Pre oblasť

    Fotovoltaická elektráreň cena

    Koľko stojí fotovoltaická elektráreň? Kúpa slnečnej elektrárne je dlhodobou investíciou, ktorá sa podľa aktuálnych odhadov vráti približne po 15 rokoch, pretože výrazne znížite svoj účet za elektrinu. V súčasnej dobe, najlepšiu účinnosť dosahujú o niečo drahšie monokryštalické kremíkové články, ktoré dosahujú účinnosť medzi 15 % až 17,5 %. Polykryštalické solárne články sú lacnejšie a dosahujú účinnosť medzi 13 % až 15 %. Môžeme tiež použiť špeciálne sledovacie moduly, ktoré sú postavené tak, že sledujú pohyb slnka. Tento systém je síce drahý, ale umožňuje maximálne využitie slnka. Ceny fotovoltaických systémov môžu byť veľmi odlišné, v závislosti od počtu modulov, typu solárnych buniek a ďalších prvkov, ktoré sú zabudované do systému. Štandardná fotovoltaická elektráreň pre rodinný dom stojí v rozmedzí od 5000 do 6000 EUR, resp. 150 až 250 EUR/m2.

    Komu zveriť montáž a neskôr aj údržbu fotovoltaickej elektrárne? Pošlite dopyt vhodným a ohodnoteným dodávateľom fotovoltaických elektrární a odborníkom na využívanie slnečnej energie vo vašom okolí – zadarmo a nezáväzne! Stačí vyplniť formulár nižšie.

    Požiadajte o ponuku:
    Odošli dopyt

    Cena za solárne články


    Cena fotovoltaického modulu. Cena za dodávku fotovoltaických článkov do panelu, 250 W, bez montáže.

    150.00 €/m2

    VEĽMI NÍZKA CENA
    €/m2

    STREDNÁ CENA
    250.00 €/m2

    NAJVYŠŠIA CENA
    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV

    OSTATNÉ CENY ZA Fotovoltaická elektráreň

    Ako ste využili tieto informácie?

    Solárne elektrárne alebo fotovoltaické systémy - všetko, čo potrebujete vedieť

    1. Solárne elektrárne alebo fotovoltaické systémy - všetko, čo potrebujete vedieť

    Sebestačnosť je čoraz aktuálnejšou skutočnosťou. Žiť v prostredí, kde si môžeme pobyt zorganizovať spôsobom, ktorý využíva prírodné zdroje, najmä energiu z obnoviteľných zdrojov, sa stáva čoraz dôležitejšou témou. Nízkoenergetické pasívne stavby, solárne elektrárne, podlahové kúrenie zo zásobníka teplej vody z tepelného čerpadla, sanitárna voda zo zberača dažďovej vody sú prvky, ktoré sa čoraz viac využívajú pri výstavbe bytových domov.

    Solárna energia je bezplatná, neobmedzená a čistá, a preto sú fotovoltaické elektrárne čoraz bežnejšie aj u nás
    Solárna energia je bezplatná, neobmedzená a čistá, a preto sú fotovoltaické elektrárne čoraz bežnejšie aj u nás

    1.1 Výhody solárnej elektrárne

    Sebestačnosť je čoraz aktuálnejšou skutočnosťou. Žiť v prostredí, kde si môžeme pobyt zorganizovať spôsobom, ktorý využíva prírodné zdroje, najmä energiu z obnoviteľných zdrojov, sa stáva čoraz dôležitejšou témou. Nízkoenergetické pasívne stavby, solárne elektrárne, podlahové vykurovanie zo zásobníka teplej vody z tepelného čerpadla, sanitárna voda zo zberača dažďovej vody sú prvky, ktoré sa čoraz viac využívajú pri výstavbe bytových domov.

    1.2 Prevádzka solárnej elektrárne

    Solárne elektrárne pozostávajú z dvoch častí. Prvou časťou sú solárne fotovoltaické moduly, ktoré premieňajú elektromagnetické vlny slnka na elektrický prúd a napätie. Druhou časťou sú prvky, ktoré slúžia na využitie elektriny vyrobenej na konkrétny účel. Solárny článok priamo premieňa slnečnú energiu na elektrinu. Slnečné svetlo spôsobuje, že elektróny v solárnom článku sa začnú pohybovať a vytvárajú jednosmerný elektrický prúd. Iba invertor ho premení na obojsmerný elektrický prúd a odošle ho do siete. Solárne články sú najčastejšie vyrobené z kremíka, ktorého je v zemskej kôre dostatok. Kremíkové monokryštalické články dosahujú najvyššiu účinnosť.

    2. Kam môžeme umiestniť solárne panely?

    2.1 Solárne panely na streche

    Solárne panely na streche je vhodná pre budovy s klasickou strešnou krytinou a sklonom strechy od 0 do 60 stupňov. Je dôležité, aby bola strešná krytina v uspokojivom stave, aby vydržala najmenej ďalších 30 rokov, pokiaľ je v prevádzke solárna elektráreň. Je dobré, ak je strecha otočená na juh, vhodný je aj východ a západ. Strešná plocha musí byť dostatočne veľká, v závislosti od potreby elektrickej energie.

    2.2 Integrované strešné solárne panely

    Ide o špeciálnu verziu solárnej elektrárne, kde sú primárnou strešnou krytinou aj fotovoltaické moduly. Vyniká svojou estetikou a je to najvhodnejšie riešenie pre nové stavby a pre prípad, že by bolo potrebné vymeniť existujúcu krytinu z dôvodu opotrebenia.

    2.3 Samostatne stojaca solárna elektráreň

    Je to vynikajúci zdroj príjmu na nevyužívanej pôde. Vhodnou spodnou stavbou dosiahneme optimálnu orientáciu fotovoltaických modulov a zabezpečíme tak najlepšiu návratnosť solárnej elektrárne.

    2.4 Ostrovný systém solárnych elektrární

    Riešenie dodávky energie pre jednotlivé domy a ďalšie menšie budovy. Poskytuje elektrinu rekreačným domom, karavanom, horským chatám, viničným chatám a všetkým ostatným zariadeniam, ktoré nie je možné pripojiť k verejnej sieti.

    3. Poskytovatelia solárnych panelov

    Pri hľadaní poskytovateľov solárneho systému sa uistite, že sú odborne vyškolení a majú všetky príslušné certifikácie a poistenie. Na internete nájdete veľa informácií, môžete tiež požiadať o referenciu svojich priateľov a rodinných príslušníkov, ktorí sa možno nedávno rozhodli investovať do solárnej elektrárne.

    Na webovom portáli Daibau nájdete a porovnávate poskytovateľov solárnych elektrární, môžete si tiež skontrolovať hodnotenie ich predchádzajúcich zákazníkov. Odporúčame vám získať minimálne tri ponuky na inštaláciu solárneho systému, mohli navzájom porovnávať.

    Uchádzačom môžete položiť nasledujúce otázky:

    Pozná vaša spoločnosť miestne predpisy a licenčné postupy a postupy na pripojenie k elektrickej sieti? Získanie stavebných povolení a povolení na pripojenie k sieti je často komplikovaný a časovo náročný proces. Uistite sa, že váš poskytovateľ má s týmito typmi postupov bohaté skúsenosti a zabezpečí, aby vaša solárna elektráreň mohla rýchlo začať fungovať.

    Môže spoločnosť poskytnúť referencie od iných zákazníkov vo vašom okolí? Porozprávajte sa s ostatnými klientmi v okolí a dozviete sa viac o všetkých výzvach, ktorým čelili, a o tom, ako ich spoločnosť pomohla vyriešiť.

    Má spoločnosť príslušnú licenciu alebo certifikát? Fotovoltaické systémy musí inštalovať riadne licencovaný inštalatér. To zvyčajne znamená, že inštalatér alebo subdodávateľ má licenciu od miestnej distribučnej spoločnosti.

    Aká je záruka na tento systém? Kto zabezpečuje prevádzku a údržbu systému? Väčšina solárnych elektrární je krytá štandardnou priemyselnou zárukou (často 20 rokov pre solárne články a 10 rokov pre prevádzače). Dobrá záruka je často známkou toho, že inštalatér používa kvalitné vybavenie. Je tiež dôležité objasniť, koho zodpovednosť je správna údržba a prípadné opravy systému. Väčšina nájomných zmlúv a zmlúv tiež vyžaduje údržbu systému od dodávateľa (inštalatéra).

    Má spoločnosť nejaké čakajúce alebo aktívne súdne rozhodnutia alebo záložné práva? Rovnako ako v prípade každého projektu, ktorý si vyžaduje dodávateľa, sa odporúča dôsledná starostlivosť.

    V ponukách musí byť jasne uvedená maximálna výrobná kapacita systému - meraná vo wattoch (W) alebo kilowattoch (kW). Vyžiadajte si tiež odhad množstva energie, ktorú systém vyrobí ročne alebo mesačne (merané v kilowatthodinách). Toto číslo je najužitočnejšie na porovnanie s existujúcimi účtami za elektrinu.

    Ponuka by mala obsahovať aj celkové náklady na spustenie solárneho systému vrátane hardvéru, inštalácie, pripojenia k sieti, povolení, dane z obratu a záruky. Cena / watt a odhadovaná cena / kWh sú najužitočnejšie údaje na porovnanie cien s rôznymi poskytovateľmi, pretože inštalatéri môžu používať rôzne zariadenia alebo ponúkať ponuky pre systémy rôznych veľkostí.

    4. Solárne elektrárne - rôzne systémy

    Existujú tri hlavné typy domácich solárnych systémov:

    4.1 Sieťové systémy solárnych elektrární

    Mriežkové systémy sú najbežnejším domácim solárnym systémom. Pozostávajú zo strešných solárnych kolektorov, ktoré vyrábajú priamu energiu, a prevodníkov, ktoré premieňajú túto energiu na striedavú energiu, ktorú môžete použiť vo svojom dome. Prebytočná slnečná energia generovaná počas dňa prúdi späť do siete. V noci alebo v čase, keď je solárna produkcia nízka, bude váš dom napájaný z elektrickej siete. Tieto panely poskytujú záložné napájanie v prípade výpadku napájania.

    4.2 Hybridné solárne systémy

    Hybridné systémy sú podobné sieťovým systémom, až na to, že obsahujú aj batériu na ukladanie prebytočnej energie vyrobenej solárnymi panelmi. V noci alebo keď slnečné kolektory neprodukujú elektrinu, môžete namiesto čerpania z elektrickej siete využiť energiu uloženú v batérii. Tieto systémy sú populárne v miestach, kde sú bežné výpadky prúdu.

    4.3 Nezávislé solárne systémy

    Samostatná domáca solárna elektráreň nie je pripojená k verejnej elektrickej sieti. V takom prípade je potrebné pokryť všetky potreby elektriny energiou získanou slnečnými kolektormi a batériami. Tieto systémy sú zvyčajne nákladnejšie, pretože na pokrytie celej spotreby potrebujete viac solárnych kolektorov a akumulácie energie, pretože sieť nie je možné použiť pri nízkej solárnej produkcii. Pri plánovaní externej siete solárneho systému je zvyčajne tiež potrebné dôsledne kontrolovať a merať spotrebu a mať k dispozícii nejaký záložný generátor.

    5. Kroky k vašej solárnej elektrárni

    5.1 Preskúmajte energetickú účinnosť vášho domu

    Pred prijatím konečného rozhodnutia o inštalácii solárnej elektrárne by si majitelia domov mali byť dobre vedomí svojej spotreby energie a uistiť sa, že nie je možné dosiahnuť lepšiu energetickú účinnosť pomocou menších lacnejších úprav.

    5.2 Posúďte svoj potenciál využívať slnko

    Posúďte potenciálnu slnečnú energiu, ktorú môžete vyrobiť vo vašom mieste. Pretože fotovoltaické systémy na výrobu elektriny využívajú priame aj rozptýlené slnečné svetlo, je v Slovinsku dostatok solárnych zdrojov pre domáce solárne elektrické systémy. Množstvo energie generovanej systémom v konkrétnom mieste však závisí od toho, koľko slnečnej energie ju dosiahne a od veľkosti samotného systému. Existuje niekoľko kartografických meraní a nástrojov, ktoré vám pomôžu určiť potenciál solárnej energie vo vašom dome.

    5.3 Odhadnite svoju budúcu spotrebu elektriny

    Aby ste dodávateľovi mohli odporučiť typ a veľkosť vášho fotovoltaického systému, odporúča sa pripraviť si niektoré informácie:

    Skontrolujte svoje účty za elektrinu a zistite, aké sú vaše ročné potreby elektriny. Vaša spotreba sa zobrazí v kilowatthodinách (kWh). Revízia každý mesiac v roku; v niektorých mesiacoch môžete spotrebovať viac elektriny (napr. pretože v lete používate klimatizáciu), v iných menej. Zvážte tiež všetky plánované zmeny. Ak si kúpite elektrické vozidlo alebo plánujete modernizáciu svojho domova, môžu sa zvýšiť vaše potreby elektriny. Ak dodatočne zateplíte fasádu vášho domu, možno budete potrebovať menej elektriny ako v minulosti.

    5.4 Dotácie pre solárne elektrárne

    Zelená domácnostiam II. ponúka nenávratnú dotáciu v max. výške 1500 eur. Príspevok je možné získať pre montáž malého fotovoltaického zariadenia do 10 kW. Všetky informácie o verejnej výzve a podmienkach získania nenávratného finančného príspevku sú dostupné u partnerov Daibau.

    5.5 Spolupracujte s dodávateľom fotovoltaickej elektrárne

    Váš dodávateľ fotovoltaickej elektrárne vám pomôže získať všetky potrebné povolenia na pripojenie. Bezplatne vám vybaví aj dotáciu. Dodávateľ vám s tým bude vedieť poradiť aký solárny systém je pre vás najlepší. Veľkosť solárnej elektrárne bude závisieť od vašich energetických potrieb a nasledujúcich faktorov:

    - Umiestnenie vášho zariadenia na dostupné slnečné svetlo

    - Veľkosť, orientácia a sklon strechy, na ktorú sa majú solárne panely umiestniť

    - Účinnosť systému pri premene slnečného žiarenia na elektrinu

    - Ostatné zdroje elektrickej energie, ako napríklad elektrická sieť, veterná farma alebo generátor elektrickej energie ...

    daibau.sk, pomôžeme Vám s odhadom investície a výberom dodávateľa pre Váš Dom



    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV
    Posledné zverejnené dopyty

    Fotovoltiku na strechu RD 10kW

    Potrebujem kvalitné najnovšie fotovoltické panely a 10kW menič na rovnú strechu RD v Nitre s využitím dotácie 3500 eur. 9000 € do 15000 €

    ........

    Fotovoltaická elektraren na klúč

    Potrebujeme fotovoltaickú elektráreň pre rodinný dom,.. na vykurovanie zatial nie, preto 5kw stačí. Virtualna bateria zatial, ale hybridný menič 6,5kw do budúcna. strecha skridplech strana východ, zapad. 9000 € do 15000 €

    ........

    Fotovoltaická elektráreň

    Dobrý deň prajem

    mám zaujem o fotovoltaickú elektráreň 8kw. Poprosím skontaktovať a dať cenovu ponuku. Viac info osobne. 1800 € do 3000 €

    ........

    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV





    Cena, Východzia odborná prehliadka a odborná skúška fotovoltaiky, On grid systém 6kW
    Fotovoltaická elektráreň, Stropkov

    900 € do 1500 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň na dom, cca 14 panelov
    Fotovoltaická elektráreň, Zvolen

    9000 € do 15000 €

    Cena, Off grid systém pre malý domček, Aby utiahlo bežne spotrebiče a čerpadlo 1500w
    Fotovoltaická elektráreň, Zázrivá

    8100 € do 13500 €

    Cena, FVE Solárny systém na výrobu elektriky, 4500kw
    Fotovoltaická elektráreň, Ivanovce

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltaika cca 3kWp na kluč, cca 3kWp
    Fotovoltaická elektráreň, Zvolen

    9000 € do 15000 €

    Cena, Navrh a montaz fotovoltickej elektrarne (virtualna bateria), Po popise
    Fotovoltaická elektráreň, Stará Bystrica

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň, 160 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Záhorie

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltický systém, 10KW
    Fotovoltaická elektráreň, Oravské Veselé

    9000 € do 15000 €

    Cena, Nainštalovať aplikáciu do telefónu a technickú podporu pre fotovoltaiku, 100 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Martin

    270 € do 450 €

    Cena, Fotovoltaicke paneli a kompletne prislusenstvo a zapojenie do site, 24 panelu cca
    Fotovoltaická elektráreň, Skalica

    10800 € do 18000 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň 10kW, hybrid, VB, 18-20 panelov
    Fotovoltaická elektráreň, Kláštor pod Znievom

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltaika, 22panelov 10kw
    Fotovoltaická elektráreň, Prešov

    13500 € do 22500 €

    Cena, Fotovoltaika, 185 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Šamorín

    9000 € do 15000 €

    Cena, Navrh a realizaciu fotovoltiky na bungalov v Žiline-Zadubnie, Po popise
    Fotovoltaická elektráreň, Žilina

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltický hybridný systém trojfázový - vysokonapäťový 6,00 HV 6,00k, Po popise
    Fotovoltaická elektráreň, Vaľkovňa

    9000 € do 15000 €

    Cena, Kamerový system, 9 na 12 metrov
    Fotovoltaická elektráreň, Stročín

    5400 € do 9000 €

    Cena, Fotovoltaika na rodinný dom 10kW, 10kW - 22 panelov
    Fotovoltaická elektráreň, Považská Bystrica

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltaika na rodinný dom, 10 kW
    Fotovoltaická elektráreň, Liptovská Lúžna

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltatika rodinný dom, 5600kWh ročne a viac
    Fotovoltaická elektráreň, Piešťany

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltiku s vlastnou batériu na rodinný dom, 125 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Chorvátsky Grob

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň, ostrovný Off-Grid systém, Po popise
    Fotovoltaická elektráreň, Bardejov

    9000 € do 15000 €

    Cena, Kontrola, servis a pripadne oprava FVE, 1 ks
    Fotovoltaická elektráreň, Ľubotice

    900 € do 1500 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň na kluc aj virtualnu bateriu, 110 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Budča

    9000 € do 15000 €

    Cena, Tepelné čerpadlo + fotovoltaika, 200 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Košťany nad Turcom

    15300 € do 25500 €

    Cena, Výroba elektrickej energie prebytok do bateriek, kotla., 150 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Piešťany

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň, 30-100 kWp
    Fotovoltaická elektráreň, Poprad

    13500 € do 22500 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň, 33-m3
    Fotovoltaická elektráreň, Nálepkovo

    5400 € do 9000 €

    Cena, Fotovoltiku +baterie+co vsetko k nej patrí, Rocna spotreba cca.4000Kw
    Fotovoltaická elektráreň, Vrádište

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovolticka Elektraren 6kwp., 200 m2
    Fotovoltaická elektráreň, Župčany

    9000 € do 15000 €

    Cena, Naceniť fotovoltiku na kľúč s montážou a zapojením, Po popise
    Fotovoltaická elektráreň, Hlboké

    9000 € do 15000 €

    Cena, Montáž fotovoltaiky, do 40kw
    Fotovoltaická elektráreň, Váhovce

    10800 € do 18000 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň, Výkon 76,44kW
    Fotovoltaická elektráreň, Nové Mesto nad Váhom

    18000 € do 30000 €

    Cena, Zapojenie hybridneho menica, EASUN 5,5
    Fotovoltaická elektráreň, Svit

    900 € do 1500 €

    Cena, Fotovoltaika, system bez baterie, 4 kW
    Fotovoltaická elektráreň, Vrchteplá

    9000 € do 15000 €

    Cena, Fotovoltaická elektráreň, 10 kw
    Fotovoltaická elektráreň, Stará Turá

    9000 € do 15000 €

    Cena, Instalacia fotovoltaickych panelov na sedlovu strechu RD, 17ks panelov, 8kWp
    Fotovoltaická elektráreň, Bratislava

    9000 € do 15000 €



    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Fotovoltaická elektráreň?
    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Fotovoltaická elektráreň cenník

    Vyžiadajte si od firiem nezaväzujúcu ponuku

    403+ SPOLOČNOSŤAMI PRE Fotovoltaická elektráreň
    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    BEZ PROVÍZIÍ
    ZÍSKAJ PONUKU
    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené