Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Maľovanie keramických dlaždíc

    Článok si prečítalo viac ako 694+ používateľov
    Stáva sa, že kompletná výmena keramických obkladov v kuchyni či kúpeľni z rôznych dôvodov nie je možná, ale zmena či osvieženie sa dá dosiahnuť ich maľovaním. Maľovanie dlaždíc je ľahké a jednoduché. Potrebujete len určité množstvo špeciálnej farby, vhodné náčinie a dobrú vôľu.
    Odborný článok 694
    malovanie obkladov
    Máme 2380 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    1. Proces maľovania dlaždíc

    Donedávna nemalo zmysel na obklady v kúpeľni alebo kuchyni natierať farbu, pretože sa tam  v dôsledku neustálej vlhkosti a pary farba rýchlo odlupuje. Keďže však techniky práce a technológie chemickej výroby farieb a lakov neustále napredujú, v súčasnosti sú k dispozícii špeciálne vodeodolné základné nátery (primery), po ktorých nasleduje nanášanie farby, ktorú možno použiť na úpravu vlhkých miestností.

    Pred natieraním farbou je potrebné obklady dobre pripraviť a vyčistiť. Ak sú dlaždice poškodené, musíme ich opraviť polyesterovým tmelom. Potom je potrebné všetky keramické povrchy dôkladne umyť jemným abrazívnym prostriedkom, aby sa vyčistili a zbavili lesku. Tiež, ak sú tam plesne alebo usadeniny mydla a vodného kameňa, treba ich odstrániť. Keď sú dlaždice vyčistené, treba ich obrúsiť. Možno použiť kotúčovú brúsku, brúsny papier by mal mať zrnitosť 220. Opracovať treba aj škáry, odstrániť existujúcu hmotu a následne naniesť ochranný prostriedok určený pre škáry.

    Nakoniec môžeme začať maľovať, ale obklady najskôr natrieme špeciálnym, prípadne základným náterom. S vhodným náčiním, penovým valčekom, nanášame prvú vrstvu farby. Pre vlastnú bezpečnosť noste ochranné rukavice. Všetky povrchy, ktoré sa môžu pri natieraní znečistiť, musia byť chránené. Farbou možno natrieť celú plochu, prípadne možno použiť špeciálnu maliarsku lepiacu pásku na ochranu škár a natrieť len dlaždice. Tak môžeme vytvoriť veľmi zaujímavý vzor.

    2. Aké náčinie potrebujeme?

    Pred maľovaním si musíme pripraviť nádobu na farbu, penový valček, rukoväť na maliarsky valček, rukavice, ochranný papier, brúsny papier, ochranný náter a vhodnú farbu.

    Ak máte záujem o maliarske práce, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Tí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 694
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce?

    Máme 2380 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2380 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce
    9.9
    0

    DRAGOMONT s.r.o.


    9.8
    0

    MAGAL, s.r.o.


    10
    3

    PROWISS s. r. o.


    10
    4

    Pustaj Miroslav


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené