je ľahký, nepodlieha korózií a má nižšie nároky na pevnosť murárskych prác. Ďalej uprednostňujeme samonosné brány, pokiaľ to priestor dovoľuje, pretože máme veľmi dobré skusenosti s motormi pre tento typ a nie je potrebná údržba okolia v zime ako napríklad pri krídlovej alebo kolajničkovej bráne.

    2. Kedy vzniká korózia kovov a ako ju predísť?

    Korózia vzniká pri oceľovom materiáli pod vplyvom poveternostných podmienok. Ide o prirodzenú vlastnosť železa, ktorej sa predchádza najlepšie žiarovým zinkovaním a následným lakovaním alebo práškovým striekaním. Vypaľované výplne odporúčame zinkovať galvanicky, keďže pri žiarovom zinkovaní môže dôjsť k zvlneniu materiálu.

    3. Aký je rozdiel medzi kovovým a kovaným plotom? Aké sú výhody, resp. nevýhody jedného a druhého?

    Kované ploty v minulosti patrili medzi veľmi kvalitné a obľúbené, avšak v dnešnej dobe sa namiesto plných tyčí používajú duté tenkostenné profily dovážané z Poľska, ktoré nie sú tak kvalitné a ľahšie podliehajú korózií. Kovový plot spolu so žiarovým zinkovaním je skvelou voľbou z dlhodobého hľadiska. Kvalitná zákazková výroba zabezpečí, že Vám plot vydrží bez údržby niekoľko rokov.

    Pán Tomáš Bagin, spoločnosť myStory s.r.o.

    Montáž – osadenie 

    Pokiaľ ide o osadenie, existuje možnosť vybrať si z dvoch variantov. Výplne môžu byť vyrobené bez rámov, kedy je plech ukotvený iba na výstuže. Druhou možnosťou je osadenie plechovej výplne do rámu. 

    Vypaľovaná brána sa perfektne hodí k tradičnému tehlovému oploteniu.

    Kovové zábradlie, realizácia spoločnosti myStory s.r.o.
    Kovové zábradlie, realizácia spoločnosti myStory s.r.o.

    Dizajnové vypaľované plechy možno využiť nielen v exteriéri na výplň brány, ale aj ako  plotovú výplň, balkónovú výplň a podobne.

    Môžu byť použité aj v záhrade na vyhotovenie záhradného nábytku, pergoly, opory pre popínavé rastliny, konštrukcie pre gabion...

    Na verejnom priestranstve touto technikou môže byť vyrobený mestský mobiliár (odpadkový kôš, lavička), prístrešky (autobusová zastávka, pre bicykle) a podobne.

    V interiéri dizajnové vypaľované plechy môžu byť použité napr. ako oddeľovacia stena, nášľapy na schody, výplň zábradlia, výplň krídlových alebo posuvných dverí, kovový nábytok (stoly, stoličky)...

    Odborný článok 1362
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kovovýroba?

    Máme 359 realizátorov v oblasti Kovovýroba:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 359 realizátorov v oblasti Kovovýroba
    10
    1

    Peter Kadák


    9.4
    0

    AM kovo s.r.o.


    10
    1

    Steelmix s.r.o.


    9.9
    0

    Tomáš Mateovič - KOVMAT


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené